Alex Borgmann Steelersiin, Mikko Aspinen jatkaa

 Kaksi monipuolista pelaajaa Vaahteraliigaan valmistautuvan joukkueen vahvuuteen

Alex Borgmann on monikäyttöinen saksalainen takakentän pelaaja, joka on tähän saakka urallaan edustanut Saksan GFL2 sarjassa Ravensburg Razorbacks joukkuetta. Juniorina pelinrakentajana aloittanut Borgmann on aikuisten tasolla pelannut sekä hyökkäystä, että puolustusta. Laitahyökkääjänä ja Safetyna mies tultaneen näkemään myös ensi kesän Vaahteraliigassa. Päävalmentaja Pekka Utriainen:

’Alex tulee meille monitoimipelaajaksi. Ensisijaisena pelipaikkana ollaan kaavailtu puolustuksen takakenttää, mutta mies on myös erittäin pätevä ja kokenut pallon kiinniottaja, eikä kellään ole koskaan liikaa pelinrakentajakokemusta omaavia pelaajia. Juho Väisänen ja Alex Borgmann, niin meillä alkaa olla syvyyttä Seth Petersin takana myös kentän vaikeimmalla pelipaikalla varsin mukavasti. Vaahteraliiga tarkoittaa pelimäärän kasvua, joten sekä Alexin että Mikko Aspisen kykyä pelata tarvittaessa eri paikoilla on erittäin hyvä asia.’

Borgmann (25 vuotta, 183cm ja 90kg) päättää keväällä insinööriopintonsa Saksassa ja liittyy Steelersin vahvuuteen aivan kauden kynnyksellä. Alex:

’Uskon tuovani joukkueeseen kokemusta molemmin puolin palloa ja sopivaa asennetta! Olen myös valmentanut pitkään eri juniorijoukkueita, joten toivon pystyväni auttamaan myös siellä. Suomesta en vielä hirveästi tiedä, mutta Vaahteraliigan pelejä olen katsonut nauhalta. Vaahteraliiga on kovatasoinen sarja ja odotan haastetta innolla! Uskon, että meillä on mahdollisuudet tehdä vaikutus ja päästä vähintäänkin pudotuspeleihin.’

’Steelersin valitsin valmentajien ja Mikko Soinisen takia. Sekä Coach Pekka että puolustuksen koordinaattori Andy Bezaire ovat olleet aktiivisia ja Mikon kanssa sopimusneuvottelut sujuivat hyvin. Minulle on tullut hyvä fiilis koko organisaatiosta.’

 Aspinen jatkaa

Yksi 2010-luvun johtavista Steelers hahmoista, hänkin monipuolinen pelaaja, Mikko Aspinen on tehnyt jatkosopimuksen joukkueen kanssa. Viime kesänä pääasiassa keskushyökkääjänä pelannut Lappeenrantalaislähtöinen 29- vuotias kivenkovaa iskevä pikkujätti (174cm, 95kg) tullaan ensi kaudella todennäköisesti jälleen näkemään puolustuksen tukimiehenä – paikalla jossa kotiyleisö on Aspisen useimmin tottunutkin näkemään. Viimeiset yhdeksän kautta Steelersiä edustanut, juniori-ikäisenä Lappeenrannan Rajaritareiden riveissä vuosikymmen sitten Vaahteraliigaa viimeksi pelannut Aspinen:

’Positiivisilla mielellä olen. Vaahteraliiga on muuttunut ammattimaisempaan, urheilullisempaan ja nopeampaan suuntaan. Pääosin joukkueet on kuitenkin samat ja yhäkin jahdataan suurta Punaista. Viimeksi kun olen vaahteraliigassa pelannut niin olin vielä siloposkinen junnu ja nyt oon siloposkinen vanhus.’

’Tulevan kauden tavoitteista sen verran, että nöyristelemään ei ole totuttu ja selkä ei taivu pokkurointiin. Nyt kun vastus kovenee niin pitää itsekin olla parempi, nopeampi ja vahvempi. Koskee koko joukkuetta siinä missä itseänikin.’

’Odotukset on aina korkealla. Varmasti lähdetään tavoittelemaan voittoa. Jokainen saa sitten itse miettiä minkä tai kenen voittamista.’

Joukkue alkaa olemaan jo hyvällä mallilla, kasassa on nyt 46 pelaajasopimusta. Edelleen on lupa odottaa muutamaa täsmähankintaa, ainakin sarjasääntöjen sallima kolmas amerikkalaispelaajan paikka tullaan täyttämään. Seuraa siis uutisointia!