Kuopio Steelers sopimukseen puolalaisen Thomas Kaczochan kanssa

Kuopio Steelers on solminut kautta 2019 koskevan sopimuksen Thomas Kaczochan kanssa. 21-vuotias puolalainen valmistuu Centre Collegesta toukokuussa jonka jälkeen liittyy Steelersin vahvuuteen.

Kaczocha 178cm, 78kg meni collegeen kulmapuolustajana mutta monipuolisuutensa vuoksi häntä käytettiin myös muilla puolustuksen takakentän pelipaikoilla. Kuopioon Kaczocha tulee lähtökohtaisesti free safetyn rooliin, mutta on tarvittaessa täydellinen match up puolustaja joka pystyy pelaamaan niin laidalla kuin sisäpuolen laitahyökkääjiä vastaan.

Tavoitimme Thomasin ja pääsimme esittämään muutaman kysymyksen johon mies vastasi seuraavasti:

Lyhyesti jenkkifutis urastasi?

”Aloitin pelaamaan amerikkalaista jalkapalloa 7. luokalla koska rakastuin New England Patriotsiin ja Tom Bradyyn joten päätin kokeilla lajia ja loppu on historiaa. Pelasin Oak Ridge High Schoolissa jonka jälkeen sain mahdollisuuden Centre Collegen riveissä.”

Miten päädyit tekemään sopimuksen Kuopio Steelersin kanssa?

”Päädyin sopimukseen Steelersin kanssa keskusteltua Pekka Utriaisen kanssa, huomasin kuinka vilpitön ja avoin hän on. Tunsin yhteyden joukkueen kanssa ja tiesin että Steelers on oikea valinta minulle. Tähän vaikutti myös että Seth Peters on pelinrakentajana, pääsin pelaamaan häntä vastaan yliopistossa ja tutustumaan häneen. En halunnut jättää mahdollisuutta käyttämättä, että pääsen pelaamaan Sethin kanssa ja tavoittelemaan mestaruutta.”

Millä fiiliksillä Suomeen ja Kuopioon?

”Olen todella innoissani Suomeen tulosta. Olen kuullut niin paljon uskomattomia asioita esimerkiksi Suomen luonnosta ja ihmisistä. En ole koskaan aikaisemmin käynyt Suomessa mutta se on aina ollut minun listalla kun puhutaan paikoista joissa haluan käydä.”

Mitkä ovat kauden tavoitteet?

”Mestaruuden voittaminen, joka on ehdottomasti tavoite numero yksi. Toisena tavoitteena on tuoda energiaa puolustukseen ja sitä kautta koko joukkueeseen peleissä sekä harjoituksissa ja sitä kautta nousta uudelle tasolle joukkueena. Olen todella innoissani päästä tapaamaan uusi joukkueeni, meillä tulee olemaan hauskaa niin kentällä kun sen ulkopuolella.”

Lopuksi muutama sana faneille?

”Hei kaikki! Olen todella innoissani päästä tapaamaan teidät kaikki ja nauttimaan olostani Suomessa. Lupaan että kauden jälkeen amerikkalaisen jalkapallon mestaruutta juhlitaan Kuopiossa!”