OTTELUENNAKKO: HELSINKI ROOSTERS VS KUOPIO STEELERS

Sarjakärkien kohtaaminen

Kuopio Steelers lähtee maanantaina ottamaan mittaa kuusinkertaisesta ja samalla hallitsevasta mestarista Helsinki Roostersista. Molemmat joukkueet ovat tällä hetkellä ilman tappiota, joskin Roosters on pelannut yhden ottelun enemmän kuin Steelers. Molemmat joukkueet ovat kaataneet Tampere Saintsin ja Wasa Royalsin, minkä lisäksi Roosters voitti Porvoo Butchersin kotonaan lukemin 49-13. Mielenkiintoista onkin nähdä hallitsevan mestarin ja sarjanousijan väliset voimasuhteet.

Steelersin keskuhyökkääjänä toimiva Aku Uotila lähtee luottavaisin mielin haastamaan Roostersia: ”Hyvillä mielin lähdetään pelaamaan. Kuusinkertaisen mestarin voittaminen heidän kotonaan tuntuisi hyvältä.

Iso paha punakone

Viime vuodet vaahteraliigakenttiä hallinnut ja Euroopan kärkijoukkueisiin lukeutuva Roosters on esittänyt varsin vakuuttavaa peliä myös tämän kauden Vaahteraliigassa. Hallitseva mestari on tehnyt kolmessa ottelussa 132 pistettä ja päästänyt omiin vain 34 pistettä. Tähän mennessä Roostersin kohtaamista joukkueista vain Tampere Saints on onnistunut pysyttelemään punakoneen mukana, kun joukkueiden välisessä ottelussa puoliajalle mentiin tilanteessa 6-14. Tuossakin ottelussa Roosters kasvatti johtonsa toisella puoliajalla 21 pisteeseen ja loppulukemat olivat 14-35.

Uotila uskoo kuitenkin Steelersin olevan varteenotettava vastustaja: ”Odotan, että päästään pelaamaan omaa peliä. Joukkueena pidetään hauskaa ja viedään voitto kotiin Kuopioon.

Odotan vielä, että itse pääsen puhkaisemaan pari juoksua”, Uotila lisää.

Haastavaa monipuolisuutta

Roosters-hyökkäys on ollut alkukaudesta tehokas. Pelinrakentaja Brandon Connette pyörittää monipuolista heittohyökkäystä ja juoksee tilaisuuden tullessa hyvin tehokkaasti myös itse. Laitahyökkääjä-osastolta Roostersilta löytyy syvyyttä ja monipuolisuutta. Adam Connette, Kimi Linnainmaa sekä Alexander Wasiljeff pystyvät tekemään nopeudellaan isoja pelejä. Lisäksi lähes kaksimetrinen Tommi Pinta on varsinkin maalialueen läheisyydessä vaikeasti puolustettava kohde. Steelersin takakentän pitääkin pystyä mukautumaan pelissä hyvin erityyppisiä laitahyökkääjiä vastaan.

Juoksuhyökkäyksestä vastaavat suomalaiskolmikko Henri Jussila, Alexander Kuronen ja Karri Pajarinen ovat liikuttaneet palloa hyvin maatapitkin. Tosin Saints onnistui tukahduttamaan edellisessä ottelussa Roostersin juoksupelin lähes kokonaan, sallien vain 27 juoksujaardia.

Roostersin hyökkäyksen suurin kysymysmerkki kohdistuukin hyökkäyksen linjaan, jonka kokoonpanossa on ollut kauden aikana hieman vaihtelua. Maanantaina selviääkin, millaisen ryhmän Roosters saa tälle osastolle kasaan.

Nimekäs puolustus

Rosterin nimiä katsoessa Roostersin puolustuksesta on vaikea löytää heikkoa osa-aluetta. Puolustuksen takakentällä palloja metsästää aina vaarallinen Curtis Slater. Toisena safetynä pelaava Niko Kuikka tulee myös hyvin täyttämään juoksupelejä. Roostersin boksissa seuraamisen arvoisia pelaajia ovat esimerkiksi tukimies Sami Toivonen ja puolustuksen linjassa pelaava Okko Outinen.

Pelaajia mielenkiintoisempi asia onkin se, millaisella puolustuksen muodostelmalla Roosters lähtee Steelers hyökkäystä pysäyttämään. Saintsia vastaan Roosters pelasi kevyellä boksilla puolustaen vahvasti heittoa vastaan, antaen samalla enemmän juoksujaardeja. Steelersin hyökkäys perustuu pitkälti ”Otetaan mitä puolustus antaa” -mentaliteettiin, joten Roostersin täytyisi pystyä puolustamaan koko kenttää.

Steelers haastajan roolissa

Vaahteraliigan uusimpana tulokkaana Steelers pääsee pelaamaan varsinkin alkukaudesta otteluita ilman suurempia paineita. Hallitsevan mestarin voittaminen vieraskentällä ei varmasti ole helpoimmasta päästä oleva temppu, mutta Steelers on saanut valmistautua peliin hyvin, ja matkaan lähtee varmasti nälkäinen ja energinen joukkue.

Alkukauden Steelers hyökkäyksen suurimpiin onnistujiin voidaan lukea monitoimimies Charles Wort, joka on tehnyt 2 pelissä jo 7 touchdownia. Jääkin nähtäväksi, miten Roosters aikoo peittää Wortin heittopeleissä. Steelers hyökkäyksestä profiiliaan tulee todennäköisesti nostamaan myös Johannes Jauhiainen, joka avasi kautensa loukkaantumisen jäljiltä Royalsia vastaan. Jauhiainen jäi edellisessä pelissä hieman pienempään rooliin, mutta nopeajalkainen laitahyökkääjä tulee varmasti näyttämään maanantaina, minkä takia hän voitti edellisellä kaudella 1. divisioonan pistetilaston.

Puolustuksesta voidaan nostaa esiin Justin Bell, joka tulee varmasti olemaan isossa roolissa Roostersin kovatasoisen heittohyökkäyksen pysäyttämisessä. Aiemmissa otteluissa puolustuksen puolella ehkä hieman pimentoon jäänyt Bell on aina vaarallinen, kun pallo tulee hänen suuntaansa. Tätä kykyä tehdä pallonriistoja Steelers tuleekin Roostersia vastaan tarvitsemaan.

Loppukaneetti

Ottelu potkaistaan käyntiin Helsingin Velodromilla maanantaina 11.6. klo 18.30. Paikanpäällä tullaan todennäköisesti näkemään myös runsaslukuinen Steelersin fanijoukko. Mikäli et pääse paikanpäälle peliä katsomaan, niin Ruutu+ lähettää kaikki Vaahteraliigaottelut suorina. Ruutu+ -tunnuksia tilatessasi käytä kampanjakoodia STEELERS18. Näin tuet tilauksellasi Kuopio Steelersiä ja näet kaikki Vaahteraliigan kamppailut suorina lähetyksinä. Ensimmäiset 2 kuukautta (60 vrk) hintaan 9,95 €, tämän jälkeen 9,95 €/kk. Tilauksen voi irtisanoa milloin tahansa käynnissä olevan jakson loppuun. Veloitus 1 kuukauden (30 pv) välein.

 

Kuvat: Jari Turunen