Otteluennakko: Steelers naiset vs Rovaniemi Nordmen

Väinölänniemi Kuopio, kickoff klo 19:00

Pitkä odotus on päättynyt ja Kuopio Steelersin naiset palaavat kentille 15.7. kun vastaan saapuu Rovaniemi Nordmen. Ottelu pelataan Väinölänniemen aina aurinkoisella stadionilla klo 19:00 alkaen.

Steelersin naiset asettivat tavoitteekseen vaatimattomasti 2. divisioonan voiton ja puolessa välissä kautta tämä näyttää varsin realistiselta, sillä takana on neljä selvin lukemin voitettua ottelua. Päävalmentaja Aspisen mukaan ”Hyökkäys on mennyt roimin hyppäyksin eteenpäin ja vastuuta on saatu jaettua paremmin kuin koskaan aiemmin. Puolustus on taas palannut omalle tasolleen. Ei anneta yhtään helppoa jaardia eikä maalia! Ollaan löydetty oma identiteetti ja pelataan Steelers-jalkapalloa”.

Naisten MM-kisat aiheuttivat naisten sarjoihin 5 viikon tauon, mutta tuo aika käytettiin alkukaudesta toipumiseen ja perusasioiden parantamiseen samalla kun Steelersin #10 Evi Laajapuro ja #22 Laura Pulkkinen vetivät maajoukkuepaidat ylleen. ”Tauon aikana keskityimme perusasioihin; taklaamiseen, blokkaamiseen, juoksemiseen. Pelikirjaa on pyritty pikkuisen muokkaamaan ja valmistautumaan hyvin erilaisten hyökkäyksien pysäyttämiseen. Loppukaudella pelaamme samalla tavalla kuin tähän mennessä, jokainen peli kerrallaan, jokainen down kerrallaan” Mikko Aspinen kertoo. Tavoitteet ovat loppukaudelle edelleen samat: voittaa jokainen peli. ”Se lähtee siitä, että yksittäiset pelaajat voittavat omat kaksinkamppailunsa kentällä. Suurimmat kehityskohdat ovat tiedossa ja niitä pyritään työstämään. Uskon, että joukkueella on hyvät mahdollisuudet kehittyä vielä kauden tärkeimpiä pelejä kohti” Aspinen kiteyttää.

Vastustaja Rovaniemi Nordmen on mukana naisten sarjoissa nyt ensimmäistä kauttaan. ”Kausi on sujunut pelaajamäärään ja pelaajien kokemattomuuteen nähden odotusten mukaisesti” Teemu Näkynki kertoo. Nordmen on lähtenyt jokaiseen peliin haastamaan ja hakemaan oppia. Vaikka voittoja ei ole tullut pelitaidot ja itsevarmuus kentällä ovat tärkeitä nuorelle joukkueelle, etenkin kun joukkueessa on useampi U19 ikäinen, nuorimmaisen ollen 15-vuotias.
Teemu Nätynki kertoo Rovaniemen olevan tasainen joukkue kaikilla osa-alueilla. Parannettavaa löytyy aina, mutta linja ja kulmapuolustajat saavat valmentajalta kehuja. Myös potkut ovat sarjan pisimpiä. Tauon aikana Rovaniemellä panostettiin puolustukseen ja erikoispeleihin. Samalla vedettiin happea ja toivuttiin loukkaantumisista, joita pienellä rosterilla väkisinkin tulee.

Kuopioon Nätynki lähettää terveisiä: ”Mukava tulla Kuopioon vierailemaan. Koko Nordmen organisaatio on pienessä kiitollisuuden velassa Steelersille saatuaan lainata seuran alkutaipaleella Kuopiosta jalkapallo-oppinsa ammentanutta Jani Heloterää. Terveisiä Janille! Kova haaste on taas luvassa ja varmasti hikinen ilta. Muuten valmistautuminen ei poikkea muista peleistä, paitsi näin ”paikallispelinä!”.

Tervetuloa avaamaan Steelersin superviikonloppu naisten pelillä lauantaina Väinölänniemellä, sunnuntaina miehet kohtaavat vuorostaan Helsinki Wolverinesit!