Otteluraportti: Kouvola Indians vs Kuopio Steelers

Kuopiolaisilla onnistunut ryöstöretki

Steelers voitti polttavassa paahteessa pelatun ottelun selvin luvuin 7-56 (35-0). Savolaiset menivät menojaan jo ensimmäisellä puoliajalla, eikä Indians pystynyt vastaamaan Steelersin hyökkäysvoimaan.

Ratkaisu ensimmäisellä puoliajalla

Steelersin hyökkäys löi kaikilla sylintereillä alusta asti ja kuopiolaiset päättivät jokaisen ensimmäisen puoliskon draiveista touchdowniin. Terästäjien puolustus taas onnistui pakottamaan kouvolalaisten hyökkäyksen pois kentältä kerta toisensa jälkeen. Heti ensimmäinen hyökkäysvuoro päätyi Indiansin maalialueelle Charles Wortin juoksemana. Ottelun toisesta maalista vastasi laitahyökkääjä Tino Ndongo Seth Petersin heitosta. Seuraavan maalin Peters nakkasi Mikko Aspiselle. Neljännes vaihtui täten tilanteessa 0-21. Toisella neljänneksellä Ndongo kirmasi koppaamansa pallon maalialueelle asti. Ndongon kanssa tuulennopean kaksikon muodostanut Johannes Jauhiainen kipitti iltapäivän pisimmän touchdownin 76 jaardia vielä ennen puoliaikaa. Joukkueet siirtyivät puoliajan viettoon Steelersin viiden maalin johdossa.

Toisella puoliajalla vastuun jakoa

Kahden edellisen ottelun tavoin Steelers alkoi aikaisessa vaiheessa kierrättää pelaajistoaan usealla eri pelipaikoilla saadakseen pelituntumaa mahdollisimman laaja-alaisesti kaikille. Pelipaikkojen vaihtelu ei kuitenkaan näkynyt hyökkäyksen tehoissa. Vanhalla kotikentällään loistanut Wort syöksyi toistamiseen maaliin kolmannen neljänneksen ensimmäisellä kuopiolaisten hyökkäysvuorolla. Tämän jälkeen Indians onnistui kaventamaan tilanteeksi 7-41. Hyökkäykseen lainattu ja lisäksi vahvasti potkuja palauttanut tukimies Chris Little rynni läpi kuopiolaispuolustuksen hyvien blokkien saattelemana. Lisää pistesuorituksia inkkareilta ei kuitenkaan enää nähty. Viimeisellä neljänneksellä Steelers kaunisteli vielä lukemia Juho Väisäsen ja Jauhiaisen kiinniottamilla touchdowneilla. Päätuomarin puhaltaessa viimeisen kerran pilliinsä taululla komeilivat Steelersin voittolukemat 7-56.

Steelers ei jättänyt epäselvyyksiä

Lämpimän lauantain paremmasta joukkueesta ei jäänyt tällä kertaa epäselvyyttä. Puolustus taipui useaan kertaan, mutta taittui vain kertaalleen. Fyysisellä juoksutyylillään polkenut Indiansin keskushyökkääjä Ilkka Jämsä palkittiin joukkueestaan ottelun parhaana. Ahkerimmin Steelersin puolustuksessa Indiansin etenemisiä stoppasi tukimies Jarno Konsti 8,5 taklauksella.

Hyökkäys rullasi yhtä draivia lukuun ottamatta joka kerta pallon saatuaan maaliin asti. Seth Peters heitti 18 heittoyrityksellä 6 touchdownia. Eniten kiinniottojaardeja kerännyt Johannes Jauhiainen valittiin toistamiseen tällä kaudella Steelersin parhaana. Alkukaudesta vähemmälle jäänyt juoksuhyökkäys heräsi eloon ja Steelers keräsi joukkueena yli 200 jaardia maata pitkin. Erityisesti Wort ja Aspinen puhkoivat kenttää mallikkaasti hyökkäyksen linjan raivatessa tilaa heidän edestään.

Ei täysin puhtaita papereita

Hienoista onnistumisista huolimatta Kuopiolla jäi paljon huomioitavaa jatkoa ajatellen. Joukkueen tekemisestä puuttui totuttu kurinalaisuus. Indians kykeni palauttamaan aloituspotkuja useasti pitkiä matkoja jopa Steelersin kenttäalueelle huonojen taklausyritysten vuoksi. Lisäksi Steelers otti takapakkia rangaistusten muodossa peräti 91 jaardin verran. Vastaavanlaiset asiat saattavat jatkossa ratkaista tiukkoja otteluita vastustajalle.

Ensi viikonloppuna revanssin paikka

Tulevana sunnuntaina Väinölänniemelle saapuu sarjakärki Helsinki Wolverines. Tuossa kamppailussa panokset ovat kovat, sillä voitolla Wolverinesilla saa vankan otteen runkosarjan kärkisijasta ja kotiedusta välierään ja mahdolliseen Spagettimaljaan.