Otteluennakko: Steelers – Crocodiles Naiset 1.7.2018

Kaikki kuvat: Timo Aalto – Crocodiles

Uusintakierros – Kumpikin entistä vahvempana

Kuopio Steelers Naiset pääsevät vihdoin kotikentälleen aina aurinkoiselle Vänärille sunnuntaina 1.7.2018, kun vastaan asettuu Seinäjoki Crocodiles.

Joukkueet kohtasivat jo kerran, kauden avausmatsissa Seinäjoella, joka päättyi täpärästi 12-20 Teräsnaisten voittoon. Kauden ensimmäiseen otteluun toki kuuluu aina ”tulikoemaisuus”, eli virheitä tulee, suoritusvarmuus ei ole vielä huipussaan ja otetaan mittaa henkisestä valmiudesta ja lujuudesta. Tulevassa ottelussa lähtökohdat ovat siis aivan erilaiset, kun takana on jo neljä ottelua.

Steelers naisten päävalmentaja Mikko Aspinen tietää miten lähteä uusintaotteluun: ”Ensimmäisen ottelun alkupuolella päästiin ehkä yllättämään Crocodiles. Nyt toisessa kamppailussa samaa etua ei enää ole, joten meidän pitää pystyä pelaamaan laadukasta ja ehjää jenkkifutista pelin alusta lähtien. Tulevalta ottelulta odotan kauden parasta jenkkifutista kahden erittäin hyvätasoisen joukkueen välillä”.

Seinäjoki Crocodilesin Essi Koskinen on samoilla linjoilla: ”Edellisessä kohtaamisessa näkyi turhina rangaistuksina se, että ottelu oli kauden ensimmäinen. Silloin testattiin paitsi pelikirjojen sisäänajoa, mutta myös henkistä valmiutta ja lujuutta. Meidän osalta pelissä ehkä näkyi myös joukkueessa tapahtunut ”nuorennusleikkaus”, eli todella monelle pelaajalle kyseinen peli oli uran ensimmäinen jenkkifutismatsi. Nyt kun pelejä on muutama takana, odotamme tulevalta ottelulta kurinalaisempaa ja varmempaa peliotetta. Odotamme edellisen kohtaamisen tavoin tiukkaa ottelua, jossa mahdolliset virheet ja voitonhalu ovat ratkaisevassa osassa”.

Ensimmäinen kohtaaminen oli tiukka ja hikinen.

Kahden kovan revanssi – pudotuspelit panoksena

Crocodiles ja Steelers kohtasivat toukokuussa ensimmäistä kertaa koskaan naisten sarjoissa. Seinäjoki Crocodiles pelasi lähes seitsemän vuotta Vaahteraliigaa, kunnes tiputtautui rosterin uudistumisen myötä I-divisioonaan kaudelle 2018. Kuopio Steelers puolestaan pelaa nyt viidettä kauttaan naisten sarjoissa, joista pääosin I-divisoonaa, tosin vauhtia haettiin viime vuonna II-divisioonasta dominoimalla sarjamestareiksi.

Kyseessä on siis ennen kautta kaksi lohkon kovimmaksi ennakoitua joukkuetta, ja aiempi kohtaaminen osoitti Crocodilesin olevan Steelersille kova vastus. Tällä hetkellä, neljän ottelun jälkeen, Steelers on lohkokärkenä ilman tappioita, Crocodiles puolestaan kolmantena hävittyään Steelersille ja Kotka Eaglesille.

Steelersin Aspinen kertoo Crocodilesin olevan erittäin hyvin valmennettu ja kovaa pelaava joukkue, joka rankaisee erityisesti puolustuksen merkkausvirheistä. Tätä silmällä pitäen Steelersin onkin kiinnitettävä erityistä huomiota pelinrakentajan omaan juoksupelaamiseen.

”Meidän perusajatukseen kuuluu erittäin vahvasti kehittyminen kauden aikana. Tuodaan viikoittain uusia pelejä pelikirjaan, poistetaan asioita jotka eivät toimi ja piirrellään erikoisempiakin asioita testattavaksi. Uusien vastustajien ja erilaisten joukkueiden kohtaaminen tuo aina uuden oppimiskokemuksen jokaiselle pelaajalle. Nyt kun ollaan kaikki oman lohkon joukkueet kohdattu kerran, niin ollaan saatu uusia kokemuksia täysin erilaisista tavoista pelata jenkkifutista, mikä on taas kehittänyt meidän pelaajia eteenpäin valtavasti”, Aspinen kertoo.

Crocodilesin Koskinen kertoo nuorentuneen joukkueen kehittyneen kauden aikana, mikä näkyy erityisesti uusien pelaajien kehittymisenä ja varmuuden lisääntymisenä. ”Kauden onnistumiset ovat tuoneet itseluottamusta ja virheitä on käyty läpi niin yksilö- kuin joukkuetasolla. Lisäksi hyökkäyksessä olemme kurinalaisempia ja puolustuksessa taklaukset ovat varmempia” Essi tiivistää.

Seurattaviksi pelaajiksi Steelersistä Aspinen suosittelee pelipaikkakohtaisesti seuraamaan puolustuksen linjan, tukipelaajien (ja safetyjen) taistelua Crocodilesin juoksua vastaan, erityisesti Crocodilesin pelinrakentajan omien juoksujen suhteen.

Crocodilesista puolestaan Koskinen suosittelee seuraamaan pelinrakentaja Tiina Saloa #12, laitahyökkääjä Milla Joensuuta #17, takapuolustaja Iida Kiviojaa #14 ja laitahyökkääjänä ja tukimiehenä pelaavaa Riikka Pietikäistä #25.

Jälleen ottelun parhaat pelaajat palkitsee Lumoava!

 

Mitä Missä Milloin? 

Kuopion Aina Aurinkoisella Väinölänniemen stadionilla sunnuntaina 1.7. Kickoff klo 15.00.

Ottelutapahtumaan on ilmainen pääsy, paikalla myös kahvio, fanituotteita ja huhujen mukaan myös mahdollisesti pomppulinna!

Ryhmätaklaus on paras taklaus!