VÄLIERÄENNAKKO: STEELERS NAISET – WEST COAST PHOENIX 21.7.2018

**Edit! Ottelu pelataan Väinölänniemen stadionilla, ei Kuopion Keskuskentällä!**

Kovat panokset piipussa – vieras vastustaja kaukaa

Lauantaina Kuopiossa pelataan jälleen naisten jenkkifutiksen I-divisioonaa, mutta tällä kertaa nostetaan kierroksia ja panoksia, kyseessähän siis on jo välierä, jonka voittaja jatkaa finaaliin. I-divisioona jaoteltiin tänä vuonna kahteen lohkoon ja välierissä kohtaavat lohkojensa ykköset eri lohkon kakkoset. Kuopio Steelers Naisten runkosarja sujui viime kesäiseen malliin tappioitta ja näin ollen välierien kotietu saatiin Kuopioon. Vastustaja on raisiolainen West Coast Phoenix, joka kärsi runkosarjan ainoat tappionsa lohkoaan dominoineelle Turku Trojansille.

Pudotuspelistatus, taistelupari joka ei ole kohdannut pariin vuoteen ja uskomaton helle tekevät varmasti lauantain pelistä tiukimman tähän mennessä. Viihdyttävä ottelutapahtuma siis luvassa!

Teräsnaisten #10 Evi Laajapuro osaa pistää shown pystyyn! Kuva: Jari Turunen

Tulilintujen vahva kehitys vuodesta toiseen

Raisiolainen West Coast Phoenix on kohdattu viimeksi muutama vuosi sitten Steelersin ”jumbokaudella”, joka päättyi selvästi Phoenixin voittoon. Tämän jälkeen tiet erkanivat Steelersin pudottautuessa kakkosdivariin, kun taas Phoenix taisteli viime vuonna tiensä I-divisioonan kakkoseksi. Kumpikin joukkue on kehittynyt edellisestä kohtaamisesta huimasti, eikä edellistä kohtaamista voi verrata tulevaan.

Lohkossaan Phoenix oli ainut joukkue, joka pystyi nakuttamaan pisteitä lohkoa dominoineen Turku Trojansin päätyyn. ”Kausi on mennyt tavoitteiden mukaan. Onnistumisia on saatu laajalla rintamalla molemmilla puolilla palloa. Joukkue on hitsaantunut hyvin yhteen ja tiukoissakin paikoissa pelaajat ovat löytäneet tukea joukkuekavereistaan ja tasaiset väännöt on saatu käännettyä Phoenixin eduksi. Vielä kun otteluiden aikainen suoritusvarmuus saadaan pidettyä korkeana läpi ottelun, voidaan olla entistä tyytyväisempiä tähän kauteen. Loukkaantumiset luonnollisesti sotkevat aina kautta, mutta onneksi suhteellisen laajalla rosterilla ollaan aina löydetty korvaaja tilalle”, kertoo Katja Kankaanpää.

Pelinrakentaja Ronja Sulin on WCP:n kantavia voimia. Kuva: Hilarious Hobbit

Teräs ei taivu

Steelers on jälleen dominoinut omaa lohkoaan ja jatkaa välieriin ilman tappioita. Uusi pelimuoto ja iso rookieporukka on saatu koulittua kokoon ja pelikirjaa on laajennettu pelistä toiseen.

”Kausi on mennyt nousujohteisesti. Ollaan sopeuduttu hyvin 11-vs-11 pelaamiseen ja sen luomiin haasteisiin. Hyökkäyksen puolella ollaan saatu pelattua tasaisesti heittoa ja juoksua sekä onnistuttu laajentamaan pelikirjaa, jotta voidaan ottaa mitä puolustus antaa. Parhaiten on kuitenkin onnistuttu puolustuksen puolella, jossa ollaan pystytty sopeutumaan hyvin erilaisten hyökkäyksien pysäyttämiseen ja ollaan pystytty pelaamaan omilla vahvuuksillamme luottaen hyvään taklaustyöskentelyyn ja joukkuenopeuteen” kertoo naisten päävalmentaja Mikko Aspinen.

Steelers naisten ovat kärsineet viimeksi tappion lähes kaksi vuotta sitten, eikä naisten mukaan teräs taivu vielälään.

