Otteluennakko: Steelers Naiset – Kotka Eagles 9.6.2018

Tuttu vastus Steelers Naisten kotiavauksessa

Kuopio Steelers Naisten ensimmäinen kotipeli pelataan lauantaina 9.6.2018 Keskuskentän tekonurmella, ottelun kickoff klo 15:00.

Vastaan asettuu Kotka Eagles, joka tuli viime vuonna tutuksi kauden avausottelussa sekä välierässä. Kummassakin ottelussa Steelers vei voiton kotiin lähes kuudenkymmenen pisteen erolla. Offseasonin aikana on kuitenkin tapahtunut muutoksia niin pelimuodossa, kuin joukkueissakin. Kumpikin joukkue on saanut haalittua runsaasti rookieita mukaansa ja kokeneimmalla kaartilla alkaa olla useiden vuosien kokemus jenkkipallosta alla.

 

Kuopio Steelers Naisten päävalmentaja Mikko Aspinen kommentoi kauteen valmistautumista ja odotuksia vastustajasta seuraavasti: ”Kauteen valmistautuminen onnistui hyvin tavoitteiden mukaan ja keskityttiinkin joukkuenopeuden ja voiman kasvattamiseen. Meidän tavoitteenamme on kehittyä jokaiseen otteluun ja lisätä peli peliltä tempoa ja intensiteettiä kauden aikana. Viime peliin tuotiin paljon uusia elementtejä ja varmasti tässäkin pelissä jotain uutta tulee. Viime vuoteen ja viime vuoden Eagles-peleihin on turhaa heijastella liikaa. Molemmat joukkueet ovat kasvaneet ja kehittyneet ja uusi sarjataso on muuttanut dynamiikkaa erittäin paljon”.

Kotka Eaglesin päävalmentaja Nesi Carpelan summaa odotuksensa: ”Fiilikset on ihan hyvät, kun kausi on lähtenyt onnistuneesti liikkeelle. Valmistautuminen kauteen on sujunut ihan hyvin. Olemme tulleet eteenpäin viime vuodesta, vielä olemme todennäköisesti Steelersiä perässä, mutta uskon että ero on kaventunut. Toivottavasti 😊”

Tulossa lohkokärkien tiukka vääntö

Tänä vuonna naisten I-divisioona on runsaan joukkuemäärän vuoksi jaettu kahteen lohkoon. Neljännen kierroksen käynnistyessä lohkon 2 kärjessä ovat puhtailla peleillä Kuopio Steelers ja Kotka Eagles. Kotkan juoksupelien kirjo, nopeus ja toimivuus vastaan lähes bussilastillinen Steelersin sateentekijöitä lupailevat erittäin mielenkiintoista ja viihdyttävää ottelua.

Kuopio Steelers lähtee otteluun hyvällä asenteella, vaikka vastustajaa on hankala ennakoida. ”Eagles on pelannut kahta hyvin eri tyyppistä joukkuetta vastaan, joten on vaikea ennakoida miten he lähtevät meitä vastaan pelaamaan. Tietysti Eagles nojaa voimakkaasti tehokkaaseen juoksupeliin, jonka pysäyttäminen on meidän tärkein homma” kiteyttää Aspinen.

Kotka Eagles puolestaan tiedostaa lähtevänsä otteluun altavastaajana, mutta voitonnälkäisenä, ”Pidetään Steelersiä lohkon kovimpana joukkueena ja odotetaan erittäin haastavaa ottelua. Lisähaasteen tuo miesten joukkueen päällekkäinen ottelu, mikä tarkoittaa, ettemme saa yhtään valmentajaa mukaan Kuopioon” Carpelan kertoo.

 

Seurattaviksi pelaajiksi Steelersistä Aspinen nostaa hyökkäyksen linjan, ”Hyökkäyksen linjan onnistuminen määrittää miten meidän hyökkäys lähtee lauantaina liikkeelle”.

Carpelan puolestaan suosittelee seuraamaan RB Kaisa Kiurua ja Essi Söderholmia, ”Kahteen suuntaan pelaavat työjuhdat”.

Mitä missä milloin?

Kuopion Keskuskentän tekonurmella lauantaina 9.6. klo 15.

Ottelutapahtumaan ilmainen pääsy, paikalla myös kahvio. Tervetuloa!