Steelers -yhteisön onnistunut kevätretki Islantiin

Viikon 19 lopulla Kuopio Steelers treenasi ja tutustui islantilaisiin turistinähtävyyksiin sekä pelasi lauantaina 11.5.2019 tärkeän harjoitusottelun Reykjavik Einherjar – joukkueen vieraana Egilshöll -urheilu- ja viihdeareenalla.

Ottelu antoi Steelersille tärkeää pelikokemusta pitkän harjoittelukauden jälkeen. Pelaajille oli kannustavaa huomata mm. fyysisen suorituskyvyn parannus systemaattisen talviharjoittelukauden tuloksena. Joukkue peluutti lähes koko vaahteraliigamiehistöään ottelussa.  Myös aiemmin keväällä seuran harjoitusrinkiin liittyneiden ulkomaalaisvahvistusten lisäksi, kolme amerikkalaispelaajaa liittyi Islannissa suoraan joukkueen vahvuuteen. Niin ikään hyökkäyksen ja puolustuksen valmennus sai hyödyllistä tietoa pelikuvioiden toimivuudesta ja hienosäätötarpeista ennen tärkeää Vaahteraliigan kick off -ottelua.

Vaikka Einherjar ei ollut vastuksena kovimmasta päästä, niin joukkueen riveissä pelasi useita urheilullisesti lahjakkaita pelaajia. Esimerkiksi, hyvin liikkuva ja vahvan heittokäden omaava pelinrakentaja Bergþór Phillip Pálsson, keskushyökkääjä Ingi Þór Kristjánsson sekä laitahyökkääjä Kirby Crook olisivat selkeitä vahvistuksia useimmissa eurooppalaisissa seurajoukkueissa.

Steelers kierrätti ottelussa pelaajiaan nopealla tahdilla ja tämän ansioista mm. nuori Jaakko Paananen esiintyi laitahyökkääjänä edukseen ottaen monta kiinniottoa. Pelinrakentaja Seth Peters heitti 3 maalia, joista 2 otti kiinni Tino Ndongo ja yhden nappasi Johannes Jauhiainen. Peters juoksi itse yhden maalin ja toisesta juoksumaalista vastasi Gerard Johnson. Lisäksi Ndongo palautti ottelun ensimmäisen aloituspotkun pohjiin asti.

Islannin matka ei ollut kuitenkaan aivan täydellinen, sillä matkan ja ottelutapahtuman järjestelyt eivät aina vastanneet odotuksia ja niissä kotijoukkueella on vielä selvästi hieman kehitettävää. Esimerkiksi ottelun toisella puolikkaalla jouduttiin hyödyntämään ns. juoksevaa peliaikaa, mikä ei yleisesti vastaa kansainvälisen ottelun luonnetta.

Joka tapauksessa Islannin reissu auttoi vanhoja ja uusia Steelers -pelaajia ryhmäytymisessä sekä hitsautumissa pelillisesti joukkueena yhteen. Laajemmin savolaisen jenkkifutisyhteisön yhteenkuuluvuutta ja uskoa urheilulliseen menestykseen ilmentää se, että mukana Islannissa oli monia Steelers-yhteisöä tukevia yritys- ja yhteistyökumppaneita.

Steelers voitti harjoitusottelun 42 – 28 (puoliaikatilanne 42 – 7). Ottelun voi katsoa mm. täältä.

Jari Turusen loistavia otoksia ottelusta voit katsoa täältä ja muita kuvia reissusta täältä.

Steelersin edustusjoukkueen kausikortit ovat myynnissä nyt! 40 € hinnalla lunastat itsellesi pääsyn kaikkiin kuuteen runkosarjan kotiotteluun sekä mahdolliseen välierään. Tilaa omasi osoitteesta kausikortti@steelers.fi tai käy paikan päällä FitWok Kuopiossa.