Steelersin kolmas jenkkipaikka täyteen – Hayden palaa Kuopioon

Koko Kuopio Steelersin yhteisö sai erittäin mieluisan myöhäisen joululahjan, kun viime kauden tähtitukimies Donavan Hayden solmi sopimuksen joukkueen kanssa myös tulevaksi kaudeksi. Kesällä 2018 Hayden oli kiistatta liigan parhaimpia ja monen mielestä jopa paras puolustaja. Hayden voitti Vaahteraliigan taklaustilaston 102.5 taklauksellaan noin 30 erolla tilastossa seuraavaksi sijoittuneeseen. Lisäksi Donavan keräsi eniten taklauksia aloituslinjan takana (14.5), 3 säkitystä ja 2 pakotettua rähmäystä. Puolustuksen urotöidensä ohella Don kävi loppukaudesta tuuraamassa myös keskushyökkääjän paikalla ja oli tehokas myös sillä puolella palloa.

Hayden oli tärkein lukko Steelersin puolustusvoimissa ja hänet valittiinkin joukkueen arvokkaimmaksi pelaajaksi kauden päätteeksi. Niin kannattajien kuin joukkuetovereidensa suosikiksi otteillaan itsensä pelannut Hayden olisi varmasti kelvannut muuallekin. Steelersin osakkeita nostaa merkittävästi se, että Don jahtaa äärimmäisellä nopeudellaan pallonkantajia myös tulevana kautena.

Hayden kommentoi mennyttä kautta ja paluutaan Steelersiin seuraavasti:

”2018 kausi oli lopulta yllättävän hyvä. Tulimme Vaahteraliigaan altavastaajina ja olimme lopulta yksi parhaimmista ja kilpailukykyisimmistä joukkueista. En ole 100 % tyytyväinen omaan esitykseeni viime kesänä. Meillä on varaa kehittyä runsaasti sekä yksilö- että joukkuetasolla.”

”Päätin tulla takaisin Kuopioon, koska minulla on keskeneräisiä asioita hoidettavana. Odotan Steelersiltä suuria vuonna 2019, kuten suuria kehitysaskelia kaikilla organisaation osa-alueilla. Emme voi olla omahyväisiä ja tyytyä siihen mitä meillä on. Meidän täytyy pyrkiä tulemaan paremmiksi jokaisessa pienessä asiassa ja kehittyä jokaisessa pienessäkin yksityiskohdassa.”

Puolustuksen koordinaattori Petri Pellisen mietteitä Donavanin jatkosopimuksesta ja joukkueen puolustuksen tilasta muutoinkin:

”Kukapa ei Donavanin kaltaista pelaajaa haluaisi joukkueeseen. Mies näytti viime kesänä millaisesta pelaajasta on kyse ja se työmäärä ja johtajuus mitä hän osoitti pelien lisäksi treeneissä on joukkueelle lähes korvaamatonta.”

”Meidän puolustus alkaa olla pelaajien osalta valmis, katsotaan olisiko vielä kevään aikana jotain yllätyksiä tulossa, mutta tällä porukalla on hyvä lähteä kohti kesää. Asioita pistetään paljon uusiksi ja henkilökohtaisesti haluan nähdä täysin erilaisen Steelers puolustuksen kuin mitä viime kesänä nähtiin. Sen eteen tullaan tekemään koko talvi kovasti töitä niin kentällä, kuin myös kentän ulkopuolella.”

Haydenin sopimus tarkoittaa, että Steelersin kolmen amerikkalaispelaajien kiintiö on täynnä. Tervetuloa takaisin Don!