Naisten pelaajaesittelyt 2018: Pelinrakentajat ja keskushyökkääjät

Esittelemme tällä kertaa meidän hyökkäyksen takakentän pelaajat yhdessä koossa!

Quarterback – Pelinrakentaja

Pelinrakentaja on hyökkäyksen johtaja. Hän kutsuu itse tai välittää valmentajan määräämän pelin hyökkäyksen pelaajille aloituskokouksessa. Pelinrakentajan tehtävä on pelistä riippuen joko heittää pallo laitahyökkääjälle tai ojentaa se keskushyökkääjälle.  Pelinrakentaja kommunikoi valmentajan kanssa erilaisin käsimerkein ja kentällä olevan hyökkäyksen kanssa huutamalla yhteisesti sovittuja pelikomentoja. Pelinrakentajalla on oltava peliälyä, hyvä itseluottamus ja vahva heittokäsi

Nimi: Emmi Kolehmainen

Urheilutausta: Emmi palkittiin viimekaudella joukkueen kehittyneimmäksi pelaajaksi eikä suotta. Hän astui silloin ensi kertaa pelinrakentajan suuriin saappaisiin ja suoriutui siitä erinomaisen hyvin. Nyt lähteekin Emmin 3. kausi jenkkifutista ja tänä kesänä lehmänhermoinen hyökkäyksen johtohahmo tulee johdattamaan yhtä sarjan monipuolisimmista heittohyökkäyksistä.

Motto: ”QB on aina oikeassa”

Joukkuekavereiden kommentit: “Tarkka ja ahkera opiskelija.” “Tekee paljon ajatustyötä, mitä pelinrakentajalta vaaditaan.” “Ainoa tässä joukkueessa, jolla on se taito, että pystyy pelata pelinrakentajana.”

Valmentajan kommentit: Viime kaudella joukkuetta varmakätisesti johtanut Emmi on taas vuoden kokeneempi pelinrakentajan paikalla. Emmin suurimmat vahvuudet on hyvä pelinlukutaito, rauhallisuus paineen alla ja tarkka heittokäsi.

Kummiyritys kaudella 2018: Ecotec

Nimi: Aino Miettinen

Urheilutausta: Ainolla ei ole erityisesti mitään urheilutaustaa ennen jenkkifutista ja nyt käynnistyykin jo kuudes kausi soikean pallon parissa! Aino on treeneissä tunnollinen ja innolla oppimassa uutta. Aino tulee Joensuun She-wolvesista ja tuleva kausi on siis ensimmäinen teräsnaisten riveissä.

Motto: ”Ei voi onnistua jos ei uskalla edes yrittää”

Joukkuekavereiden kommentit:” Tomera, pienellä duracell-pupumaisella viballa” “Kiltti ja päättäväinen”

Valmentajan kommentit: Ensimmäistä kauttaan Kuopion porukassa pelaava Aino on näyttänyt kokemuksensa sekä pelinrakentajan että takapuolustajan pelipaikoilla. Löytää heittopeleissä avoimen laitahyökkääjän ruuhkankin keskeltä.

Runningback – Keskushyökkääjä

Keskushyökkääjältä vaaditaan nopeita jalkoja ja kestävyyttä, sillä keskushyökkääjän ensisijainen tehtävä on kuljettaa palloa juosten kohti maalialuetta. Keskushyökkääjän tehtäviin kuuluu myös heittojen vastaanottaminen laitahyökkääjän tavoin sekä pelinrakentajan suojaaminen blokkaamalla puolustajia hyökkäyksen linjan tukena. Keskushyökkääjä sijoittuu aloitusmuodostelmassa pelinrakentajan taakse tai viereen josta on lyhyt matka vastaanottaa pallo pelinrakentajalta. Keskushyökkääjät ovat yleensä joukkueen nopeimpia ja kovia kontakteja pelkäämättömiä pelaajia.

Urheilutausta: Laura on kuulunut teräsmimmien vakiovarustukseen aina vuodesta 2013 lähtien. Tänä kesänä Lauralla lähtee 4.kausi jenkkifutista ja viime vuonna Laura oli näyttämässä osaamistaan naisten maajoukkueen mukana kun MM-kisat pelattiin Kanadan Langleyssä. Laura palkittiin ansaitusti päätösottelussa Australiaa vastaan myös MVP-palkinnolla tehtyään ottelussa kolme touchdownia.

Motto: ”Go hard or go home”

Joukkuekavereiden kommentit: “Määrätietoinen” “Johtaja-ominaisuuksia omaava” “Joukkueen tukipilari”

Valmentajan kommentit: Erittäin fyysinen ja nopea pallonkantaja, joka pystyy voittamaan jokaisen yksittäisen matchupin kentällä. Pystyy juoksemaan sisä- ja ulkopuolelle samalla tehokkuudella. Laura on Suomen paras keskushyökkääjä.

Kummiyritykset kaudella 2018: Franke, Toripiha Oy

Urheilutausta: Jalkapalloa useamman vuoden pelattuaan Niina päätyi jenkkifutiksen pariin ja tuleva jefukausi on Niinalle jo neljäs. Niinalla on peliasenne kohdallaan ja hän tuo mukanaan treeneihin kannustavaa ja positiivista ilmettä. Joensuu She-wolvesista niin ikään saapunut keskushyökkääjä tulee toivotuksi täydennykseksi teräsnaisten rivistöön.

Motto: “Niin pelaa ku reenaa!”

Joukkuekavereiden kommentit: ”Tykkää treenata kovaa ja oppia uutta” “Niinalla on aina hyvä tekemisen meininki”

Valmentajan kommentit: Ensimmäistä kauttaan Kuopiossa vaikuttava Niina on löytänyt paikkansa keskushyökkääjänä. Fyysinen juoksija, jonka tyyli sopii hyvin meidän hyökkäykseen. Tulee myös osallistumaan peliin puolustuksen puolella.