Savonia Kuopio Steelersin tukena myös kaudella 2018

Vuosi sitten alkanut laaja yhteistyö saa jatkoa myös tulevalla kaudella.

Savonia ammattikorkeakoulu on paitsi mualiman paras AMK, myös erittäin monipuolinen sellainen. Kevään 2018 koulutustarjonta on julkaistu, käy tsekkaamassa se ja paljon muuta lisätietoa tuolta

Kuopio Steelersin ja Savonian yhteistyö on paitsi näkyvyyksien tarjoamista, se on myös päivittäistä ruohonjuuritason yhteistyötä. Savonian opiskelijat ovat tehneet Steelersille erilaisia tunnettavuus tutkimuksia ja myynnin avustavia töitä, sekä suurimpana kokonaisuutena Savonian fysioterapia opiskelijat muodostavat Steelersin Vaahteraliigajoukkueen huoltotiimin. Reilu vuosi sitten hankeopintojaan Steelersin mukana suorittanut Riina Tiainen jäi sille tielleen ja on Savonian opiskeljoiden avustuksella iso osa joukkueen fyysistä – ja välillä ehkä henkistäkin – hyvinvointia. Steelers kiittää Savoniaa loistavasta tuesta kaikilla eri sektoreilla, olkoon yhteistyö jatkossakin yhtä antoisaa. Riinan ajatuksia

 Huoltajana Kuopio Steelersissä

Olen Riina Tiainen, 27 vuotias fysioterapeuttiopiskelija, aloitin opintoni Savonia ammattikorkeakoulussa syksyllä 2015. Huoltajan tehtävät Steelersin edustusjoukkueen riveissä aloitin reilu vuosi sitten, tammikuussa 2017. Aloittaessani en ymmärtänyt yhtään mitään amerikkalaisesta jalkapallosta ja ensimmäiset treenit yritin keskittyä jokaisen pelipaikan vaatimiin tehtäviin sekä erityisesti fyysisiin vaatimuksiin pelaajalta. Kiinnostus lajia kohtaan kasvoi hiljalleen treenikauden edetessä. Lyhyessä ajassa opin paljon lajin vaatimista ominaisuuksista kuuntelemalla pelaajia sekä valmentajia ja mitä enemmän ymmärsin, sitä enemmän mielenkiinto itse peliä kohtaan kasvoi.

Kuopio Steelers on mahdollistanut minun henkilökohtaisen kasvuni fysioterapeutin opintojeni edetessä. Viime  vuonna teimme ensimmäisen hankkeen Savonian opiskelijoiden kanssa. Hankkeessa opiskelijat pääsivät tutustumaan urheilujoukkueen huoltajan ja fysioterapeutin rooliin. Hankkeessa oli mukana kolme opiskelijaa. Itse toimin heidän ohjaajana hankkeen tiimoilta. Tänä vuonna hankkeessa starttaa neljä opiskelijaa.

Edustusjoukkueen päävalmentaja Pekka Utriainen sai minut näkemään huoltajana työskentelyn mahdollisuudet kehittää samalla fysioterapeutin taitojani urheilijoiden parissa. Jo opintojani aloittaessani olin hyvin varma siitä, että haluan tulevaisuudessa tehdä urheilijoiden kanssa töitä. Tähän Steelers on avannut minulle mahdollisuuden. Viime vuosi meni vielä opetellessa omat vastuut ja mikä on minun paikkani tässä joukkueessa. Kauden päätyttyä pinnalla oli vahvimpana tunteen kiitollisuus. Kiitollisuus siitä, kuinka hyvin minut oli otettu mukaan joukkueeseen. Kiitollisuus siitä mitä viime kausi Steelersin mukana opetti minulle.

Nyt opintojeni ollessa melkein loppusuoralla, pystyn antamaan itsestäni myös enemmän pelaajille. Uskon myös olevani viime kauden myötä kehittynyt huoltajana ja pystyväni nyt Vaahteraliigakaudella ottamaan enemmän vastuuta. Niin käytännön hommista kuin asioiden järjestelystä, sekä opiskelijoiden ohjaamisesta. Iso kiitos myös koululle, Savonia on ollut erinomaisen hyvin mukana mahdollistamassa asioita!