Steelersin miesten joukkue rakentumassa Vaahteraliigaan

Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liiton sääntöjen mukaisesti Vaahteraliiga-joukkueiden on julkaistava lokakuun viimeinen päivä ajan tasalla oleva pelaajaluettelo, jossa on oltava vähintään 25 pelaajaa. Kuopio Steelersillä on tällä hetkellä pelaajasopimus 30 pelaajan kanssa, joten joukkue täyttää tämän liiton määrittämän kriteerin.

Joukkue pysyy pääosin kasassa

Kauden 2017 päätteeksi Spagettimaljan voittaneesta pelaajistosta suurin osa jatkaa kuopiolaisten riveissä myös korkeimmalla sarjatasolla. Joitakin viime kesänä Steelers-paidassa kentällä viilettäneistä pelaajista on yhä ilman sopimusta, mutta muuten poistuma on ollut hyvin marginaalista. Viime kauden rosterista uransa Steelers-paidassa lopettivat keskushyökkääjät Petteri Lappalainen ja Ari-Petteri Kuivalainen. Joukkue tulee kaipaamaan heidän panostaan niin kentällä kuin pukukopissakin.

Yksi mielenkiintoinen uusi kotimainen kiinnitys on Kouvola Indiansissa useamman kauden ajan fyysisellä pelityylillä kamppaillut Ville Lindsten. Lindsten on nähty aikaisempina vuosina molemmilla puolilla palloa erilaisissa rooleissa ja hänelle varmasti löytyy rooli myös Steelersin kokoonpanosta.

Ville Lindsten

Ykkösdivisioonaan verrattuna yksi iso muutos Vaahteraliigaan mentäessä on yhdysvaltalaispelaajien määrän kasvu. 1-divisioonassa joukkueella sai olla rosterissaan 2 USA:n passin omistavaa pelaajaa, joista vain yksi pystyi olemaan kerrallaan kentällä. Vaahteraliigassa taas joukkueessa pystyy olemaan 3 puhtaasti amerikkalaista pelaaja, joista kaksi voi pelata kentällä yhtä aikaa. Steelers on jo aikaisemmin uutisoinut solmineensa jatkosopimukset edelliskesän kahden amerikkalaisvahvistuksensa kanssa. Kuopiossa tullaan siis näkemään pelinrakentaja Seth Peters ja takamies Justin Bell myös kaudella 2018. Joukkueella on täten vielä yksi paikka auki amerikkalaiselle pelaajalle. Nähtäväksi jää, tuleeko tämä vahvistus pääasiallisesti hyökkäyksen vai puolustuksen puolelle.

Steelers yhä kartoittaa ja käy neuvotteluja useiden pelaajien kanssa, joista uutisoidaan sitä mukaa kun pelaajasopimukset varmistuvat. Tämän hetkisen rosterin löydät täältä: steelers.fi/edustus