Otteluennakko: Kuopio Steelers vs. Helsinki Roosters

Steelers-Butchers

Puolustuksen reformi

Kuopio Steelers pelaa toisen ottelunsa lyhyen ajan sisään, kun viime lauantaina savolaiset kävivät hakemassa vierasvoiton Wasa Royalsista lukemin 20-27. Tulevana torstaina vastaan astelee sarjan kärjessä tappiottomalla pelillä marssiva Helsinki Roosters.  Viime viikon ottelu, kuten tulevakin, pelattiin helteisessä säässä Kaarlen kentällä, jossa ensimmäistä kertaa tällä kaudella Steelers-puolustus oli se osa, joka kannatteli joukkuetta. Uudistettu puolustuksen systeemi kantoi siis saman tien hedelmää, kun puolustuksen koordinaattori Petri Pellinen päästi tukimies Donavan Haydenin irti. Hayden kiitti 16.5 taklauksella ollen samalla kierroksen MVP.  Myös kulmapuolustaja Markus Ojainväli oli tyytyväinen uudistettuun puolustukseen. ”Uudella puolustuksella pelaamme monipuolisempaa peliä aikaisempaan verrattuna.”, Ojainväli toteaa.

Connette connection

Kenellekään vaahteraliigaa tällä kaudella seuranneelle ei varmasti tule yllätyksenä, että heittotilastoja katsottaessa listan kärjestä löytyy Brandon Connette. Connette on heittänyt palloa hurjalla yli 300 jaardin keskiarvolla per peli ja maalejakin on syntynyt yli 30 kappaletta. Hänen ykköskohteenaan on luonnollisesti ollut hänen veljensä Adam Connette, joka johtaa liigan kiinniottotilastoja niin jaardeissa, kuin tehdyissä maaleissakin. Roostersin juoksukoneena eniten vastuuta on saanut Karri Pajarinen, joka onkin kantanut palloa mallikkaasti lähes 8 jaardin keskiarvolla. Pajarinen on viimeistellyt maata pitkin 6 maalia, joista 4 hän teki pari viikkoa sitten Butchersia vastaan. Steelers puolustuksella tuleekin olemaan todennäköisesti kiireinen ilta punakoneen hyökkäyksen hidastamisessa. ”Puolustuksen tulee olla pelipäällä ja hoitaa jokainen osa-alue kunnolla, jotta pisteet jäävät aina aurinkoiselle.”

Roosters-Royals

Hikinen iltapuhde

Sääennusteet lupaavat aina aurinkoiselle Väinölänniemelle hellelukemia ja vähäistä tuulta, joten rosterin syvyys ja otteluun valmistautuminen tulevat olemaan entistä suuremmassa roolissa. Steelersin hyökkäyksenlinjamies Tapio Jääskeläinen kommentoi helteen vaikutusta peliin seuraavasti: ” Kuuma pelipäivä tulee vaikuttamaan kumpaakin joukkueeseen, jos vettä ja suoloja ei ole tankattu tarpeeksi. Toivon mukaan lämpöhalvauksia ei tule kummallekaan joukkueelle”. Ojainväli oli myös samoilla linjoilla kelin suhteen: ” Kuumana päivänä nesteytys on todella tärkeää jotta välttää krampit ja sitä kautta turhat loukkaantumiset. Oikein nesteytettynä jaksaa myös pelata koko pelin kuumasta päivästä huolimatta.”

Kukonpoikien valttikortti

Roostersin puolustus on ollut yksikkönä niin ikään liigan eliittiä. Säkkitilaston kärjestä löytyvät linjassa dominoivat Toni Ahonen ja Okko Outinen. Seurattavan arvoisia pelaajia kysyttäessä niin Jääskeläinen, kuin Ojainvälikin nostavat esiin kovia puolustajia. ”Outisen kanssa on pitkään pelattu TAFT:issa yhdessä ja tänä vuonna päästiin vastakkain. Kovan tason urheilija oli jo silloin.”, summaa Jääskeläinen. ”Seurattavaksi pelaajaksi nostaisin takakentältä Curtis Slaterin, todella nopea pallohaukka joka pystyy puolustamaan nopeudellaan takakenttää laidasta laitaan.”, toteaa Ojainväli. Slater johtaakin vaahteraliigaa puolustetuissa heitoissa kuudella maahanlyönnillä ja viidellä syötönkatkolla.

Steelers-Butchers

Ruosteiset kohdat

Steelers hyökkäys ei ollut aivan Royalsia vastaan aivan omalla tasollaan ja varsinkin heittopeli takkuili ajoittain. Tämä johtui osittain puolustuksen skeeman muutoksesta, joka vaati suuremman huomion harjoituksissa. Nyt puolustus on saanut kuitenkin ajettua systeemiä sisään ja hyökkäys on pääsemässä normaaliin harjoitusrytmiin. Lyhyt valmistautumisaika asettaa kuitenkin omat haasteensa. Joukkueiden edellinen kohtaaminen päättyi Roostersin vakuuttavaan 55-26 voittoon. Tuolloin Steelers-hyökkäys onnistui ajoittain liikuttamaan palloa kohtuullisesti, mutta puolustus oli suurissa vaikeuksissa Brandon Conneten omien juoksujen kanssa. Ojainväli kuitenkin uskoo Steelersin mahdollisuuksiin kotiottelussa: ” Viime kohtaamisesta olemme entistä itsevarmempi joukkue ja olemme parantaneet tekemistämme jokaiseen matsiin.”

Sohvalla tai stadionilla

Luvassa on jälleen hieno ottelutapahtuma upealla Väinölänniemen stadionilla. Kahvio tarjoilee fanituotteita ja monenlaista purtavaa, minkä lisäksi Game Day Bar palvelee täysi-ikäisiä katsojia. Perheen pienimmille on paikalla myös pomppulinna. Saapukaa siis sankoin joukoin paikalle katsomaan vaikuttaa pitkä bussimatka hallitsevan mestarin otteisiin, sillä onhan Helsingistä aina pidempi matka Kuopioon, kuin Kuopiosta Helsinkiin.

Mikäli et pääse paikanpäälle peliä katsomaan, niin Ruutu+ lähettää kaikki Vaahteraliigaottelut suorina. Ruutu+ -tunnuksia tilatessasi käytä kampanjakoodia STEELERS18. Näin tuet tilauksellasi Kuopio Steelersiä ja näet kaikki Vaahteraliigan kamppailut suorina lähetyksinä. Ensimmäiset 2 kuukautta (60 vrk) hintaan 9,95 €, tämän jälkeen 9,95 €/kk. Tilauksen voi irtisanoa milloin tahansa käynnissä olevan jakson loppuun. Veloitus 1 kuukauden (30 pv) välein.