Naisten Tekniikkaleiri 2018 – kokemuksia

Steelersin väriä oli tänä vuonna varsin hyvin edustettuna SAJL:n Naisten Tekniikkaleirillä, kun 11 teräsmimmiä matkasi perjantaina Pajulahteen. Luvassa oli 4x2h treeniä huippuvalmennuksessa sekä teorialuentoja jenkkifutiksen saloista lähes parin sadan muun jefumimmin mukana.

 

Tässäpä naisten kommentteja leirin annista:

”Leiriltä sai ison määrän eväitä onnistumisten saavuttamiseksi omalla pelipaikalla. Leiri selkeytti paljon 11vs11 -futiksen puolustuksen strategiaa ja yhteispeliä. Valmennus oli laadukasta ja leiri kaikinpuolin mallikkaasti järjestetty. Leirin lopussa päästiin myös kolistelemaan, mikä oli leirin parasta antia. Oli myös ihanaa päästä viettämään aikaa joukkuekavereiden kanssa muutenkin kuin kentällä.”

Iida, LB, 1 vuosi Steelers Naisissa

”Siniset” teräsmimmit, kokeneemmat treenaavat vielä taustalla

”Pajulahden leirin teema ainakin omalta osaltani oli ”Toistoja, toistoja, toistoja”. Lukemattomat toistot auttoivat luomaan rutiinia heittoihin, mikä puolestaan helpotti ajatustyötä suoritusten aikana. Pienten asioiden, kuten sormien asentojen, korjaaminen sai aikaan uusia oivalluksia ja osaltaan toi selkeyttä QB:n pelaamiseen. Täysin uutena asiana underista pelaaminen osoittautui helposti omaksuttavaksi pelityyliksi, joka avarsi jälleen ajatusmaailmaa pelin kannalta. Kaiken kaikkiaan antoisa viikonloppu, runsaat kehut antoivat paljon itseluottamusta ja motivaatiota kehittyä entistä paremmaksi. Tästä on taas hyvä jatkaa kohti kautta 2018!”.

Emmi, QB, 2 vuotta Steelers Naisissa

”Minulle tekniikkaleiri oli varmasti käänteen tekevä tapahtuma jenkkifutisaikajanallani. Ennen leiriä päässäni vallitsi sekasorto ja tietämättömyys puolustuksesta ja linebackinä pelaamisesta. Nyt leirin jälkeen päässäni on seesteinen ja luotettava olo. Puolustuksen ideologia ja pelipaikkakohtainen pelaaminen väännettiin rautalangasta ja yksityiskohtaisesti pala palalta yhtenäiseksi kokonaisuudeksi. Harjoitukset leirillä oliat laadukkaita, ajatuksella ja huolella toteutettuja, siitä kiitos valmentaja Elina Kerolle! Välitön palaute jokaisen suorituksen jälkeen auttoi kehittymään harjoituksen sisällä ja näin ollen kehittyminen tapahtui hurjaa vauhtia. Sain leiriltä mukaan hurjasti uutta oppia, rohkeutta ja luottamusta. Erityisesti mieleen jäi runningbackien kanssa yhteisharjoitus, jossa pääsi antamaan kunnon iskuja pallonkantajaan ja valmentajan kehut siihen päälle!”

Essi, LB, rookie

Rankan treenin päälle ruoka maittaa!

”Perustekniikkaa ja toistoja ei koskaan voi hioa liikaa. Tekniikkaleirillä kirjaimellisesti panostettiin tekniikkaan ja toistoja sai hyvin alle. Mukavaa oli myös päästä mittaamaan omia taitoja uusien ihmisten kanssa, omien joukkuekavereiden ajatukset kun osaa välillä lähes lukea. Leirin kohokohta oli kun pääsimme toteuttamaan opittuja kuvioita OL-ryhmää vastaan, jolloin huomasin kehittyneeni huomasti vuoden takaisesta leiristä. Rankka, mutta mahtava viikonloppu takana, kokemusta ja muutamaa mustelmaa jälleen rikkaampana oli hyvä palata Kuopioon ja jatkaa uudella motivaatiolla kesää kohti!”

Minttu, DL, 2 vuotta Steelers Naisissa

”Tekniikkaleirillä oli erilaisia harjoitteita joita tehtiin, joista useita en ollut ikinä tehnyt. Siinä huomaa hyvin uusia ja erilaisia kehittämiskohteita itsessään. Toistoja, toistoja ja toistoja, niitä kyllä tarvitsee jokaisella pelipaikalla ja viikonloppuna niitä päästiin myös hyvin tekemään. Ehkä suurimpana oppina tuli aluepuolustaminen jasen pääperiaatteet selkiytyivät hyvin. Tosi hienoa oli huomata, että vaikka olimme toisillemme tuntemattomia treeniporukassa, niin silti säilyi sellainen yhteisöllisyys, kaveria kannustetaan ja kaverin onnistumisista ollaan iloisia. Tämä yhteisöllisyys on kyllä tämän lajin suola. Eikä se rajoitu pelkästään omaan peliporukkaan!”

Janita, LB, 2 vuotta Steelers Naisissa

Steelersin puolustajat ennen ensimmäisiä treenejä