OTTELUENNAKKO: KUOPIO STEELERS VS. PORVOO BUTCHERS

Fyysinen Butchers Steelersin vieraaksi

Kuopio Steelers saa lauantaina vieraita Porvoosta, kun Butchers saapuu mittaamaan savolaisten kunnon aina aurinkoiselle Väinölänniemelle. Steelersillä on allaan lyhyt valmistautuminen, sillä joukkueen edellinen ottelu oli maanantaina Helsinki Roostersia vastaan. Tuossa kohtaamisessa Kuopiolaiset kärsivät kauden ensimmäisen tappionsa lukemin 55-26.

Kulmapuolustaja Santeri Inkinen odottaa innolla Porvoon kohtaamista: ”Odotan pelistä fyysistä ja tiukkaa kamppailua, jossa erikoisjoukkueet ovat suuressa roolissa.”

Butchers on fyysinen joukkue ja tunnetusti hyvä linjapelissä molemmin puolin palloa, toki taitopelipaikoilta löytyy myös kovia pelimiehiä. Organisaationa Porvoossa tehdään hienoa työtä joka näkyy paikallisten ja oman junioripolun pelaajien määrässä edustusjoukkueessa”, Inkinen lisää.

Butchersilla hyvä alkukausi

Butchersin kausi on alkanut varsin vakuuttavasti. Porvoo on ottanut voiton molemmista pohjanmaalaisista joukkueista, Royalsin kaatuen lukemin 13-36 (6-13) ja Crocodilesin kärsiessä tappion 38-13 (19-6). Butchers hävisi Steelersin tapaan Helsinki Roostersille lukemin 49-13 (35-7). Sarjataulukon puolesta joukkueet lähtevät otteluun hyvin samankaltaisista asetelmista ja ottelun panoksena onkin toinen sija sarjataulukossa.

Myös Steelersin tuulennopea laitahyökkääjä Johannes Jauhiainen odottaa ottelusta kovaa kamppailua: ” Ottelusta tulee fyysinen peli kahden hyvän jalkapallojoukkueen välillä, jossa nähdään isoja pelejä kummallakin puolella palloa.”

Juoksukone

Porvoon Butchersin hyökkäystä voidaan kuvailla parhaiten sanalla yhdellä sanalla, juoksukone. Tämän juoksukoneen moottorina toimii jenkkikeskushyökkääjä Darion Hall, joka on kantanut palloa huikealla 8.1 jaardin keskiarvolla. Suuri kunnia Hallin tilastoista menee tietenkin Porvoon hyökkäyksen linjalle, sekä fullback Sebastian Lindellille, jotka pelistä toiseen avaavat juoksuväyliä vastustajien puolustukseen.

Hyökkäyksestä seurattavan arvoista pelaajaa kysyttäessä Inkinen nostaakin esille Butchersin hyökkäyksenlinjan johtajan: ”Arttu Tenberg on sentterinä yksi Euroopan parhaista hyökkäyksen linjapelaajista.

Porvoon heittopeli on ollut alkukaudesta melkoisen vaisua, mutta Steelers puolustus ei voi tuudittautua pelkän juoksun puolustamiseen. ”Myös takakentän pitää olla hereillä koko peli koska heiltä löytyy laitahyökkääjien paikalta Mikko Seppäsen ja Daniel Luoman tasoiset pelimiehet unohtamatta Roman Runnerin panosta hyökkäyksessä.”, Inkinen sanoo.

Varsinaisena hyökkäyksen kapellimestarina toimii Kuopiolaiselle jefuyleisölle jo viimekaudelta tuttu mies, Janne Lehtinen. Lehtinen siirtyi Butchersiin Helsinki Wolverinesista ja on myös ainoa kotimainen pelinrakentaja, joka on aloittavassa roolissa tämän kauden Vaahteraliigassa.

