Steelers toukokuussa Islantiin

Harjoitusottelu Reykjavikissa on seuran historian ensimmäinen kansainvälinen ottelu edustusjoukkuetasolla.

Kuopio Steelersin valmistautuminen Vaahteraliigakauteen 2019 etenee suunnitelmien mukaan sekä harjoituskentillä, että niiden ulkopuolella. Pelaajiston osalta joukkue on ollut jo jonkin aikaa lähes valmis kokonaisuus ja kulisseissa on valmisteltu ensimmäistä askelta kohti kansainvälisiä sarjoja.

Islannissa on yksi amerikkalaisen jalkapallon joukkue, Reykjavik Einherjar, joka luonnollisesti kaipaa jatkuvasti vastustajia pienelle saarelleen. Tähän mennessä Reykjavikissa on käynyt vierailulla joukkueita ainakin Ruotsista, Saksasta, Itävallasta ja Iso-Britanniasta. Ottelu Steelersiä vastaan tulee olemaan islantilaisille isännille tämän kalenterivuoden kolmas, kun maaliskuussa Einherjaria saapuu haastamaan HOF Jokers (Saksa) ja Empire State Wolfpack (USA).

Päävalmentaja Pekka Utriainen: ’Tässä saadaan nyt useampi kärpänen yhdellä iskulla. Kansainvälisyys on ollut meidän suunnitelmissa jo useamman vuoden ajan ja tämä reissu on suhteellisen helppo ensimmäinen kosketus matkustamiseen ja muuhun mikä liittyy noin 50 ihmisen liikuttamiseen eri maahan pelaamaan. Islanti sijoittuu lisäksi maantieteellisesti hyvin, ainakin osa meidän amerikkalaispelaajista liittyy joukkueen vahvuuteen Islannissa, joten aikaeron aiheuttamat haasteet todennäköisesti puolittuu. Me avataan Vaahteraliiga Roostersia vastaan torstaina toukokuun 23. päivä. Roostersilla on siinä vaiheessa alla jo useampi peli, sillä he osallistuvat ECTC-euroliigaan. On elintärkeää saada pelikokemus meillekin alle ennen tärkeää liiga-avausta. Ja oikeastaan yhtä tärkeänä näen joukkueen ryhmäytymisen, neljä vuorokautta reissussa yhdessä on paras tapa saada kaikki puhaltamaan yhteen hiileen.’

Ottelu tullaan striimaamaan suorana lähetyksenä todennäköisesti Youtubeen, joten myös kotimaahan jäävät Steelers fanit pystyvät seuraamaan 2019 joukkueen ensimmäistä ottelua suorana lähetyksenä.

Reykjavik Einherjar – Kuopio Steelers La 11.5.2019 Klo 18.

Einherjar Facebookissa: https://www.facebook.com/Einherjarfootball/

Einherjarin viimeisin ottelu: https://www.youtube.com/watch?v=Q9IcnGT8X40