Steelersin päävalmentaja Pekka Utriaisesta vuoden valmentaja

Pohjois-Savon maakunnallinen urheilugaala perjantai-iltana 25.1.2019 kokosi yli 300 liikunnan ja urheilun ystävää Kuopion kaupunginteatterille. Jenkkifutarien näkökulmasta juhlalla oli erityinen merkitys, sillä Kuopio Steelersin päävalmentaja Pekka Utriainen pokkasi maakunnan vuoden 2018 valmentajapalkinnon.

Gaalassa Pekan mukana juhli myös ylpeästi seuran punamustia värejä kantanut vankka ja äänekäs Steelersin pelaajista ja tukijoukoista koostunut kannattajaryhmä. Jenkkifutiksen saama myönteinen huomio sekä lajin nouseva arvostus pohjoissavolaisella urheilukartalla lämmittää koko seurayhteisön mieltä.

Pekka Utriainen oli valittu Suomen amerikkalaisen jalkapalloliiton (SAJL) vuoden valmentajaksi jo edellisellä kaudella, kun Steelers nousi vakuuttavalla tavalla lajin ylimmälle tasolle Vaahteraliigaan loppukesällä 2017. Viime syksynä päättyneellä ensimmäisellä Vaahteraliigakaudella seura pelasi Utriaisen johdolla aina Vaahteramaljaan asti ollen lopulta hopealla.

Jo aiemmin Kuopion urheilutoimittajien kerho oli valinnut Steelersin vuoden 2018 kuopiolaisjoukkueeksi sekä päävalmentaja Pekka Utriaisen vuoden valmentajaksi.

Pekka Utriaisen oma jenkkifutisura alkoi Vantaan TAFT:ssa 2008. Perheen muutettua takaisin Kuopioon, ura jatkui Steelersissä, jossa hän on toiminut päävalmentajana kaudesta 2015 lähtien.

Valmentajana Utriainen opiskelee lajia päivittäin yrittäen etsi uusia, luovia pelitaktisia kuvioita kentälle ja olla näin vähintään parikolme askelta edellä vastustajaa. Harjoituksissa hän korostaa korkeaa työmoraalia ja koko joukkueen urheilullisuuden kehittämistä pieniä yksityiskohtia myöten. Näihin valmennuksellisiin linjauksiin perustuen, Steelersin päävalmentaja tiivistää menestysreseptin: ”kaikki hyvä mitä on saatu, on tehty armottomalla työmäärällä”.

Savon Sanomien uutisesta löytyy Utriaisen videohaastattelu tuoreeltaan palkinnon saamisen jälkeen. Lajiliiton raportti aiheesta puolestaan täältä ja kuvia sekä kaikki gaalassa palkitut löytyvät Pohjois-Savon Liikunnan sivuilta: https://www.pohjois-savonliikunta.fi/urheilugaala/