Julien Langlade Ranskasta Kuopioon

Nuori hyökkäyksen linjapelaaja täydentää jo ennestään vahvaa linjamiesryhmää 

Julien Langlade (21 vuotta, 194 cm, 120 kg) saapuu Kuopioon kesäkuussa välittömästi Ranskan liigan päättymisen jälkeen. Välimeren rannalla kotiottelunsa pelaava Aix-en-Provence Argonauts on Langladen joukkue ennen liittymistä savolaisten vahvuuteen. 11-vuotiaana jenkkifutiksen aloittanut Julien omaa kokemusta myös rapakon takaa, Quebecin alueelta Kanadan kovatasoisesta high school sarjasta Thetford Mines joukkueesta, joka Julienin mukana ollessa voitti oman sarjansa mestaruudenkin. Kaudelle 2016 mies palasi Ranskaan ja hän toimi heti ensimmäisellä kaudellaan pääsarjajoukkue Argonautsin kapteenistossa.

Julien:

’Päädyin sopimukseen Steelersin kanssa monesta syystä. Omat henkilökohtaiset tavoitteeni on voittaa mestaruuksia, kehittyä pelaajana ja joku päivä päästä vielä Pohjois-amerikan kentille. Steelersillä on kasassa erinomaisen lupaava nuori joukkue, jota haluan auttaa pääsemään tavoitteisiinsa ensi kesänä.’

’Erona Ranskan D1 liigan ja Vaahteraliigan välillä näen pelin fyysisyyden – Vaahteraliigan puolustuksen linjamiehet vaikuttavat isommillta ja aggressiivisemmilta kuin mitä Ranskassa, joten minun täytyy nostaa omaa tasoani. Odotan haastetta innolla. Omina vahvuuksinani pidän pelinlukutaitoa ja kykyä sopeutua eri tilanteisiin nopeasti. Olen myös melko räjähtävä ja liikun mielestäni hyvin. Kehittyäkseni pitää päästä pelaamaan kovia pelaajia vastaan ja jatkaa työtä voimatreenien parissa.’

’Jenkkifutis on minulle elämä, se on antanut minulle jo nyt todella paljon. En malta odottaa ensi kesää ja Vaahteraliigaa, uskon että meillä on mahdollisuudet kamppailla voitosta jokaisessa ottelussa.’

Joukkueen sydän, hyökkäyksen linja, täydentyy siis Julienin saapumisen myötä. Urallaan pääasiassa vasempana Tacklena, linjan reunimmaisena pelaajana pelannut urheilullinen blokkaaja tullaan Kuopiossa näkemään linjan jommassa kummassa reunassa. Parina edellisenä kautena vahvaa osaamistaan näillä paikoilla esittäneet Oskari Laitinen ja Tapio Jääskeläinen molemmat jatkavat edelleen joukkueessa, mutta Laitisen tuleva varusmiespalvelus ja Jääskeläisen loistava kyky pelata myös keskemmällä linjaa antavat nyt joukkueelle hyvin syvyyttä ja liikkumavaraa.

Päävalmentaja Pekka Utriainen:

’Viime vuoden ryhmästä poissa on Lauri Silen, joka opiskelujen vuoksi joutuu jättämään ainakin tulevan kauden väliin. Lisäksi haasteena on parin viime kesän avainpelaajan, Oskari Laitisen ja Simo Ovaskaisen asepalvelukset, joten lisävoimaa kaivattiin. Ihmisvuori Roope Korhonen, Erkka Vehomäki ja välivuoden jälkeen mukaan liittyvä Leevi Ruokonen täydentävät aiemmin mainittujen lisäksi tämänhetkisen linjaosaston. Edelleen ollaan silmät ja korvat auki, jos mukaan saataisiin joku vapailla markkinoilla olevista kotimaisista pelaajista. Vaahteraliiga lisää pelimäärää ja rasitusta huomattavasti, syvyyttä on oltava riittävästi.’

’Julien istuu meidän OL porukkaan varmasti hyvin. Pelityyliltään ja ominaisuuksiltaan sanoisin että mies on jostain Oskari Laitisen ja Tapio Jääskeläisen väliltä. Liigassa meidän pitää pystyä suojaamaan Okko Outisen ja Efe Evwarayen kaltaisia Endejä vastaan ja nyt uskon meillä olevan kolme siihen pystyvää urheilijaa. Julien on lahjakas, nuori ja erittäin motivoitunut, hän haluaa urallaan eteenpäin. Meidän tyyppinen pelaaja siis.’

Julien Langladen otteita viime kesän Ranskan liigassa pääset katsomaan TÄÄLTÄ

Joukkue alkaa olla tällä erää lähes valmis Vaahteraliigakauteen 2018. Edelleen täyttämättä on sarjasääntöjen sallima kolmas amerikkalaispelaajan paikka, joka tullaan julkaisemaan heti kun sopiva pelaaja löytyy. Päivitetyn kokoonpanoluettelon löydät TÄÄLTÄ.