Steelers Naiset – Miten mukaan?

Uusi vuosi, uudet kujeet! Jos etsit uutta harrastusta vuodelle 2018, tervetuloa kokeilemaan jenkkifutista Steelers Naisten kanssa.

Jenkkifutis on fyysinen kontaktilaji, jossa vaaditaan voimaa, nopeutta ja älyä. Jenkkifutis sopii lajina monille, sillä pelipaikkoja on useita ja ne vaativat pelaajilta erilaisia ominaisuuksia. Steelersin harjoituksissa etsitään jokaiselle sopiva pelipaikka, lajiharjoituksissa treenaamme pelipaikkakohtaisesti tekniikkaa ja yhdessä pelillisiä harjoitteita. Lisäksi treenejämme tukee muun muassa fysiikkatreeniä tarjoava Crossfit Kuopio, sekä kausittain järjestettävät puntti- ja juoksukoulut.

Vaikka naisten jenkkifutiksen suosio Suomessa kasvaa kovaa vauhtia ja taso on kova, on harrastus mahdollista aloittaa myös aikuisiällä. Pohjakuntoakaan emme velvoita olemaan, vaan pelaamisen voit aloittaa oman kuntotason mukaan. Steelers Naisten joukkueeseen ovat tervetulleita kaikki 16-vuotiaat ja sitä vanhemmat naiset, yli 11-vuotiaat tytöt voivat aloittaa harrastuksen Steelersin juniorijoukkueiden mukana.

Järjestämme syksyisin alkeiskursseja, mutta jos treeneissämme on aina avoimet ovet ja voit tulla kuukaudeksi maksutta kokeilemaan treenejämme. Alussa tarvitset mukaan vain urheiluvaatteet, juoksukengät ja juomapullon. Keväällä treenaamme varusteet päällä, joten jos olet tulossa ensimmäistä kertaa harjoituksiin, ota yhteyttä joukkueenjohtaja Evi Laajapuroon (0400 603 763, evi.laajapuro@gmail.com).

Syksyn alkeiskurssilta uusia pelaajia tuli mallikkaasti mukaan, mutta #55 Jonna Korhonen uskalsi viime kesänä tarttua pitkäaikaiseen haaveeseensa ja tuli mukaan kesken kauden. Potentiaali huomattiin heti ja pian Jonna huomasikin olevansa kentällä mukana rytinässä! Tässä Jonnan kokemuksia mukaan tulemisesta:

Kuva: Jari Turunen

Miten löysit jenkkifutiksen?

”Harrastin aiemmin potkunyrkkeilyä ja se rupesi tuntumaan tylsältä ja innostus alkoi lopahtamaan.  Sitten aloin miettimään, että mikä olisi sellainen laji, joka sytyttäisi taas sen pienen kipinän jota potkunyrkkeily ei enää antanut. Mieheni on aiemmin käynyt treenaamassa lajin parissa ja ehdotti sitä minulle. Kävimme kesällä katsomassa miesten peli Vänärillä ja minulle tuli ihan mieletön hinku päästä kokeilemaan lajia. Laitoin tekstiviestin valmentajalle, että olisiko mahdollista päästä treeneihin kokeilemaan, josko tämä olisi oma laji. Mikko vastasi, että tervetuloa seuraaviin treeneihin mukaan.

Ensimmäiset treenit alkoivat sillä, että minulle vedettiin varusteet päälle ja laitettiin taklaamaan. Ensimmäisen taklauksen jälkeen ei tarvinnut kahta kertaa miettiä oliko tämä minun lajini, rakastuin saman tien. Siitäpä homma lähti käyntiin ja muutamien treenien jälkeen valmentajat totesivat, että minun pelipaikka löytyy puolustuksen linjasta ja haluaisivat minut loppukauden peleihin mukaan kentälle. Kerkesin pelata kauden kolme viimeistä peliä ja nyt odotellaan malttamattomana ensi kevättä, että pääsee pelaamaan ensimmäisen kokonaisen kauden”.

Miksi valitsit lajin?

”Valitsin tämän lajin, koska se kiinnosti heti kun sitä minulle ehdotettiin. Ja kiinnostus kasvoi sitä enemmän, mitä enemmän pääsi treeneissä oppimaan uutta. Tämä laji on myös loistava sen takia, että ei tarvitse tietää jokaista yksityiskohtaa kentällä, kunhan hoitaa oman tonttinsa. Ensimmäisessä pelissä en vielä täysin ymmärtänyt peliä kokonaisuudessaan, mutta riitti kun tiesin mitä minun piti tehdä, ja hyvin meni”.

Onko laji tuntunut omalta?

”On tuntunut! Ihan ensimmäisistä treeneistä lähtien olen tiennyt, että tätä minun kuuluu tehdä, tämä on minua varten. En voisi enää edes kuvitella mitään muuta lajia tämän rinnalla. Ja nälkä kasvaa koko ajan oppia lisää ja tulla paremmaksi”.

Onko joukkueeseen helppo tulla mukaan, miten sinut otettiin vastaan?

”Oli helppo tulla mukaan ja minut kyllä otettiin avosylin vastaan. Aluksi ajattelin, että onko hölmöä mennä kesken kauden yksin mukaan ilman mitään alkeiskurssia, mutta se ei tuntunut olevan kenellekään ongelma. Päinvastoin, kaikki tsemppasivat hyvin lajin pariin ja kehuivat aina kun siihen oli aihetta. Aika nopeasti tästä porukasta tuli ihan kuin toinen perhe, koska useampi ilta viikosta vietetään yhdessä treenien merkeissä”.

Kenelle ja miksi suosittelisit jenkkifutista?

”Suosittelen jefua ihan kaikille, joita kiinnostaa kyseinen laji, kunhan ei pelkää muutamia mustelmia silloin tällöin. Jokaiselle löytyy varmasti sopiva pelipaikka, jos vaan on halua ja kiinnostusta oppia. Tämä laji antaa ihan mielettömän paljon harrastajalle ja se motivoi eteenpäin. Eikä tätä harrastusta koskaan ole liian myöhäistä aloittaa, mikä on myös ihan loistava juttu”.

Kuva: Jari Turunen