Otteluraportti: Kuopio Steelers vs Kouvola Indians

Runkosarja päätökseen pisteilottelulla

Kuopio Steelers päätti runkosarjan rutiininomaiseen voittoon Kouvola Indiansista. Steelers ei antanut vieraille mahdollisuutta päästä yllättämään, tällä kertaa lähes aina aurinkoisella Väinölänniemellä pelatussa ottelussa. Loppulukemat olivat 62-0 (27-0).

Hereillä alusta asti

Indians yritti heti ottelun alussa lyhyttä onside-potkua, jolla pallo olisi ollut tarkoitus saada omalle hyökkäykselle, mutta Steelersin palautusjoukkue oli hereillä ja peitti pallon puolenkentän tuntumassa. Seth Peters johdatti hyökkäyksen kentän läpi ja Johannes Jauhiainen koppasi ottelun ensimmäisen maalin. Steelers puolustus piti Kouvolan hyökkäyksen aisoissa, ja Indiansin ensimmäinen hyökkäysvuoro päättyi lentopotkuun. Tätä seurannut Steelersin hyökkäyksen draivi päättyi epätavalliseen tapaan pelatun 4. yrityksen epäonnistumiseen. Enempää Steelers ei ensimmäisellä puoliajalla epäonnistunut, vaan Peters toimitti pallon maalialueelle vielä kolme kertaa, puolustuksen pysäyttäessä Indiansin hyökkäyksen kerta toisensa jälkeen. Näistä maaleista vastasivat Juho Väisänen, Tino Ndongo ja Johannes Jauhiainen. Puoliajalla siirryttiin lukemissa 27-0.

Erikoisjoukkueita ja erikoisia tilanteita

Toinen puoliaika alkoi jälleen Steelersin erikoisjoukkueiden osalta vahvasti Mikko Aspisen blokattua Kouvolan puntin, jonka jälkeen mies vielä palautti pallon maaliin asti. Indiansin seuraava draivi päättyi jälleen lentopotkuun ja samalla myös Steelersin pistesuoritukseen. Tällä kertaa potkua palauttamassa ollut Justin Bell kuljetti palloa 69 jaardia aina päätyyn asti. Indians päätti yllättää Kuopiolaiset lentopotkaisemalla pallon jo kolmannella yrityksellä. Puolustuksen takakentällä ollut Bell ei tosin yllättynyt vaan poimi pallon ja palautti sen jälleen kerran pohjiin asti. Palautuksen aikana tapahtui valitettavasti rangaistus ja maali jouduttiin hylkäämään. Steelers hyökkäys pääsi kuitenkin astelemaan ensimmäistä kertaa toisella puoliajalla kentälle. Muutamaa yritystä myöhemmin Jauhiainen löysi itsensä jälleen pallon kanssa maalialueelta ja tilanteeksi 48-0.

Indiansin Troy Rice palautti seuraavan kick offin pitkälle Steelersin kenttäpäätyyn. Kouvolan kannalta valitettavasti Steelers puolustus riisti pelivälineen jo heti seuraavalla downilla Toni Pellisen peitettyä Indiansin fumblaama pallo. Hyökkäys ei tosin päässyt tätä hyödyntämään, vaan joutui luopumaan pallosta lentopotkulla. Kouvola pääsikin hieman hyödyntämään momentumia ja eteni hyökkäyksellään lähelle Steelersin maalialuetta. Toiveet pisteistä katkaisi kuitenkin puolustuksen endin paikalla vieraillut Juuso Laherma, joka nappasi syötönkatkon ja palautti sitä vanhan laitahyökkääjän elkein 85 jaardia touchdownin arvoisesti. Steelers maalasi vielä kertaalleen Mikko Aspisen 29-jaardisella juoksulla ja loppulukemiksi jäi 62-0.

Steelersiltä rutiininomaista pelaamista

Ottelusta ei muodostunut tiukkaa vääntöä, mikä oli ehkä myös odotettavissakin. Indians saapui Kuopioon pienellä, mutta sisukkaalla miehistöllä ja pelasi kovasti loppuun asti. Indians hyökkäys pyöri hyvin vahvasti pelinrakentaja Garcian ja keskushyökkääjä Ilkka Jämsän ympärillä. Garcia ja Jämsä jakoivat juoksuyritykset lähes tasan, minkä lisäksi Jämsä otti kiinni kaksi kolmasosaa Garcian heitoista. Kouvolan näyttävimmistä suorituksista vastasi kuitenkin Troy Rice, joka palautti aloituspotkuja yli 35 jaardin keskiarvolla. Steelers hyökkäys oli totutun tehokas Seth Petersin onnistuessa heitoissaan lähes 80% varmuudella. Juoksupelissä Aspinen ja Charles Wort kantoivat palloa yli 10 jaardin keskiarvolla. Puolustus piti oman maalin puhtaana ja aiheutti 3 turnoveria, minkä lisäksi erikoisjoukkueet onnistuivat pisteiden teossa. Näillä eväillä on hyvä lähteä valmistautumaan kohti tulevaa välierää.

Steelers runkosarjan voittajaksi

Runkosarjan päätteeksi Kuopio Steelers ja Helsinki Wolverines päätyivät tasapisteisiin ja runkosarjan voittaja, sekä kotiedun finaaliin asti saaja, jouduttiin arpomaan kolikolla. Steelers voitti Porvoossa Vaahteraliiga-ottelun puoliajalla järjestetyn kolikonheiton, ja mikäli Steelers voittaa välierän, tullaan Spagettimalja pelaamaan 2.9 aina aurinkoisella Väinölänniemellä. Ensin vastaan asettuu kuitenkin Jyväskylän Jaguaarit. Välierä pelataan tulevana sunnuntaina 20.8 kello 16.00 Vänärillä. Playoffit ovat aina mielenkiintoista katsottavaa, joten kannattaa suunnata paikanpäälle!