Comeback! Alexeev, Metsä ja Kuosmanen palaavat Steelersiin!

Puolustuksen linjamies Oleg Alexeev, keskushyökkääjä Roope Metsä ja yleispelaaja Sami Kuosmanen palaavat vahvistamaan Steelersiä kaudelle 2018. Vaahteraliigaan valmistautuvaan joukkueeseen näiden kolmen kaltaisen kovan urheilijan paluumuutto on erittäin tervetullutta.

Oleg Alexeev pelasi Kuopio Steelersin riveissä viimeksi vuonna 2014. Väkivahva Alexeev mylläsi vastustajia kumoon kuopiolaisten puolustuksen keskustassa useamman vuoden ajan ennen kuin ikävä polvivamma pakotti hänet vetäytymään pois pelikentiltä. Nyt Oleg liittyy Steelersin treenivahvuuteen tuoden syvyyttä pelipaikalle, jossa sitä ehdottomasti tarvitaan joukkueesta riippumatta. Raa’alla voimalla ja anteeksipyytelemättömällä asenteella varustettu Alexeev pyrkii näyttämään osaamistaan nyt myös Suomen korkeimmalla sarjatasolla.

” Päätin palata pelaamaan Steelersiin, sillä polveni leikattiin ja sen kuntoutus alkaa olemaan loppusuoralla. Nyt on siis hyvä tilanne aloittaa pelaaminen uudelleen. Fiilikset ensi kauteen ovat loistavat ja motivaatio on korkealla. Näen tulevan rooliini joukkueessa mahdollisimman isona, kuitenkin terveyteni ehdoilla. Tavoitteena ensi kaudelle on päästä vähintään pudotuspeleihin.”

Vikkeläjalkainen Roope Metsä ihastutti kuopiolaisyleisöä kaudella 2016 räjähtävillä suorituksillaan. Viime kesän hän piti taukoa amerikkalaisesta jalkapallosta parannellessaan pidempään pelaamista hankaloittaneita vaivojaan. Sipoo Bulldogsin, Vantaan Taftin ja Helsinki Roostersin kautta Kuopioon kulkenut Metsä pystyy karauttamaan pallon kanssa maaliin mistä tahansa kohti kenttää ja on ensi kautena taatusti parempi kuin koskaan.

” Välivuosi johtui puhtaasti loukkaantumisista. Steelersiin palaaminen oli itsestäänselvyys, koska opiskelut Kuopiossa eivät ole vielä ohi. Välivuoden jälkeen oma motivaatio treenaamiseen on huipussaan, joten odottelen treenikauden alkamista innolla. Tulevalla kaudella tulen olemaan yksi uusi ase Seth Petersille jo valmiiksi tasaisessa hyökkäyksessä.”

Sami ”Kössi” Kuosmanen oli niin kannattajien kuin joukkuekavereidenkin suosikki monta kautta. Kausi 2017 Kössillä jäi väliin työkiireiden vuoksi, mutta nyt palo kentälle on entistä kovempi Steelersin siirtyessä Vaahteraliigaan. Nähtäväksi jää, mille pelipaikalle kokonaisvaltaisena urheilijana ja kontaktitilanteita kaihtamattomana pelaajana tunnettu Kuosmanen asetetaan. Varmaa on kuitenkin se, että Kössin peliesitykset eivät tule jättämään ketään kylmäksi.

”Päätin palata Steelersiin, koska pelejä katsellessa tuli todella suuri himo pelata taas ja minulla oli ikävä myös huippua joukkuehenkeä. Palaan joukkueeseen todella hyvillä fiiliksillä. Tiedän että joukkueessa todella kova tekemisen meininki. Omasta roolista en osaa kummemmin sanoa. Toivottavasti voin auttaa joukkuetta voittamaan koko roskan. Tavoitteeni on päästä taas huippukuntoon ja voittaa.”

Päävalmentaja Pekka Utriainen on luonnollisesti mielissään näiden herrojen paluusta joukkueen vahvuuteen:  ”Kaikki kolme ovat taitojensa ja fyysisten ominaisuuksiensa puolesta ehdottomasti Vaahteraliiga pelaajia. Nyt alkavan harjoituskauden aikana toki kaikilla riittää hommia saada ruosteet pois koneesta, mutta vähintäänkin lisää syvyyttä ja kilpailua saatiin saman tien. Muutama kokeneempi pelaaja viime vuoden porukasta on jäämässä sivuun, mutta Oleg, Roope ja Sami yhdessä U17 joukkueesta nousevien lahjakkaiden poikien kanssa takaavat meidän treenien tason pysymisen laadukkaana ja kilpailullisena.”

Tervetuloa takaisin herrat!