#22 Laura Pulkkista ei pysäytä mikään! Kuva: Jari Turunen

Odotettavissa hikinen ja fyysinen matsi

Lauantaille on odotettavissa helteiden jatkumista, joten mustapaidoille saattaa tulla hikinen päivä aina aurinkoisella Väinölänniemellä

Välierävastustajaa kun ei olla kohdattu kaudella aiemmin, on filmiä kulutettu puhki asti. Raisiolaisia Aspinen arvioi välierän arvoiseksi vastustajaksi, ”Phoenix on erinomainen joukkue, joka pelaa erilaista hyökkäystä kuin aiemmat vastustajamme. No-Huddle tyylinen hyökkäys sopii kuitenkin meille, kun ollaan harjoiteltu sitä vastaan ja pystytään sopeutumaan nopeasti vastustajan pelityyliin. Uskon että pystytään vastaamaan vastustajan tempoon ja pelaamaan omilla vahvuuksillamme. Hyökkäyksen puolella otetaan mitä puolustus antaa”.

Raisiossa odotetaan myös tiukkaa ottelua, ”Ottelusta on varmasti tulossa kova. Steelers on tehnyt varmaa jälkeä omassa lohkossaan ja on kiva päästä haastamaan kuopiolaisia. Viime kohtaaminen oli tosiaan kaudella 2016, josta molemmat joukkueet ovat muuttuneet valtavasti, Phoenix pelasi ensimmäistä kauttaan ja Steelersillä oli vauhdinottovuosi, joten siihen otteluun ei kannata liiemmin peilata. Phoenix joutuu tekemään täyden päivätyön, jotta Steelers saadaan kukistettua” Kankaanpää punnitsee”.

Teräsnaisista Aspinen kehottaa katsojaa seuraamaan hyökkäyksen linjan toimintaa, ”Viime pelin jälkeen on pakko nostaa esille hyökkäyksen linja. Hyökkäyksen puolella meillä oli kaksijakoinen peli, kun homma rullaa se rullaa todella mallikkaasti mutta suorittaminen on pakko saada tasalaatuisemmaksi. Puolustuksen puolelta vaaditaan joukkue-effortti että saadaan Raision hyökkäys pysäytettyä. Meidän on saatava boksissa painetta pelinrakentajalle jotta saadaan pakotettua pelinrakentaja huonoihin ratkaisuihin sekä puolustuksen takakentällä on oltava hereillä jotta pidemmät heitot eivät pääse yllättämään”.

Raisiolaisista suositellaan useampia pelipaikkoja seurattaviksi. Puolustuksen linjassa #63 Nina Tuominen ja #30 Veera Miettunen tekevät aina kovaa työtä ja laittavat kroppaansa likoon. Pelinrakentaja #1 Ronja Sulin on hyökkäyspelin sielu, jonka pitkät heitot pitävät puolustuksen takakentän varpaillaan. Keskushyökkääjä #35 Annukka Kainulaista Kankaanpää kuvailee runollisesti, ”Alkukauden loukkaantumiset alkavat olemaan selätettyjä ja Annun suoritukset paranevat kuin viini vanhetessaan”. Myös Rookie #40 Oona Saarinen (SS/LB) nostetaan esille, sillä nuoresta iästään huolimatta hän pelaa kovaa ja on yksi joukkueen parhaista taklaajista.

Katsojan kannattaa kiinnittää huomiota kummankin joukkueen linjapelaamiseen. Kuva: Kari Toivonen

Lauantain hellepäivälle parasta viihdettä

Lauantaina siis välierämatsi potkaistaan Kuopiossa käyntiin klo 15.00 Vänärillä. Hieman myöhemmin iltapäivästä toisella puolen Suomea käynnistyy Turku Trojansin ja Kotka Eaglesin kamppailu finaalipaikasta.

Kuopio toivottaa pitkänmatkalaiset antoisaa bussimatkaa ja hyviä yöunia, ”Tervetuloa Kuopioon. Toivottavasti saadaan järjestettyä välierästä tapahtuman arvoinen ottelu”.

Raisiossa odotetaan tulevaa jo innolla; ”Kovaa kamppailua on varmasti tiedossa lauantaina, joten toivottavasti yleisö löytää paikalle sade-ennustuksista huolimatta. Nähdään Kuopiossa!”. (toim.huom. Suattapi sattaa, suattapi olla hellettäkkii…)

Ottelutapahtuma on ilmainen, katsomosta löytyy myös kahvio ja fanituotteita. Tule siis Lauantaina Väinölänniemelle kannustamaan teräksinen kotijoukkue finaaliin!