Santeri Inkinen Steelersiin

 
Kuvat: Chris Haas
Yksi siirtomarkkinoiden tavoitelluimmista pelaajista saapuu vahvistamaan Vaahteraliigaan valmistautuvaa joukkuetta

Takapuolustaja Santeri Inkinen pelasi viime kaudella yhdessä Euroopan todellisista huippujoukkueista, Frankfurt Universessa, jonka kausi päättyi GFL:ssä pettymykseen ja välierätappioon. Lappeenrantalais lähtöisen pelaajan edustama tähtisikermä sijoittui ’jenkkifutiksen Mestarien liigaksi’ usein nimitetyssä BIG6-sarjassa toiseksi. Rajaritareissa alkanut jenkkifutisura on vienyt miehen Seinäjoen Crocodilesin kautta kaudelle 2016 Saksaan, Dresden Monarchsin riveihin, jossa mies löi itsensä toden teolla läpi eurooppalaisten kulmapuolustajien eliittiin. Inkinen (26 vuotta, 179cm, 90kg) kuuluu luonnollisesti myös maajoukkueen vakiokalustoon ja on todennäköisesti tärkeä pala Suomen joukkuetta ensi kesänä pelattavassa MM-karsintaturnauksessa, joka järjestetään heinä-elokuun taitteessa pääkaupunkiseudulla. Inkinen:

’Saksaan mennessä olin todella raakile niin teknisesti kuin taktisestikin. Näiden kahden kauden aikana olen tullut paljon fiksummaksi pelaajaksi ja teknisesti taitavammaksi. Kehitettävää löytyy edelleen joka osa-alueelta, mutta vahvuuksiksi sanoisin rauhallisuus, kärsivällisyys, 1 vs.1 pelaaminen ja peliäly.’

’Kuopio Steelers ja etunenässä Pekka Utriainen on ollut minun perässä jo pidemmän aikaa ja nyt viimeistään vaahteraliiga paikan varmistuttua alkoi Kuopio tuntua oikealta vaihtoehdolta ensi kaudelle. Hyvä meininki oli kuopiossa ainakin viime talven leireillä joilla vierailin ennen saksaan lähtöä, uskon että vaahteraliiga on tuonut vielä lisää vauhtia treeneihin. Lisänä vielä Juho Väisänen ja Johannes Jauhiainen, vanhat Rajaritarit, ovat kertoneet että seurassa hoidetaan asiat aina viimeisen päälle. Talven aikana oli yllättävän paljon kiinnostusta ympäri Suomea ja Eurooppaa, mutta nyt oli mielestäni myös hyvä aika alkaa miettiä jenkkifutiksen ulkopuolisia asioita ja tulevaisuuden suunnitelmia.’

’Uskon että pystyn tuomaan joukkueeseen kokemusta, ehkä hieman tietämystä ja auttamaan valmennusta puolustuksen pelisuunnitelmissa. Yritän olla hyvänä esimerkkinä joukkuekavereille ja samalla auttaa junioreita kehittymään. Minun omat tavoitteet kaudelle on edelleen itse kehittyä pelaajana, auttaa Steelers vaahteraliiga-mestaruuteen sekä olla mukana edustamassa Suomea ja tietysti voittamassa turnausta!’

Kuvat: Chris Haas
 Päävalmentaja Pekka Utriainen ei peittele tyytyväisyyttään SaiPassa A-junioreihin saakka jääkiekkoa pelanneen Inkisen sopimuksesta:

’Tämä on meille erittäin merkittävä kiinnitys. Aivan ehdottoman eturivin kotimainen huippupelaaja, joka on myös kentän ulkopuolella loistava esimerkki meidän nuorelle joukkueelle. Santeri tulee meille kulmapuolustajaksi, mutta on Suomessa aiempina vuosinaan pelannut paljon Safetyna, joten tarvittaessa mies hoitaa minkä vaan takapuolustuksen pelipaikan.’

’Santerista olen pelaajana ollut kiinnostunut siitä hetkestä lähtien, kun tulin itse Steelersiin pelaajana kaudella 2014. Katselin nauhalta edellisen kesän kakkosdivarimatsia Steelers – Rajaritarit ja kentältä hyppäsi heti ja koko ajan silmille ritareiden takapuolustaja, joka fysiikkansa ansiosta tuntui olevan joka puolella kenttää. Silloin tosin vielä usein väärälläkin puolella, johtuen vähäisestä jefu-kokemuksesta, mutta nyt ’Sane’ on yksi fiksuimmista puolustajista joita tiedän. Viilipyttymäinen ja itsevarma, kuten kulmapuolustajan pitääkin olla. Röyhkeys ja kontaktipelaaminen on miehelle varmasti jääkiekon kautta ollut aina luontaista.’

’Puolustukseen etsitään edelleen yhtä tai kahta pelaajaa ja kun sopivat palat löydetään, niin voi hyvällä syyllä odottaa meidän pystyvän pysäytyksiin Vaahteraliigassa. Santerilla on kyky sulkea oma puolensa kentästä kokonaan vastustajan heittoyrityksiltä, mikä on tämän päivän jenkkifutiksessa mielestäni jokaisen kovan puolustuksen tukipilari numero yksi.’

Santeri Inkisen highlightsit viime kesältä löytyvät TÄÄLTÄ.

Pelaajasopimuksia on nyt kasassa kunnioitettavat 47 kappaletta, koko rosteri löytyy KOTISIVUILTA. Joukkueessa on edelleen siis kolmannen amerikkalaispelaajan kokoinen aukko, joka tullaan varmuudella täyttämään ennen kauden alkua.

Tämän loistavan sopimusuutisen myötä Kuopio Steelers toivottaa kaikille kannattajilleen hyvää ja rauhallista joulua, treenikausi potkaistaan täydellä teholla vauhtiin heti tammikuun alusta.

#kuopiosteelers #fortheteam