RB Aku Uotila ja WR Waltteri Kinnunen Steelersin haaviin – Vaahteraliigajoukkueen rakentaminen jatkuu.

Kuten jo viime kauden päätyttyä ennakoitiin, Spagettimaljan voittaneen joukkueen runko pysyy pääosin hyvin kasassa ja lisäksi tulevalle kaudelle mukaan saadaan tukku paluun kentille tekeviä paikallisia pelaajia. DL Oleg Alexeevin, RB Roope Metsän ja monipuolisen Sami Kuosmasen lisäksi ’terästäjien’ riveihin palaavat nuoret takapuolustajat Nikita Huttunen ja Nooa Hirvonen, sekä kivenkovaa pelaava ja harjoitteleva tukimies Pauli Kumpulainen. Lisäksi edustusjoukkueen vahvuuteen nousee nyt, muutaman vuoden tauon jälkeen, tukku Steelersin oman juniorimyllyn tuottamia nuoria, joista osa saattaa hakea tosissaan paikkaa jo tulevan kesän Vaahteraliigapeleihin.


Isokokoinen keskushyökkääjä Aku Uotila (25 vuotta, 188cm/95kg) on erittäin mielenkiintoinen uusi nimi joukkueen kokoonpanossa. Sotkamon urheilulukiossa jääkiekon puolella kasvanut Uotila on huikea urheilija, jonka ominaisuudet saatiin kirjattua paperille muutaman viikon takaisissa testeissä ja nähtiin pelinomaisissa harjoitteissa Robert Johnsonin vieraillessa Kuopiossa takakenttäpelaajien leirin merkeissä. Oulussa Northern Lightsissa neljä edellistä kautta Jenkkifutis oppia saanut pelaaja hyppää nyt siis alemmista sarjoista suoraan Vaahteraliigaan. Mies itse kommentoi päätöstään tuoreeltaan:
” Steelers tarjosi minulle parhaan paikan kehittyä ja menestyä pelaajana, kaikki ovat myös kehuneet Kuopiota kaupunkina. Oma tavoitteeni on kehittyä pelaajana ja tottua vaahteraliigan vauhtiin ja fysiikkaan. Yksi syy miksi halusin tulla Kuopioon on se, että uskon meidän olevan voittava joukkue jo ensimmäisellä kaudella. Tavoitteena on pelata syksyllä ratkaisupelejä. Pitkän tähtäimen tavoitteenani minulla henkilökohtaisesti on olla vain niin hyvä pelaaja kuin voin vaan olla, nautitaan matkasta ja katsotaan minne se johtaa.”

Pieni väläys Aku Uotilan otteista viime kesän kakkosdivisioonasta täältä.


Toinen vielä savolaiselle jenkkifutisyleisölle tuntematon uusi nimi on vikkeläjalkainen laitahyökkääjä Waltteri Kinnunen (19 vuotta, 170cm/73kg). Kahtena edellisenä kesänä Kinnunen pelasi ykkösdivisioonaa kasvattajaseurassaan Jyväskylän Jaguaareissa ja on kuulunut vuosia eri nuorisomaajoukkueiden vahvuuteen, viimeisenä alle 19-vuotiaiden PM-kultaa voittaneeseen joukkueeseen kesällä 2016. Waltteri itse kommentoi päätöstään:

”Vaahteraliigassa pelaaminen tuntui loogiselta seuraavalta askeleelta uran kannalta. Kuopioon tuleminen oli helppo valinta, sillä saan liittyä yhteen suomen lahjakkaimmista kotimaisista rostereista, jonka ylivoimaa divarissa pääsin viime vuonna todistamaan jagujen paidassa. Uskon myös että tulen oppimaan ja kehittymään ensi kaudella paljon kun saan pelata erittäin lahjakkaan laitahyökkääjäosaston ja pelinrakentajan kanssa. Treeneissä on ollut hyvä tekemisen meininki ja positiivista energiaa. Omana tavoitteena kaudelle on kehittyä ja auttaa joukkuetta voittamaan pelejä ja päästä pleijjareihin. Pitemmällä tähtäimellä henkilökohtaisena tavoitteena on miesten maajoukkueeseen pääseminen.”

Päävalmentaja ja hyökkäyksen koordinaattori Pekka Utriainen on luonnollisesti mielissään uusista aseistaan: ”Aku Uotila sopii profiililtaan meidän kaavaan täydellisesti; huikea urheilija, jolla on valtava motivaatio edelleen kehittyä pelaajana. Me menetettiin muutama kaveri keskushyökkääjistöstä, kun Petteri Lappalainen ja A-P Kuivalainen laittoivat syksyllä harttarit naulaan. Nyt Aku ja jo aiemmin varmistunut Roope Metsän paluu, sekä Perttu Pajusen jatkaminen joukkueessa takaavat sen että meillä on aina heittää kentälle tuore, nopeajalkainen pallonkantaja.”

”Waltteri tiedettiin päteväksi laituriksi jo aiemmin, mutta Rojon vetämän leiriviikonlopun aikana nuori herra Kinnunen teki kyllä vaikutuksen. Kompaktiin kokoon pakattu energiapakkaus, jonka jalkanopeus on kovaa luokkaa, lähes yhtä kovaa kuin asenne jolla Waltteri pelaa ja treenaa. Asepalvelus vaikeuttanee Waltterin kehitystä alkuvuodesta, mutta nyt meillä on rivissä neljä vuosina 97-98 syntynyttä laituria (Tino Ndongo, Kaapro Keränen ja Petteri Vilpponen ovat kolme muuta), jotka kaikki ovat jo nyt liigatason pallon kiinniottajia. Johannes Jauhiainen ja Juho Väisänen täydentävät tämänhetkisen laituriosaston, joten tilanne siellä näyttää erinomaiselle.”

Pelaajasopimuksia on nyt kasassa kaiken kaikkiaan mukavat 42 kappaletta, ajantasaisen rosterin löydät täältä. Joukkueen rakentaminen jatkuu edelleen, ainakin sarjasääntöjen sallima kolmas amerikkalaispelaaja tulee liittymään joukkueen vahvuuteen ennen kauden alkua. Seuraa siis uutisointia Steelersin eri kanavissa!