Pelaajaesittelyssä: Puolustuksen takakenttä

Varmasti tunnetuin nimi Steelersin puolustuksen takakentällä on Santeri Inkinen. Tämä maajoukkuekulmapuolustaja kykenee pimentämään vastustajan parhaan laitahyökkääjän tai tarvittaessa puolustamaan laajempaa aluetta safetyn paikalta.  

Tommy Kaczocha saapuu Kuopioon Centre Collegesta. 21-vuotias puolalainen tullaan näkemään pääasiassa free safetyn paikalla, mutta mies on pelannut paljon myös kulmapuolustajaa ja on täten todella hyvä match up puolustaja tarpeen vaatiessa. Kaczocha tulee tuomaan paljon energiaa Steelersin puolustukseen ja fanit pääsevätkin näkemään miehen tositoimissa heti Reykjavik Einherjaria vastaan. 

Toni Hartikainen kuuluu Steelersin kokenempaan kaartiin. Varmasti suorittavana ja hyvin taklaavana pelaajana Hartikainen on tärkeä palanen Steelersin puolustusta ja kokeneena pelaajana hän tasapainottaa muuten nuorta takakenttää. 

Loistavan tulokaskauden viimevuonna miesten tasolla pelannut Iiro Pekkarinen jatkaa hyviä otteitaan kulmapuolustajan paikalla myös tulevana kesänä. Atleettinen Pekkarinen pelaa aina ennakkoluulottomasti, eikä turhia nöyristele pelikentällä. 

Keskushyökkääjänä viime kesänä hyvää jälkeä tehnyt Aku Uotila siirtyy täksi kaudeksi Steelersin puolustuksen takakentälle. Nopea ja isokokoinen Uotila pelasi jo viimekauden lopulla kulmapuolustajana ja nyt oululaislähtöinen pelimies on saanut harjoitella puolustuksen puolella koko talven, mikä tulee näkymään miehen otteissa kentällä. 

Syvyyttä ja taustatukea edellä mainituille herroille tarjoavat potkaisijanakin nähty Steelersin oma juniorikasvatti Markus Ojainväli, Joensuu Wolvesista viimekaudella siirtynyt Iisakki Eskelinen, Kiuruvedeltä Steelersin junioreiden kautta Vaahteraliigaan noussut Leevi Ojala, sekä mikkeliläislähtöinen Tiivo Savolainen