Amerikkalainen keskushyökkääjä Kuopioon

Kuopio Steelers on tehnyt kauden 2019 kattavan sopimuksen kovan luokan yhdysvaltalaisen keskushyökkääjän, Gerard Johnsonin kanssa. Johnson (175 cm, 95 kg) liittyy kuopiolaisten jo entuudestaan tehokkaaksi tiedettyyn hyökkäykseen tuoden rutkasti lisää vaarallisuutta niin juoksijana kuin pallon kiinniottajana. Gerardin urheilullisuus ja monipuolisuus pelaajana oli vahvasti esillä jo viime kesänä, jolloin hän edusti Ruotsin korkeimman sarjatason Göteborg Marvelsia. Alun perin keskushyökkääjän rooliin sarjanousijajoukkueeseen tuotu Johnson päätyi loukkaantumisten myötä pelaamaan Marvelsin pelirakentajana suurimman osan kaudesta ja kuljetti pelivälinettä tehokkaasti heittäen ja juosten.

Kahdeksassa ottelussa Johnson heitti 1364 jaardia sekä 14 touchdownia ja juoksi 368 jaardia sekä 8 touchdownia. Nyt hän pääsee keskittymään puhtaasti keskushyökkääjän rooliin ja tulee varmasti tekemään tuhojaan ensi kauden Vaahteraliigassa. Tosin miehen laaja osaaminen mahdollistaa päävalmentaja Pekka Utriaiselle Gerardin hyödyntämisen jopa hieman eksoottisimmillakin tavoilla.

Alla Gerard kertoo hieman itsestään ja mietteistään Kuopio Steelersiin liittymisestä.

”Olen paljon töitä tekevä urheilija, joka pitää johtajana olemista ja otteluiden voittamista ylpeyden aiheena. Varmistan aina, että kaikki ympärilläni kehittyvät paremmiksi, oli kyseessä mikä tahansa elämän tilanne. Olen pelannut amerikkalaista jalkapalloa 5-vuotiaasta saakka. High schoolissa pelasin pelinrakentajana ja ensimmäisenä vuotenani yliopistossa siirryin keskushyökkääjäksi. Vietin kaksi ensimmäistä yliopistovuottani Old Dominion Universityssä, minkä jälkeen siirryin Norfolk State Universityyn. Viimeisen opiskeluvuoteni jälkeen osallistuin muutamalle Canadian Football Leaguen (CFL) testileirille ja päätin, että en halua pitää välivuotta jenkkifutiksesta, joten tein päätöksen tarttua tarjoukseen pelata Ruotsissa menneellä kaudella.”

”Olen kuullut paljon Vaahteraliigasta ja sen kilpailullisesta tasosta, joka kiinnitti ensin huomioni. Kun aloin olla yhteydessä Steelersin kanssa, meillä oli vain positiivista keskustelua keskenämme. Se vain tuntui oikealta organisaatiolta, johon kuulua. Mitä joukkueeseen tulee, haluan vain kaikkien välittävän voittamisesta ja itsensä kehittämisestä siinä samalla. Lisäksi, haluan että kaikilla on ilo pelata. Amerikkalainen jalkapallo on hauska urheilulaji, joten on aina parempi, jos sitä pelatessa on hauskaa. Henkilökohtaisesti haluan olla paras mahdollinen pelaaja, mitä voin olla ja auttaa joukkuetta voittamaan Vaahteramaljan. Tiedän tuovani Steelersin organisaatioon johtajuutta, kokemusta ja räjähtävän pelintekijän. Haluan kiittää Kuopio Steelersiä tästä mahdollisuudesta olla osa joukkuetta. Lupaan kaikille, että annan 110 prosenttia itsestäni siitä hetkestä, kun laskeudun Suomeen aina lähtööni asti.”

Johnsonin ja pelinrakentaja Seth Petersin sopimusten myötä Steelersillä on Vaahteraliigan säännösten mukaan mahdollisuus tuoda joukkueeseen vielä yksi puhtaasti yhdysvaltalainen pelaaja. Johnson saapuu joukkueen vahvuuteen kevään aikana. Tervetuloa Kuopioon Gerard!