Naisten pelaajaesittelyt 2018: Takapuolustajat

Takakentän puolustajan ensisijainen tehtävä on estää heittopelien onnistuminen. Takakentällä ovat puolustuksen nopeimmat pelaajat, joiden tehtävänä on taistella usein 1 vs 1 tilanteissa laitahyökkääjiä vastaan. Takakentän puolustajat pelaavat joko mies- tai aluepuolustusta.

Miespuolustuksessa puolustajat pelaavat yhtä hyökkääjää vastaan ja pyrkivät estämään pallon toimittamista vartioimalleen pelaajalle. Toinen vaihtoehto on pelata aluepuolustusta, jolloin heidän tehtävänään on estää pallon toimittaminen kentän tietylle alueelle. Näiltä puolustajilta vaaditaan erityisesti hyvää pelinlukutaitoa, juoksunopeutta ja taitoa reagoida laitahyökkääjän liikkeisiin

Seuraavassa esittelemmekin Steelers Naisten takapuolustajat kaudelle 2018:

Urheilutausta: Evi kuuluu Steelers Naisten perustajajäseniin ja on ollut joukkuetta kasassa pitävä voima niin hyvinä kuin huonoina kausina. Pallon molemmin puolin ahkeroiva Evi keskittyy tällä kaudella johdattamaan puolustusta 11vs11 pelaamisen saloihin. Tuleva kausi on Eville 5. ja kokemusta on kertynyt myös kansainvälisistä otteluista. Evi siis pelasi vakuuttavasti Suomen maajoukkueen mukana viime kesänä Kanadan Langleyssä pelatuissa MM-kisoissa.

Motto: ”Tough is the new beautiful”

Joukkuekavereiden kommentit: “Varma tekemisestään.” “Hyvä johtaja ja lojaali joukkuetta sekä kavereitaan kohtaan.”

Valmentajan kommentit: Johtaja joka pelaa isolla sydämellä. Nopea ja fyysinen Evi johtaa esimerkillä ja pystyy pelaamaan millä vaan pelipaikalla. Yhdellä downilla voi taklata takakentällä pallonkantajan miinuksille ja seuraavalla ottaa syötönkatkon takakentällä. Tullaan näkemään myös hyökkäyksen puolella isossa roolissa.

Kummiyritys kaudella 2018: Ravintolamestarit / Pannuhuone

Urheilutausta: Iisa pelaa nyt kolmatta kauttaan Steelers Naisissa. Iisa on pelaajana varma ja pystyy keskittymään tekemiseensä myös paineen alla. Viime kaudella Iisa venyi myös tärkeisiin taklauksiin pysäyttääkseen vastustajien hyökkäyksiä. Iisa ei päästä laitahyökkääjiä helpolla sijoittautumisensa ja erinomaisen pelinlukutaitonsa vuoksi.

Motto: “Decide. Commit. Succeed.”

Joukkuekavereiden kommentit: “Aina super iloinen.” “En oo koskaan nähny Iisaa huonolla tuulella.” “Voi luottaa, että Iisa tekee oman hommansa kentällä.”

Valmentajan kommentit: Iisa on tyyni, rauhallinen ja suvereeni kulmapuolustaja. Iisa hoitaa oman tonttinsa erittäin hyvin ja pitää vastustajan laitahyökkääjän varmassa otteessa koko pelin läpi. Pitää huolen että valmentajana on levollinen olla vastustajan heittohyökkäyksestä.

Kummiyritys kaudella 2018: Lähitapiola Savo

Urheilutausta: Hannan urheilutausta koostuu pääasiassa ratsastuksesta, jossa on tullut myös kilpailtua esteratsastuksessa muutama vuosi. Hannan teräksinen asenne ja periksiantamattomuus ovat erinomaisia piirteitä jenkkifutarille. Odotamme innolla Hannan näkemistä kentällä, mutta toivotaan ettei nähdä montaa keltaista lippua rangaistuksen merkkinä tämän ärhäkän puolustajan toimesta.

Motto: “Uurasta kuin olisit vasta toiseksi paras”

Joukkuekavereiden kommentit: “Tykkää haasteista.” “On motivoitunut treenaamaan ja lähtee täysillä mukaan mitä ikinä tekeekin.”

Valmentajan kommentit: Hannalla on erittäin hyvä asenne treenaamiseen ja halu oppia koko ajan lisää. Nämä ominaisuudet lupaa erittäin hyvää tulosta tulokaskaudelle. Pelaa fyysisellä otteella ja liikkuu erittäin hyvin puolustuksen takakentällä.

Kummiyritys kaudella 2018: Mainostoimisto TKD

Urheilutausta: 21-vuotiaan Oonan aikaisempaan urheilutaustaan on kuulunut salibandy ja edelleenkin jenkkifutiksen ohella Oonan voi bongata crossfit salilla. Ketterä ja nopea Oona sopisi oikeastaan mille tahansa taitopelipaikalle. Katsotaan kuitenkin vielä mitä supervoimia tästä salaperäisestä teräsmimmistä löytyy kun hän pääsee oikeasti rymistelemään pelikentälle!

Motto: “Be tolerant with others and strict with yourself”

Joukkuekavereiden kommentit: “Omenainen.” “Rauhallinen, tunnollinen ja kiltti” “Kentällä sitä ei saa kukaan kiinni”

Valmentajan kommentit: Oona on erittäin lahjakas urheilija ja kuten joukkuekavereiden lainauksesta kuuluu niin todella nopea. Tullaan näkemään myös varmasti hyökkäyksen puolella keskushyökkääjänä kauden aikana ja tulee tekemään varmasti tuhojaan molemmilla pelipaikoilla.

Kummiyritys kaudella 2018: Genelec Oy

Urheilutausta: Tiia on aiemmin harrastanut juoksua ja satunnaista höntsäfutista. Heti syksyn alkeiskurssista lähtien Tiia on ollut tosissaan jenkkifutiksen suhteen. Päättäväisesti ja ahkerasti treenannut Tiia ei ole saanut helpointa mahdollista alkua jefu-uralleen. Tästä naisesta kuitenkin näkee että pienet vastoinkäymiset eivät ole vaikuttaneet haluun kehittyä ja oppia lisää jenkkifutiksesta.

Motto: “I don’t make mistakes. I either live or learn”

Joukkuekavereiden kommentit: “Luotettava ja motivoitunut.” “Tahtoa riittää pienistä loukkaantumisista huolimatta.”

Valmentajan kommentit: Tiia on erittäin motivoitunut harjoittelija ja keskittyy harjoituksiin hyvällä asenteella. Pienet loukkaantumiset ovat pitäneet Tiian syrjässä alkuvuoden, mutta nyt ollaan pääsemässä vauhtiin ja kehitystä tulee harjoituksesta toiseen.