Naisten pelaajaesittelyt 2018: Hyökkäyksen linja

Hyökkäyksen linja muodostuu viidestä linjapelaajasta jotka muodostavat ikään kuin ”muurin” pelinrakentajan suojaksi. Hyökkäyksen linjan tärkein tehtävä on siis estää puolustuksen linjan pääsy häiritsemään pelinrakentajaa. Juoksupeleissä linja pyrkii raivaamaan aukkoja ja blokkaamaan puolustajia keskushyökkääjän tieltä.

Hyökkäyksen linjapelaajat ovat tyypillisesti isoja ja vahvoja, mutta rautaisella tekniikalla ja räjähtävyydellä on myös paljon merkitystä.

Ilolla esittelemmekin teille seuraavaksi Steelers Naisten hyökkäyksen linjan:

Urheilutausta: Laura on myös yksi syksyn alkeiskurssilta mukaan tarttuneista rookieista. Lauran aiempi urheilutausta ulottuu aina tanhusta kuntonyrkkeilyyn ja jalkapalloon. Pelaajana Laura on vahva ja omaa hyvät edellytykset kehittyä todella kovaksi linjapelaajaksi. Kilpailuviettiä ei tältä naiselta puutu ja odotammekin innolla näkevämme tämän teräsmutsin otteita kentällä.

Motto: ”Keskity, tee parhaasi ja nauti.”

Joukkuekavereiden kommentit: “Motivoitunut ja innokas oppimaan” “Monipuolinen hyökkäyksen linjapelaaja” ”Teräsmutsi”

Valmentajan kommentit: Lulu on motivoitunut ja erittäin kilpailuhenkinen linjapelaaja. Tulee tekemään tällä kaudella debyyttinsä jenkkifudiskentillä ja aiheuttamaan varmasti harmaita hiuksia vastustajille kovilla otteillaan.

Urheilutausta: Mari on joukkueen kokeneimpia linjapelaajia ja kesällä lähteekin jo 4. kausi Steelers naisten mukana. Viime kaudella Mari palkittiin vuoden linjapelaajana, mutta tämä nainen on myös näyttänyt osaamistaan monella muullakin pelipaikalla. Mari tekee mitä valmentaja käskee eikä kitise turhia. Ja seuratkaapa vaikka katsomosta, eihän tälle teräsmimmille tule edes hiki!

Motto: “Life begins at the end of your comfort zone”

Joukkuekavereiden kommentit: “Tosi kova pelaaja ja hauska.” “Ilta-uninen.” “Hiukset on treeneissä aina hyvin, vaikka olis kypärä ollu päässä.”

Valmentajan kommentit: Jokaisen pelipaikan taitaja, voi pelata linjassa laidasta laitaan ja varmaan kaikilla muillakin pelipaikoilla. Itse varmuus ja joukkueen tärkeimpiä tukipilareita.

Kummiyritys kaudella 2018: Tero Lindqvist sisustusarkkitehtitoimisto

Urheilutausta: 32-vuotias rookie Elina löysi jenkkifutiksen pariin alkeiskurssin myötä. Elinan urheilutaustaan on kuulunut juoksu sekä monien eri lajien kokeilua. Jenkkifutiksen myötä Elina on päässyt tavoitteellisen sekä kilpailullisen harjoittelun makuun. Linjapelaajana Elina on pitkäjänteinen vääntäjä ja mm. pelitilanteiden hahmottaminen on kehittynyt paljon kevään aikana.

Motto: ”Kovasti harjoittelemalla pysyy kunnossa ja kehittyy. Aina voi olla vähän kovempi, nopeampi ja parempi.”

Joukkuekavereiden kommentit: ”Herttainen, kiltti ja tunnollinen” “Aina iloinen” “Ei tekis mieli lyödä”

Valmentajan kommentit: Elina on löytänyt paikkansa samantien ensimmäisistä treeneistä asti ja vaikuttaa jo useamman vuoden pelanneelta linjapelaajalta. Voimatasoiltaan joukkueen kehittynein pelaaja ja kehittyy jatkuvasti kauden edetessä.

Kummiyritys kaudella 2018: Rakennustyö Salminen Oy

Urheilutausta: 29-vuotias rookie Maria on harrastanut aiemmin tankotanssia, joogaa ja satunnaista ryhmäliikuntaa. Viime syksyn alkeiskurssilla Maria kuitenkin löysi jenkkifutiksen pariin ja on treenannut tiiviisti koko talven joukkueen mukana.

