**BREAKING** Steelers Naisille farmisopimus She-Wolvesin kanssa

Steelers Naisille farmisopimus kaudelle 2018 Joensuu She-Wolvesin kanssa. Viime vuosina vastakkain otelleet joukkueet löivät vahvuuteensa yhteen vahvistaen kumpaakin joukkuetta. Steelers saa I-divisioonaan rosterinsa vahvuuksiksi kokeneita pelaajia maajoukkueesta asti, kun ainakin Niina Sutinen ja Satu Tykkyläinen liittyvät teräsmimmien kaartiin.

Joensuu Wolvesin puheenjohtaja Suvi Hassinen kommentoi farmisopimusta innoissaan:

”Farmisopimus ja yhteistyö Steelers Naisten kanssa on ihan huikea juttu joukkueellemme! Wolves kärsii tällä hetkellä pahasta pulasta niin pelaajien kuin valmentajienkin osalta, joten Kuopiosta saatu apu on enemmän kuin tarpeen. Jo useamman vuoden ilman valmentajaa pyristelleelle naisten joukkueellemme valmentajan opastuksella treenaaminen on äärimmäisen motivoivaa ja kehittävää, ja tähän kun vielä lisätään se, että Kuopion pelaajatilanne on erittäin hyvä ja treenit saadaan vedettyä pelinomaisesti, on naistemme suupielet treenien jälkeen näyttäneet kohti taivaita. Ei tunnu vajaan parin tunnin kotimatkakaan yömyöhään niin pahalta! Kesän pelejä ajatellen myös Steelersin puolelta meille päin saatavat pelaajavahvistukset tulevat tarpeen, vaikka Wolves lajikokeilupäivien myötä yrittää  lisää pelaajia saadakin. Uskon, että Kuopion valmentajien tinkimätön ja pelaajien keskinäistä kilpailua buustaava mentaliteetti, sekä kovaa treenaavat pelikaverit saavat naisemme kehittymään suurin harppauksin. Odotan innolla kesää ja pelejä niin I- kuin II-divarinkin osalta!”.

Steelers Naisten päävalmentaja Mikko Aspinen on myös tyytyväinen sopimukseen:

”Farmisopimus tarkoittaa tiiviimpää yhteistyötä Joensuu Wolvesin kanssa. Olen aiemmin ollut lievästi skeptinen farmisopimuksiin ja niiden hyödyntämiseen, mutta keskusteltuani Joensuun Suvi Hassisen kanssa, totesimme olevamme molemmat hyvin samoilla linjoilla siitä, mitä tavoitteita meillä on farmisopimuksen suhteen”.

 

Steelersin treeneissä onkin joensuulaisia pyörinyt jo useamman kuukauden ajan. RB/LB Niina Sutinen ja maajoukkuepelaaja OL/DL Satu Tykkyläinen ovat nauttineet kuopiolaisten treeneistä ja odottavat innolla tulevaa kautta.

Niina Sutisella käynnistyi neljäs kausi jenkkifutiksen parissa ja Steelers-yhteistyö on tuonut mahtavan lisäbuustin treenaamiseen. Sairaanhoitajana työskentelevälle Niinalle toisella paikkakunnalla treenaaminen tuo omat haasteensa vuorotyö kanssa yhteensovittamiseen, mutta omin sanoin ”Aina yhtä fiiliksissä treenien jälkeen, matka ei ole vielä painanut. Savolaiset ovat myös ottaneet meidät hyvin mukaan porukkaan. Toivottavasti kesällä tulee tulosta!”.

Satu Tykkyläinen on muutamalle Steelersin pelaajalle jo tuttu viime kesän maajoukkueesta, jossa hän pelasi hyökkäyksen linjaa. Jyrääville lnjapelaajille on Kuopiossa aina tarvetta ja treeneissä on päästy todistamaan oikeaa osaamista. Kolmatta kautta pelaava Satu on onnistunut yhdistämään opiskelut, työn ja perheen harrastuksen lomaan, joten pienet lenkin Kuopioon tuskin haittaavat. ”Joukkueurheilu on vaan miun juttu ja onkin mukava huomata, että Steelersin treeneihin on ollut helppo tulla mukaan. Vihdoin pääsee myös tekemään linjatreeniä valmentajan ohjeiden mukaan porukalla! Ensi kesää odotan jo innolla, vaikka hommaa varmasti kevään aikana riittää. Yhteistyö Steelersin kanssa on kyllä huippu juttu ja osaltaan vaikuttanut siihen, että ensi kesänä kypärä vielä isketään päähän. Viime vuonna Kanada, tänä vuonna Kuopio!” Satu kommentoi sopimusta.

Päävalmenja Aspinen on pitänyt näkemästään vahvistusten osalta:

”Muutamien treenien kokemuksella vaikuttaisi erittäin lupaavalta. Useammin treeneissä käyneet Niina ja Satu ovat osoittaneet olevansa hyviä pelaajia ja, minusta vielä tärkeämpänä, sopivansa hyvin joukkueen luonteeseen. Vaikuttaisi siltä, että saadaan tästä farmisopimuksesta erittäin hyvä kokonaisuus, joka hyödyttää molempia joukkueita tavallaan. Odotan innolla tulevia leirikokonaisuuksia, jolloin saadaan tästä yhteistyöstä mahdollisimman suuri hyöty irti ja päästään näkemään kuinka joukkue hitsautuu yhteen. Tärkeimpänä asiana itselleni on joka tapauksessa se, että kaikilla, jotka pelipaidan päälleen pukevat, on mielessään sama tavoite: Joukkueen menestyminen”.