Nopea ja aggressiivinen puolustus

Tilastollisesti Butchersin puolustus on ollut tähän mennessä sarjan keskikastia. Porvoolaiset eivät ole erityisen hyviä millään osa-alueella, mutta kykenevät puolustamaan kenttää tasaisesti laajalla säteellä.

Jauhiaisen mukaan Butchers-puolustus tiivistyy ytimekkäästi kahteen sanaan. ”Nopea ja aggressiivinen.” Nopeutta puolustukseen tarjoilee Roman Runner, jota Jauhiainen suosittelee kaikille katsojille seurattavaksi: ”Runner on kulmapuolustajan paikalla todella taitava pelaaja.” Aggressiivisuutta puolustuksessa edustaa muun muassa kenties suomen varmimmin taklaava tukimies Sebastian Karbin, joka pelaa aina kovalla tasolla. Lisäksi Inkinen nostaa esille Porvoon laajalla säteellä pelaavat takamiehet: ”Niko Roiko ja Mitch Dalley muodostavat todella kovan safety duon.

Laitahyökkääjiä ja potkupelien sankareita

Steelers on fyysisesti kauden rankimman peliviikon lopulla. Kaksi peliä yhden viikon sisään vaikeuttavat paitsi peliin valmistautumista, myös pelaajien palautumista. Valmennuksen onkin täytynyt suunnata erityishuomiota tämän viikon harjoitteluun.

Steelers hyökkäyksen yhtenä suurimmista ongelmista on tällä kaudella ollut laitahyökkääjä-osaston kapeus. Edellisessä pelissä Roostersia vastaan Kuopiolaisilla oli käytössään vain 4 laitahyökkääjää, mutta tulevaan kamppailuun tähän on todennäköisesti tulossa muutos. Steelers on saamassa usean asepalvelusta suorittavan laitahyökkääjän peliin, mikä tarkoittaa monipuolisempia aseita ja tuoreita jalkoja heittohyökkäykseen. Laitahyökkääjistä puhuttaessa on pakko nostaa jälleen esille jokaisessa pelissä maaleja takonut Charles Wort. Nähtäväksi jääkin, miten Porvoolaiset aikovat pimentää Wortin heittopeleissä antamatta liikaa tilaa muille Steelersin laitahyökkääjille.

Useasti mainitut erikoisjoukkueet tulevat olemaan ottelussa suuressa roolissa. Erikoisjoukkueista ehdottomasti seurattavan arvoinen pelaaja on Butchersin potkaisija Joni-Petteri Malka, joka edellisessä ottelussa onnistui 54-jaardisessa kenttäpotkumaalissa. Steelersin potkunpalautusjoukkue on ollut tilastojen puolesta liigan paras ja tässäkin taistelussa Malka on suuressa roolissa, jotta muun muassa Justin Bell joutuisi aloittamaan potkujen palautukset mahdollisimman syvältä Steelersin kenttäpäädystä.

Lauantai-illan huumaa aina aurinkoisella Vänärillä

Ottelun lipunmyynti aukeaa klo 14.30 ja itse ottelu potkaistaan käyntiin klo 15.30. Tiedossa on jälleen hieno tapahtuma aina aurinkoisella Väinölänniemellä ja otteluisäntänä toimii Crossfit Kuopio. Muista myös etkot ravintola Pannuhuoneella! Lue lisää etkoista ja ottelutapahtumasta facebookista

Mikäli et pääse paikanpäälle peliä katsomaan, niin Ruutu+ lähettää kaikki Vaahteraliigaottelut suorina. Ruutu+ -tunnuksia tilatessasi käytä kampanjakoodia STEELERS18. Näin tuet tilauksellasi Kuopio Steelersiä ja näet kaikki Vaahteraliigan kamppailut suorina lähetyksinä. Ensimmäiset 2 kuukautta (60 vrk) hintaan 9,95 €, tämän jälkeen 9,95 €/kk. Tilauksen voi irtisanoa milloin tahansa käynnissä olevan jakson loppuun. Veloitus 1 kuukauden (30 pv) välein.

Kuvat: Jari Turunen