Victor Miller-Gonzalez tuomaan entisestään lisää tehoja puolustukseen

Kuopio Steelers on tehnyt sopimuksen espanjalais-yhdysvaltalaisen Victor Miller-Gonzalezin kanssa. Miller on syntynyt Italiassa ja elänyt lapsuutensa Espanjassa, mutta hän on käynyt läpi Yhdysvaltojen amerikkalaisen jalkapallon koneiston. Valmistuttuaan high schoolista Victor pelasi kaikki neljä yliopistovuottaan III-divisioonan tason koulun Averett Collegessa, jossa on nähty muutaman kerran pelaajia myös Suomesta. Viimeisenä yliopistovuotenaan Miller (189 cm, 105 kg) kerrytti tililleen 23 taklausta, joista 7 aloituslinjan takana, 3 säkitystä, pakotti yhden rähmäyksen sekä palautti yhden rähmäyksen maaliin. Miller edustaa tällä hetkellä Espanjan maajoukkueen lisäksi Valencia Firebatsia, joka pelaa Espanjan korkeimmalla sarjatasolla. Victor saapuu Suomeen ja Steelersin vahvuuteen Espanjan kauden päätyttyä toukokuun lopussa tai kesäkuun alussa riippuen joukkueen menestyksestä.

Ohessa Victorin ajatuksia ja historiaa hänen omalla suullaan kerrottuna:

”Aloitin pelaamaan amerikkalaista jalkapalloa high schoolissa Ocean Lakesissa, koulussa, joka tuottaa paljon lahjakkaita pelaajia yliopistoihin ja ammattilaisliigoihin. Averett Universityssä ollessani sain kandidaatin tutkintoni tietojärjestelmätieteistä. Olin aloittava pelaaja koko neljän vuoden ajan ja sain kasattua vakuuttavan ansioluettelon niin urheilullisessa kuin ammatillisessa mielessä. Suunnittelen hankkivani maisterin tutkintoni data-analytiikasta Euroopassa pelatessani.”

”Aloin kiinnittää huomiota eurooppalaisiin liigoihin viimeisenä opiskeluvuotenani ja coach Utriainen otti minuun yhteyttä samoihin aikoihin, kun Steelers oli voittanut I-divisioonan mestaruuden. Olin otettu siitä, että voittava joukkue oli kiinnostunut minusta. Olin alun perin päättänyt lopettaa jenkkifutiksen pelaamisen viime vuonna hankkiakseni työkokemusta, mutta kokemukseni Espanjan maajoukkueen kanssa tältä kesältä muutti kaiken. Päädyin olemaan uudemman kerran yhteyksissä Utriaisen kanssa ja kerroin hänelle haluavani kokea kuopiolaisen jenkkifutiksen kahden passin vahvistuksena tulevana kesänä, hoidettuani ensin velvollisuuteni Valenciassa.”

”Odotukseni Steelersille joukkueena on se, että keskitymme kauteen viikko kerrallaan ja dominoimme pienissä yksityiskohdissa viikosta toiseen. Haluan auttaa laittamaan Steelersin kartalle voittamalla toisen mestaruuden. Tämä alkaa heti siitä, kun laskeudun Suomeen ensi kesänä.”

”Steelers saa minussa pelaajan, joka voi käytännössä olla missä tahansa roolissa puolustuksen linjassa. Olen sydämessäni 4-3 frontin puolustuksen endi, mutta pystyn hyökkäämään mihin tahansa kohtaa hyökkäyksen linjaa ja saamaan painetta. Steelers on kauttaaltaan hyvä joukkue, jossa on vain muutama aukko. Olen varma, että pystyn auttamaan Steelersin heittoryntäystä tulemaan huomattavaksi voimaksi ensi kaudella ja odotan innolla heidän kanssaan työskentelyä. Olen sellainen, joka johtaa omalla esimerkillään, on hyvin tekninen ja kurinalainen, mikä taatusti tarttuu joukkuetovereihini ympärilläni ja auttaa kaikkia kehittymään pitkässä juoksussa.”

”Haluan joukkuekavereideni ja kannattajien tietävän, että minä olen tyyppi, joka rakastaa jalkapalloa sen vuoksi, mitä se on minulle elämässäni antanut ja jota on hauska seurata kentällä jahtaamassa pelinrakentajia. Olen myös erittäin luotettava tietotekniikan asiantuntija, joka voi tulla apuun teknologisten kommellusten kanssa. En malta odottaa Vaahteraliigan dominointia, enkä voisi olla iloisempi, että se tapahtuu Steelersissä.”

Tervetuloa Kuopioon Victor! Tästä pääset katsomaan miehen senioirivuoden highlightsit.