Ndongo jatkosopimukseen Steelersin kanssa

Laitahyökkääjänä pelaava Tino Ndongo on tehnyt jatkosopimuksen Kuopio Steelersin kanssa. Ndongo loukkaantui ennen viime kauden alkua ja kerkesi pelata kesän aikana vain kuudessa runkosarjan ottelussa. Noissa kuudessa ottelussa Ndongo takoi kuitenkin 44 kiinniotolla 611 jaardia ja 7 touchdownia, ollen Vaahteraliigan paras sekä kiinniottojen määrässä, että edetyissä jaardeissa ottelua kohden. Ndongo valittiin kauden päätteeksi myös Vaahteraliigan vuoden tulokkaaksi, sekä Vaahteraliigan All Stars -joukkueeseen. Tino oli myös voittamassa EM-pronssia miesten maajoukkueen mukana Vantaalla pelatuissa kotikisoissa.

Päävalmentaja Pekka Utriainen:

”Kaikki meitä ja kotimaista jefua ylipäätään seuranneet ihmiset tietää, miten kovan luokan pelintekijästä on Tinon kohdalla kyse. Paras juttu on, että miehen parhaat pelit on edelleen edessäpäin, varsinkin vuoden takaisen vakavan loukkaantumisen johdosta Vaahteraliiga ei viime kesänä nähnyt läheskään parasta Ndongoa.”

”Hyökkäyksen koordinaattorina odotan tammikuussa toden teolla alkavaa lajiharjoituskautta ja tulevan kesän pelejä todella innolla. Ensimmäinen liigakausi meni varmaan useimpien ulkopuolisten silmin meiltä erityisesti hyökkäyksenä aika hyvin, mutta kaikista vaikeuksista johtuen me ei missään vaiheessa omasta mielestä oltu sillä tasolla, millä voidaan olla. Nyt maaliskuun loppuun mennessä meillä on sellainen tilanne, että kukaan ei ole suorittamassa varusmiespalvelustaan missään päin Suomea, nuoret pelaajat – eli käytännössä kaikki – ovat vuoden liigaa kokeneempia ja Gerard Johnson tuo entisestään lisää voimaa ja ennen kaikkea tuoreita jalkoja meidän viime kesänäkin vahvasti toimineeseen juoksuhyökkäykseen. Viime kauden ehkä kokonaisuutena parhaan kauden pelannut osa, hyökkäyksen linja, jatkaa lähes kokonaisuudessaan ja on takuulla yksi sarjan parhaista tulevalla kaudella. Ndongo, Johannes Jauhiainen, armeijavuosien jälkeen Petteri Vilpponen ja Waltteri Kinnunen, sekä kokenut Juho Väisänen ja ulottuva Kaapro Keränen ovat varteenotettava laitahyökkääjä ryhmä. Nuori Jaakko Paananen tuo vielä oman haastensa peliajan suhteen, betoniporsas Ville Lindsten omassa roolissaan ja nopeajalkaiset Samppa Sinkkonen sekä Perttu Pajunen tuovat tarvittavaa syvyyttä keskushyökkääjistöön.”

”Joukkue alkaa olla kokonaisuutena jo hyvällä mallilla. Kolmas USA-pelaaja on mahdollisesti seuraava uutisoitava pelaajasopimus ja 2-3 pelaajaa etsitään vielä. Mutta hyvältä näyttää ja syystalven fysiikkapainotteisten treenien perusteella tappio maljassa on tehnyt hyvää porukan motivaatiolle!”