Otteluennakko: Kuopio Steelers vs Kouvola Indians

Runkosarja päätökseen Väinölänniemellä

Tulevana lauantaina Steelers päättää runkosarjan kotiottelulla Kouvola Indiansia vastaan. Joukkueiden edellinen kohtaaminen Kuusankoskella päättyi Steelersin selvään voittoon lukemin 7-56.

Kouvolalla ei ole mitään hävittävää

Indians ei ole onnistunut voittamaan vielä yhtään peliä tällä kaudella, joten jatkopeleihin joukkueella ei ole asiaa. Tämä antaa omalta osaltaan kouvolalaisille mahdollisuuden pelata vapautuneesti ilman sen suurempia paineita, mikä tuo omalta osaltaan vaarallisuutta joukkueen iskukykyyn. Steelers sen sijaan haluaa varmasti pelata hyvän pelin, jotta runkosarjan voittaminen olisi mahdollista, ja välieräpeliin valmistautuminen helpompaa.

Vastassa erilainen Indians

Osa Kouvolan avainpelaajista on vaihtunut sitten joukkueiden edellisen kohtaamisen. Hyvän kauden pelannut Ilkka Jämsä jatkaa keskushyökkääjän tontilla, mutta pelinrakentajan paikalla loukkaantuneen Myles Gatesin on korvannut Philip Garcia. Edellisessä kohtaamisessa heittojen ykköskohteena olleen britti-laitahyökkääjä Chris Greenin siirryttyä Helsinki Wolverinesiin, on joukkueen kotimaisten laitahyökkääjien noustava suurempaan rooliin.

Myös edellisessä kohtaamisessa Indiansin ainoasta pistesuorituksesta vastannut amerikkalaisvahvistus Chris Little on vaihtunut viime vuodeltakin tuttuun Troy Riceen. Rice tullaan näkemään mahdollisesti, puolustuksen takakentän lisäksi, potkujen palauttajana ja jopa hyökkäyksessä pelinrakentajan tontilla. Pelipaikasta riippumatta, mies on vaarallinen pelaaja aina kentällä ollessaan.

Tulossa mahdollisesti arvonta

Mikäli runkosarjan viimeinen kierros päättyy ennakkosuosikkien voittoon, päätyvät Steelers ja Helsinki Wolverines tasapisteisiin. Tällöin runkosarjan voittaja, ja samalla kotiedun Spagettimaljaan saaja, ratkaistaan kolikonheitolla. Steelers hyökkäys on osoittanut iskevänsä kovaa ja nopeasti, eikä varmasti aio jarrutella tälläkään kertaa. Puolustus taas on viime peleissä vienyt tehokkaasti palloja vastustajien hyökkäyksiltä, ja isoja pelejä tullaan varmasti näkemään myös tälläkin kertaa.

Steelersin päävalmentaja Pekka Utriainen

”Indians tuli viime kesänä vastaavassa tilanteessa Kuopioon ja taisteli huikealla tavalla, silloin jouduttiin tekemään aivan kaikkemme voiton eteen. Vaikein mahdollinen tilanne meille nyt, selkeämpää ennakkosuosikin asemaa saa hakea. Tämän joukkueen henki ja luonne on kuitenkin sellainen, että olen varma porukan hoitavan valmistautumisensa asianmukaisesti.

Troy Rice on yksilönä sellainen, joka meidän täytyy jatkuvasti huomioida, pelaa hän millä paikalla vaan. Viime kaudella oltiin suurissa vaikeuksissa miehen nopeuden kanssa, nyt ollaan ilman muuta paremmin varustettuja sitä vastaan. Mielenkiintoista nähdä missä Rice lauantaina pelaa, mutta valmiita ollaan kyllä kaikkeen mahdolliseen.

Pelistä voidaan tehdä itsellemme helpompi sillä, että vältetään alussa isot virheet ja painetaan kaasu pohjaan. Kouvola on pelannut koko kauden läpi erittäin pienellä rosterilla ja kovin isoa määrää pelaajia on syytä odottaa myöskään tähän matsiin. Kotiyleisön edessä on aina hienoa pelata, toivottavasti saadaan hyvä meininki taas Vänärillä päälle!”

Väinölänniemellä tunnelmaa

Steelersin kotiottelutiimi on jälleen kerran tehnyt lauantain ottelusta erinomaisen tapahtuman, jota kannattaa ehdottomasti tulla katsomaan. Suuntaa siis lauantaina aina aurinkoiselle Vänärille! Kickoff kello 16.

Poissa: Kalle Tanninen (DL), Kaapro Keränen (WR), Markus Hyttinen (DL), Valtteri Miettinen (DL)

Epävarmat: Juho Väisänen (WR), Petteri Vilpponen (WR), Velimatti Mäklin (DL), Jari Kuisma (DB), Markus Ojainväli (DB)