Motto: “Toivo parasta, pelkää pahinta”

Joukkuekavereiden kommentit: “Helposti lähestyttävä ja sosiaalinen”

Valmentajan kommentit: Maria on tunnollinen harjoittelija sekä laji, että fysiikkatreeneissä ja tulee kehittymään koko kauden ajan pelikokemuksen karttuessa.

Urheilutausta: Nooran aikaisempi urheilutausta on koostunut yleisurheilusta, erinäisistä pallopeleistä sekä lenkkeilystä ja salitreenistä. Noora on ollut Steelers Naisten mukana viime syksystä lähtien ja hän on ahkeroinut niin laji- kuin fysiikkatreeneissäkin niin paljon kuin vuorotyöltään ehtii. Noora on omaksunut linjapelaamisen perusteet nopeasti ja hän on kentällä aina tyynen rauhallinen, eikä pelkää kovaa kontaktia.

Motto: ”Hyvä ruoka, parempi mieli”

Joukkuekavereiden kommentit: “Rauhallinen ja ottaa neuvot hyvin vastaan.” “Pohdiskelija.”

Valmentajan kommentit: Noora on uudeksi pelaajaksi päässyt erittäin hyvin lajin vauhtiin mukaan. Hoitaa tonttinsa erittäin varmasti ja tulee vielä lyömään monelle luun kurkkuun.

Kummiyritys kaudella 2018: Hiuskulma Anna Miettinen

Urheilutausta: Heinin aikaisempi urheilutausta on ollut satunnaista ryhmäliikuntaa ja taidoa lukuunottamatta vähäistä. Joukkueen uusimpana tulokkaana Heini on treenannut päättäväisesti, eikä säikähtänyt ensimmäisiä treenejäkään, kun iskettiin suoraan varusteet niskaan ja ohjattiin linjan mukaan painimaan.

Motto: ”Kyllä liikaa on liikaa, mutta kohtuus on ehdottomasti liian vähän!”

Joukkuekavereiden kommentit: ”Uusi tuttavuus”, ”Innokas ja positiivinen”

Valmentajan kommentit: Heini hyppäsi mukaan vasta alkeiskurssin jälkeen mutta löysi samantien paikkansa periksiantamattomalla asenteella ja innolla. Varma suorittaja joka tulee kehittymään koko kauden ajan.

Kummiyritys kaudella 2018: Optikko Tirkkonen

Urheilutausta: Nellin aikaisempi urheilutausta koostuu ringetestä ja koripallosta. Nelli on seurannut sivurajalta naisten menoa viime kauden ja treenannut joukkueen mukana yhteensä jo yli vuoden. Toivon mukaan nuoresta pelaajasta saadaan vielä uusia puolia kentällä esiin, kun vastassa ei olekaan enää joukkuekaveri tai kummitäti!

Motto: “Mikä ei tapa niin se vahvistaa”

Joukkuekavereiden kommentit: “Kova halu oppia lisää” “Ulottuva ja nopea”

Valmentajan kommentit: Viime vuonna joukkueen mukana harjoitellut Nelli osoitti ensimmäisessä harjoituspelissä erittäin hyviä otteita ja näytti että hänestä löytyy riittävästi aggressiivisuutta menestyäkseen tulevalla kaudella erittäin hyvin.

Urheilutausta: Nuorempana Satu pelasi pesäpalloa jonka jälkeen tuli harrastettua salilla käyntiä silloin tällöin. Jenkkifutiksessa Satulla pyörähtää käyntiin jo kolmas kausi ja ensimmäinen kesä nyt teräsnaisten joukoissa. Viime vuonna myös naisten maajoukkueen mukana MM-kisoissa esiintynyt Satu tulee vahvistamaan linjapelaamistamme Joensuun She-Wolvesista farmisopimuksen myötä.

Motto: ”Ei taidolla, ei tuurilla vaan voimalla”

Joukkuekavereiden kommentit: “Todellakin kova linjapelaaja”, “Tosi hyvä asenne, varmat otteet ja neuvoo muita”, “Joukkuepelaaja”

Valmentajan kommentit: Itse varmuus. Sadusta huokuu karjalainen asenne ja hyvänlaatuinen luottamus omaan toimintaan. Ohjaa varmalla otteella muita linjapelaajia ja tekee itse tuhojaan sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa.