Vaahteraliiga 2019 ja Steelersin otteluohjelma

Vaahteraliiga pelataan kaudella 2019 seitsemän joukkueen kaksinkertaisena sarjana. Jokaiselle joukkueelle kertyy näin ollen 12 runkosarjapeliä, joista kuusi on kotiotteluita. Runkosarjan neljä parasta joukkuetta jatkavat välieriin, ja välierien voittajat etenevät Vaahteramaljaan. Tänä vuonna vietetään suomalaisen jenkkifutiksen 40-vuotisjuhlaa, ja juhlavuoden huipentumana on Vaahteramalja, joka järjestetään nyt ensimmäistä kertaa Helsingin ulkopuolella eli Tampereella ja Ratinan stadionilla.

Kuopio Steelers aloittaa sarjan kahdella vieraspelillä: torstaina 23.5. klo 18:30 on kauden kick off Helsingissä, jossa testataan heti aluksi viime kauden Vaahteramaljavastustaja Roostersin nykykunto, ja viikkoa myöhemmin ollaan Porvoon Butchersin vieraana.

Steelersin ensimmäinen kotipeli on perjantaina 7.6., jolloin Väinölänniemelle saapuu viime kauden välierävastus Vaasa Royals. Lauantaina 15.6. vastassa on Tampere Saints. Vaahteraliigan nousijajoukkue Wolverines kohdataan peräkkäisillä sarjakierroksilla ensin kotona ja sen jälkeen Brahen kentällä Helsingissä, ja tästä viikon välein heinäkuun vieraspelivastustajina ovat Crocodiles ja Saints.

Torstai-iltana 1.8. Kuopiossa vastassa on Seinäjoki. Runkosarjan viimeinen vierasmatsi on Vaasassa lauantaina 10.8. Steelersin osalta runkosarja päättyy jälkimmäisen bye-viikon jälkeen Vänärillä, ensin perjantaina 23.8. Butchersia sekä viikkoa myöhemmin 30.8. Roostersia vastaan.

Kuopio Steelersin kannalta otteluohjelmaa voidaan pitää onnistuneena. Pääosa kotiotteluista on kesä- ja elokuussa, jolloin uskolliset kannattajat sekä uudet laji- ja seuraystävät täyttävät runsaslukuisammin Vänärin katsomot. Suomalaisten lomailu koti- sekä ulkomailla keskittyy heinäkuulle, jolloin esim. jenkkifutisotteluihin – lajia kohtaan tunnetusta kiinnostuksesta huolimatta – ei välttämättä päästä. Tämä ei nyt tulevalla kaudella liene Steelersin ongelma. Sarjataulukon loppusijoitusten kannalta mielenkiintoisimmat ottelut pelataan elokuussa taas Väinölänniemellä. Lisäksi joukkueen ns. bye- eli lepovuorokierrokset rytmittyvät sopiviin kohtiin kauden aikana eli kesä-heinäkuun vaihteeseen ja elokuun puoliväliin.

Seuran ottelujärjestäjät tekevät taas parhaansa ja kehittävät uutta sisältöä, jotta Steelersin kotimatsit olisivat entistä katsojalähtöisempiä sekä viihdyttävämpiä perhe- ja urheilutapahtumia. Edustusjoukkue puolestaan pitää huolen, että itse urheilullinen tuote on laadukas ja yleisöä kiinnostava.

Kaikki tulevan kesän ottelut löytyvät kotisivuilta täältä.