Naisten pelaajaesittelyt 2018: Linebackerit

Linebacker on puolustuksen linjan takana pelaava tyypillisesti voimakas, ketterä, nopea ja varma taklaaja. Puolustusmuodostelmasta riippuen kentällä on tavallisesti 3-4 linebackeriä. Linebackerin tärkein tehtävä kentällä on pysäyttää vastustajan hyökkäyksen eteneminen joka useimmiten tapahtuu taklaamalla pallonkantaja maahan. Monipuolisuutta pelipaikalle tuo blitzit eli ryntäykset linjan läpi tarkoituksena estää pelinrakentajaa heittämästä tai antamasta palloa keskushyökkääjälle. Linebackerit tunnetaan monipuolisina urhelijoina ja joukkueen fyysisimpinä pelaajina.

Seuraavassa esittelemmekin Steelers Naisten linebackerit vuodella 2018

Urheilutausta: Iidalla on taustalla kausi jenkkifutista juniori-ikäisenä poikien kanssa. Steelers naisissa alkava kausi on Iidalle jo toinen ja Iida on ehdottomasti yksi esimerkin näyttäjä puolustuksessa. Mainiolla taisteluasenteella varustettu Iida ei pelkää taklata kovaa. Kesää odotellessa!

Motto: “Every morning you have two choices: to sleep with your dreams or wake up and chase them”

Joukkuekavereiden kommentit: “Ärhäkkä, pirtsakka ja pelaa kovaa. Tosi kovaa.” “Kentän ulkopuolella tyttömäinen ja ystävällinen joukkuekaveri ”

Valmentajan kommentit: Viime vuonna vuoden tulokkaaksi valittu Iida on aggressiivinen, hyvin liikkuva ja erittäin kovaa taklaava linebackeri. Vuosi lisää kokemusta ja treeniä näkyy ensi kaudella varmasti ja jokainen vastustaja tulee huomaamaan että keskeltä ei juoksutilaa ilmaiseksi saa.

Kummiyritys kaudella 2018: Veljekset Wallenius Oy

Urheilutausta: Alma on erityisen joustava teräsmimmi. Näyttäisi siltä, että näin 3.kauden kynnyksellä Alma on vakiinnuttanut pelipaikkansa linebackerina. Hyvän liikkuvuuden ja pelirohkeuden omaava Alma hoitaa omaa tonttiaan Steelers puolustuksessa loistavasti.

Motto: Tälle vuodelle tavoite on saada enemmän hymyä aikaan, tsempata toisia ja pitää hauskaa kaiken arkisen puurtamisen ohella.

Joukkuekavereiden kommentit: “Pelikentällä Alma on pieni ja sinnikäs.” “Joukkuekaverina iloinen, muut huomioonottava ja rauhoittava.”

Valmentajan kommentit: Alman pelirohkeudesta (ja rämäpäisyydestä) on jäänyt muistiin yksi kickoffi jossa Alma vetää täydestä vauhdista vastustajan puolivoltilla nutulleen. Hyvällä tekniikalla pelaava linebackeri. Alma liikkuu ripeästi ja taklaa tehokkaasti ja pitää huolen että hyökkääjät ei pääse vapaana heilumaan.

Kummiyritys kaudella 2018: Tilitoimisto First April Corporation Oy

Urheilutausta: Endlan jenkkifutisuralla lähtee käyntiin nyt toinen kausi. Endla on sinnikäs harjoittelija, eikä anna periksi helpolla. Tämä teräsmimmi saattaa hämätä vastustajia pienen kokonsa puolesta, mutta Endla ei pelkää taklata kovaa ja löytyy varmasti taklaustilastoista joka ottelussa.

Motto:”If you never try you’ll never know”

Joukkuekavereiden kommentit: “Täsmällinen ja tarkka.” “Pelaajana nöyrä ja valmis tekemään töitä kehittyäkseen.”

Valmentajan kommentit: Endla on helppo valmennettava ja tunnollinen treenaaja, joka näkyy aina peleissä oikeana sijoittautumisena ja taklaustilastoissa. Viime kaudella tuli kerättyä useampikin kentälle eksynyt pallo Steelersin huomaan ja samalle menolla jatketaan ensi kaudelle.

Kummiyritys kaudella 2018: Tero Lindqvist sisustusarkkitehtitoimisto

Urheilutausta: Heidillä on taustalla 2 kautta jenkkifutista Joensuussa ja nyt Kuopioon muuton ja uuden kipinän myötä nainen nähdään kaudella 2018 Steelers Naisten väreissä. Heidin urheilutaustaan kuuluu monipuolinen liikunta aina kuntosalista luonnossa liikkumiseen. Heidi on monipuolinen pelaaja ja hoitaa homman kuin homman kentällä eli kesällä tulemme kenties näkemään Heidiä myös jollain toisella pelipaikalla.

Motto: “Elämä on seikkailu, nauti siitä”

Joukkuekavereiden kommentit: ”Keskittyy aina täysin siihen mitä on tekemässä.” “Tulee toimeen kaikkien kanssa ja tsemppaa kavereita.”

Valmentajan kommentit: Heidi on monipuolinen jenkkifutari ja vahva taklaaja. Heidiä tullaan varmasti näkemään myös hyökkäyksen puolella, jossa Heidi pelaa blokkaavan keskushyökkääjän paikalla.

Urheilutausta: Essi on Sotkamon urheilulukiosta ponnistanut pitkän linjan pesäpalloilija. Viime vuoteen saakka Essi pelasi Naisten Superpesistä kunnes Kuopioon muuton myötä löysi jenkkifutiksen pariin. Urheilullinen ja vahva Essi on selkeästi jenkkifutisainesta ja kesällä nähdään minkälainen peto sieltä oikeastaan kuoriutuu.

Motto: “Jos ei jaksa juosta on väärässä lajissa”

Joukkuekavereiden kommentit: “Urheilullinen ja vahva“ “Joukkuehengen ylläpitäjä”

Valmentajan kommentit: Ensimmäinen kausi jenkkifudiksen parissa lähtenyt vauhdilla liikkeelle, aiempi urheilutausta luo hyvän pohjan lajille. Hyvin liikkuva ja vahva linebackeri joka tulee varmasti tekemään kaudella pelejä.

Kummiyritys kaudella 2018: Veljekset Toivanen Oy

Urheilutausta: Pukukopin kommentaattori Janita on kentällä varmaotteinen ja sopivan aggressiivinen. Janita pelaa jenkkifutista nyt kolmatta kauttaan ja toivon mukaan kesällä tulemme näkemään periksiantamatonta taistelutahtoa ja kovia taklauksia!

Motto: “Kaikki tai ei mitään” Eli sillon kun tehään niin tehään kunnolla eikä sinnepäin.

Joukkuekavereiden kommentit: “Rohkea” ”Hauska ja kovaääninen” ”Syttyy kentällä”

Valmentajan kommentit: Hyökkäyksen linjasta linebackeriksi siirtyminen päässyt hyvin vauhtiin ja odotettavissa on tulevalla kaudella paljon kehitystä. Janitalla käy jalat samaa tahtia kuin suu, eli liikettä ja ääntä riittää. Pelissä löytyy aina isompaa vaihdetta silmään.

Kummiyritys kaudella 2018: Rotten Tattoo