Otteluennakko: Kouvola Indians vs Kuopio Steelers

Kuopiolaiset reissaavat Kuusankoskelle

Tulevana lauantaina Kouvolassa rytisee, kun Steelers pelaa vieraissa Kouvola Indiansia vastaan. Kyseessä on runkosarjan ensimmäisen kierroksen viimeinen ottelu, joten tämän viikonlopun jälkeen kaikki joukkueet ykkösdivisioonassa ovat kohdanneet toisensa kerran.

Kouvola hakee avausvoittoaan

Indiansin alkukausi ei ole mennyt kovin valoisasti. Kolmesta ottelusta saldona on kolme tappiota. Joukkue on kuitenkin todistanut viime vuosina olevansa aina yllätysvalmis. Pahinta, mitä savolaiset voivat tehdä on aliarvioida kymenlaaksolaisten kyvyt, koska se kostautuu taatusti.

Kanootissa vaarallisia inkkareita

Indiansin ehkä hieman kapeahkosta rosterista löytyy runsaasti pelintekijöitä. Hyökkäyksen kapellimestarina operoi hyvin liikkuva amerikkalainen pelinrakentaja Myles Gates. Gatesin ohella kuopiolaisille Mikkeli Bouncersista tuttu keskushyökkääjä Ilkka Jämsä muodostaa varteenotettavan juoksu-uhan kymenlaaksolaisten takakentälle. Kun Gates on pudottautunut heittoon, on hänen ykköskohteensa ollut britti-laitahyökkääjä Chris Green. Tämä kolmikko Steelersin on onnistuttava pitämään aisoissa Indians-hyökkäyksen pysäyttämiseksi.

Puolustuksessa huomio keskittyy luonnollisesti amerikkalaisvahvistus Chris Littleen. Puolustuksen takakentältä Little pystyy vaikuttamaan laajalla säteellä kentän tapahtumiin. Puolustuksen linjassa juoksuväyliä tukkii ja vastustajien pelinrakentajia ahdistelee vuorenkokoinen linjamies Hannu Alanko. Huhujen mukaan joukkueen vahvuuteen olisi liittynyt myös ranskalainen takamies, mutta tästä ei ole vielä kuultu varmistettua tietoa itse joukkueelta.

Indiansin keskushyökkääjä Ilkka Jämsä:

”Alkukausi ollut toki pettymys, kun olemme hävinneet jokaisen ottelun. Parannettavaa löytyy paljon, niin omassa tekemisessäni kuin koko joukkueen osalta.”

”Kuopio on ollut aina joukkue, joka valmistautuu huolella tulevaan vastustajaan. Steelers puolustaa viisaasti joukkueena ja heiltä löytyy taitavia yksilöitä molemmin puolin palloa.”

”Lauantaina saamme vastaan todella hyvän joukkueen. En lähde näin etukäteen aprikoimaan, mikä olisi ratkaiseva tekijä ottelussa. Me tulemme joka tapauksessa pelaamaan kovalla asenteella rehtiä, mutta fyysistä jenkkifutista.”

Säilyykö voittoputki?

Steelers on nyt tappiollisen avausottelun voittanut kaksi edellistä kamppailuaan. Kuopiolaisten peli on alkanut pikkuhiljaa asettua uomiinsa. Erityisesti hyökkäys on alkanut klikkaamaan ajoittain näyttävän näköisesti. Suoritustaso on kuitenkin ailahdellut liikaa ottelujen sisällä. Suoritusvarmuus onkin ehkä suurin yksittäinen asia, jossa savolaisilla on eniten parannettavaa. Tästä hyvänä esimerkkinä ovat hyökkäyksen linjan päätypelaajat Oskari Laitinen ja Tapio Jääskeläinen. Lahjakkaiksi linjamiehiksi tiedetyt herrat ovat monesti mahdollistaneet ison pelin syntymisen omalla blokkaustyöskentelyllään, mutta välillä heille on sattunut myös epätyypillisiä lapsuksia. Mitä pidemmälle kausi etenee, niin varmasti sitä paremmiksi Laitisen ja Jääskeläisen esitykset muotoutuvat.

Edellisessä ottelussa ECG:n pelinrakentaja Jabari Harris oli suuren osan peliajasta Steelersin puolustusta etevämpi. Terästäjien puolustusmuuri saa lauantaina jälleen vastaansa hyvin heittävän pelinrakentajan, joka tarvittaessa juoksee itse. Indiansin kaltaista hyökkäystä vastaan korostuu kurinalaisuus ja koko joukkueella puolustaminen. Indiansia vastaan kannattaa erityisesti seurata viime pelissä lähes pelkästään puolustuksessa luutinutta Charles Wortia. Wort pelasi kaksi edellistä ykkösdivisioonakautta nimenomaan Kouvolassa, joten miehellä on varmasti kova näytön halu ”kotiinpaluussaan” Kuusankosken urheilupuistoon.

Steelersin päävalmentaja Pekka Utriainen

”ECG pelissä meidän puolustus ei pelannut parasta peliään, nyt on uusi mahdollisuus hyvää ja hyvin liikkuvaa pelinrakentajaa vastaan. Chris Greenin kontrolloiminen ja isoista muodostelmista voimalla juoksevien keskushyökkääjien pysäyttämisessä riittää kyllä taas tehtävää.”

”Hyökkäyksessä toivotaan, että saadaan vähän ehjempi peli kuin viime viikonloppuna. Toivottavasti päästään paremmin rytmiin ja saadaan taas onnistumisia laajalla rintamalla.”

”Puolustusvoimat ja muutaman muun poissaolon takia ollaan liikkeellä hieman kapeammalla rosterilla kuin aiemmissa peleissä, mutta muutamaa pelipaikkaa lukuun ottamatta meillä on edelleen ihan mukavaa kilpailua peliajastakin. Voitto on selkeä tavoite lauantaille ja samalla toivottavasti saadaan taas otettua askeleita parempaan joukkueena pelaamiseen.”

Kamppailu Kymenlaaksossa

Alustavien tietojen mukaan Kuopiosta on saapumassa Kouvolaan kannattajajoukko tukemaan Steelersiä. Jos ja kun mietit itsellesi ohjelmaa kesälauantaille, niin saavu katsomaan kumpi poistuu kentältä voittajana. Kickoff Kuusankosken urheilupuistossa klo 14!

Poissa: Jari Kuisma (DB), Aapo Peräkorpi (DB), Nikolas Strohecker (DB), Kaapro Keränen (WR), Lauri Silen (OL), Niko Ruotsalainen (DL), Perttu Pajunen (RB), Niko Roponen (WR)

Epävarmat: Markus Ojainväli (DB)