Bartosz Bednarczyk Steelersin hyökkäyksen linjaan

Puolan maajoukkumies korvaa loukkaantuneen ranskalaisen

Alkuvuodesta Kuopio Steelers julkisti tehneensä sopimuksen ranskalaisen Julien Langladen kanssa. Alkuperäisen suunnitelman mukaan Langlade olisi pelannut Ranskan liigan kauden loppuun Aix-en-Provence Argonautsin riveissä ja sen jälkeen liittynyt vahvistamaan kuopiolaisten linjaosastoa kesäkuun puolivälin jälkeen. Kauden toisessa ottelussaan Langlade kuitenkin loukkasi polvensa vakavasti eikä täten pysty pelaamaan Vaahteraliigaa tulevana kesänä. Kuopio Steelers toivoo Julienille pikaista toipumista ja nopeaa paluuta pelikentille!

Langaden valitettavan poisjäännin vuoksi hänen tilalleen Steelers on tehnyt sopimuksen Ranskan 1-divisioonan Paris Mousquetairesia edelliset neljä kautta edustaneen Bartosz Bednarczykin kanssa. Puolalainen Bednarczyk (28 v, 189 cm, 121 kg) pelasi ennen Ranskaan siirtymistään Zaglebie Steelersin nimissä, jossa hänet valittiin vuoden linjamieheksi vuonna 2014. Lisäksi Bartosz on kuulunut Puolan maajoukkueen vakiokalustoon viimeiset viisi vuotta. Fyysisellä ja periksiantamattomalla pelityylillään Bednarczyk on loistava vahvistus Steelersin jo valmiiksi lahjakkaaseen linjakokoonpanoon. Hyökkäyksen linjan lisäksi Bartoszilla on kokemusta puolustuksessa pelaamisesta, joten hänet saatetaan nähdä myös toisella puolella palloa. Puolalainen saapui Kuopioon vapun jälkeen jättäen väliin Mousquetairesin viimeisen runkosarjaottelun.

Bartosz:

”Arkielämässä olen rauhallinen tyyppi. Tykkään pitää hauskaa ja pidän, kun jotain tapahtuu ympärilläni. Mutta kun astun jenkkifutiskentälle, luonteeni vakavoituu ja hauskanpito loppuu. Menin ensimmäisiin harjoituksiin aikanaan veljeni kanssa ja muistan olleeni väsynyt, mutta nautin pelaamisesta  ja voittamisen tunteesta.”

”Tärkein valmentaja urallani tähän asti oli Jason Blasko, joka opetti minulle miten tätä lajia pelataan pelikirjan mukaisesti ja sen vaatimaa kovuutta. Vaikka emme välttämättä aina voittaneet, olimme kovaa pelaava joukkue hänen alaisuudessaan.”

”Olen tosiaan viettänyt edelliset neljä kautta Pariisissa ja jouduin tekemään erittäin vaikean päätöksen olla pelaamatta kauttani siellä loppuun. Viime vuosina emme ole voittaneet paljon pelejä ja uskoin maiseman vaihdon tekevän minulle hyvää. Nyt minulla on mahdollisuus rakentaa itseni uudelleen menestyväksi pelaajaksi ja päästä takaisin voittojen tielle.”

”Minulla on hyvä tunne Steelersin organisaatiosta sekä tulevasta kaudesta. En ole aiemmin  voittanut mestaruutta korkeimmalla sarjatasolla, vaikka se on ollut aina ollut unelmani amerikkalaisen jalkapallon pelaamisen aloittamisestani lähtien. Haluan, että unelmani toteutuu tämän joukkueen kanssa”

”Uskon suurimman vahvuuteni olevan se, että tapahtui mitä tahansa,  jatkan aina taistelemista loppuun asti, enkä luovuta koskaan. Pyrin antamaan parhaani Kuopiossa, motivoimaan joukkuekavereitani ja antamaan kannattajille positiivisia kokemuksia”

Hyökkäyksen linjan valmentaja Erkka Vehomäki:

”Julienin äkillinen loukkaantuminen oli todella harmillinen. Erityisesti olen harmissani itse pelaajan kannalta. Meillä kävi kuitenkin hyvä tuuri, että saimme hänen tilalleen Bartoszin tasoisen pelurin. Meillä on erittäin menestyksen haluinen joukko hyökkäyksen linjamiehiä. Olemme kuitenkin erittäin nuoria, yhtä lukuun ottamatta kaikki hyökkäyksen linjamiehemme ovat alle 25-vuotiaita. Siksi Bartoszin kaltainen kokenut ja maailmaa nähnyt vahvistus on oiva lisä rosteriimme. Hän on sopivan ilkeä, kuten linjamiehen kuuluukin olla ja nostaa taatusti omalla tekemisellään muidenkin pelaajiemme tasoa. Puolustajat tulevat varmasti muistamaan pelanneensa Bartoszia vastaan”

Bartoszin ja muut Steelersin pelaajat nähdään ensimmäisen kerran tositoimissa tulevana lauantaina Tampereella, kun Kuopio Steelers kohtaa historiansa ensimmäisessä Vaahteraliiga-ottelussa Saintsin.