Steelers naiset kääntävät uuden sivun

Kuopio Steelersin naisten joukkue on solminut ensimmäiselle vaahteraliigakaudelleen valmentajasopimuksen kanadalaisvalmentaja Aaron Pagen kanssa. Hän tulee toimimaan joukkueen päävalmentajana, sekä hyökkäyksen koordinaattorina kaudella 2019.

27-vuotias Page on valmentanut amerikkalaista jalkapalloa viisi vuotta, joista kolme hän on toiminut päävalmentajana. Page on valmentanut useamman vuoden Kanadan Halifaxissa sekä hänellä on kokemusta myös Euroopasta. 2017-2018 Page oli päävalmentajana Landberg X-press U19-joukkueessa, Saksassa. Amerikkalaisen jalkapallon lisäksi Page on valmentanut menestyksekkäästi myös lippu- ja koripalloa. Pagen erityisosaaminen kohdistuu pelinrakentajiin, laitahyökkääjiin sekä takakentän puolustajiin. Hänen on määrä saapua suomeen jo hyvissä ajoin ennen ulkoharjoittelukauden alkua joten jo ennestään vahvan juoksuhyökkäyksen rinnalle rakennetaan varmasti terävä ja vaarallinen heittohyökkäys.

Pagen mietteet valmentajasopimuksesta ja odotukset tulevasta yhteistyöstä Steelersin naisten joukkueen kanssa:

– ” I’m excited to be the new Head Coach of the Steelers women’s team, I think there is a lot of talent to work with from what I saw on film from the previous season to have a successful year this year”

Kysyimme tulevalta päävalmentajalta myös mitä hän odottaa tulevan joukkueensa pelaajilta ennen kauden alkua:

– ”I expect the players to be ready to go and In shape for the season and be ready to buy in to my team philosophy, which is to be a family love is the most powerful emotion in the human race and if we don’t have that for each other and the game of football we won’t be successful. ”

Lisäksi tiedustelimme Pagen suosikkia NFL joukkueiden joukosta:

–  ”My favourite NFL team is the Colts but I’m more of a fan of the CFL because I find the Canadian game more exciting to watch. And my favourite CFL team is the Montreal Allouettes. ”

Steelersin linjavalmentaja Niko Ruotsalainen kommentoi tuoretta sopimusta seuraavasti:

– ”Suunnittelimme että amerikkalainen valmentaja on askel seuraavalle tasolle. Page on nuori, innokas ja asialleen omistautunut. Liigajoukkueena tarvitsemme ammattitaitoista valmennusosaamista ja hän tuo mukanaan juuri tätä.”

Savon kovimmat naiset yhdistyvät

Valmennuksen lisäksi teräsnaisilla on ensi kaudeksi muutama muukin ässä hihassa. Nousu Naisten Vaahteraliigaan antaa mahdollisuuden tehdä enemmän yhteistyötä alemmalla sarjatasolla pelaavien joukkueiden kanssa. Kaksi Savon kovinta yhdistääkin voimansa, kun Kuopio Steelers naiset sekä Mikkeli Bouncers naiset ovat solmineet farmisopimuksen. Joukkueiden välinen yhteistyö on tärkeää uusien pelaajien pelikokemuksen kannalta ja talvikauden yhteisleirit ovatkin jo suunnittelun alla. Yhteistyökuviot jatkuvat myös viime vuoden tapaan Joensuun She-Wolvesin kanssa. Toivottavasti näemme tulevalla kaudella paljon raudanlujia farmipelaajia Steelersin kokoonpanossa kuten esimerkiksi tärkeässä roolissa sentterinä pelannut, Steelersin vuoden linjapelaajaksi palkittu Satu Tykkyläinen Joensuu She-wolvesista. Näiltä yhteistyökuvioilta on lupa odottaa paljon! Lady Bouncers pelaa kaudella 2019 1. divisioonassa ja She-wolves puolestaan 2. divisioonassa.

 

HC Aaron T Page

Ikä: 27 vuotta

Kotikaupunki: Halifax, Canada

Valmentanut 5 vuotta, pelannut 8 vuotta

Valmennuskokemus: Amerikkalainen jalkapallo, lippupallo sekä koripallo

Kahvi: mustana

Lempieläin: Delfiini, koska työskenteli 10 vuotta laivaston sukeltajana

Motto: ”I live by the 4 F’s family, friends, fishing and football”