Otteluraportti: Kuopio Steelers vs East City Giants

Steelers hallitsi kuuman kesäpäivän

Kuopio Steelers otti toisen peräkkäisen voittonsa Väinölänniemellä East City Giantsin kustannuksella. Helteinen keli näkyi molempien joukkueiden suorituksissa pieninä loukkaantumisina ja mentaalivirheinä. Savolaiset olivat lopulta parempia luvuin 51-26 (31-20).

Tiukka alku

Steelers avasi ensimmäisellä hyökkäysvuorollaan pistetehtailun Johannes Jauhiaisen potkumaalilla. ECG siirtyi heti seuraavalla vuorollaan touchdownilla 3-7 johtoon. Kuopiolaiset ottivat johdon takaisin itselleen pelinrakentaja Seth Petersin heitettyä vapaana olleelle Jauhiaiselle. Jättiläiset tekivät päivän toisen maalinsa lyhyeltä etäisyydeltä keskushyökkääjä Santeri Lehtolan toimesta. Hyvällä pelipäällä ollut Jauhiainen kipitti jo toistamiseen maalialueelle vieden Steelersit johtoasemaan, josta kotijoukkue ei enää luopunut.

Loput puoliajasta kentällä olivat vain Giantsin hyökkäys ja Steelersin puolustus, mutta silti pisteitä nähtiin molemmin puolin. Ensin kuopiolaisten kulmapuolustaja Markus Ojainväli katkaisi Giantsin pelinrakentaja Jabari Harrisin heiton ja palautti sen vastapäätyyn touchdownin arvoisesti. Tämän jälkeen hienon ottelun pelannut Charles Wort poimi jättiläisten rähmäämän pelivälineen ja vei sen Ojainvälin tavoin aina maalialueelle asti. Harris johdatti kuitenkin joukkonsa vielä ennen puoliaikaa kentän läpi ja mies juoksi itse touchdownin. Puoliajalle mentiin näin Steelersin 31-20 johdossa.

Steelers karkasi toisella puoliskolla

Toisen puoliajan alkuun kuopiolaisten puolustus onnistui pysäyttämään ECG:n etenemisen. Steelers-hyökkäys kiitti tilaisuudesta ja hyvän hyökkäysvuoron päätti laitahyökkääjä Tino Ndongo pienen pallottelun päätteeksi. Steelersin puolustuksen rivien pitäessä hyökkäys marssi pian taas kentälle. Savolaiset etenivät nopealla tahdilla muutaman jaardin päähän Giantsin päädystä. Hyökkäysvuoro päättyi laitahyökkääjä Kaapro Keräsen koppaamaan palloon maalialueen nurkassa. Tämän jälkeen puolustus onnistui jälleen pysäyttämään Harrisin ja jättiläisten hyökkäyskaluston. Seuranneella draivilla Peters linkosi pitkän pallon yksin viilettäneelle Niko Roposelle, joka teki täten päivän pisimmän maalisuorituksen.

Itä-Helsingin jättiläiset eivät kuitenkaan luovuttaneet, vaan Harris leiskautti 74-jaardisen juoksun vieden joukkueensa syvälle Steelersin kenttäpäätyyn. Lopulta Harris itse runnoi pelivälineen maalilinjan yli ja kavensi tilanteeksi 51-26. Molemmat joukkueet alkoivat tässä vaiheessa kierrättää kokoonpanossaan myös vähemmälle peliajalle jääneitä pelaajiaan, eikä vaiherikkaassa ottelussa nähty enää lisää pistesuorituksia.

Pisteet jäivät Vänärille

Kuuma päivä oli rankka varmasti molemmille joukkueille. Toisella puoliajalla kuitenkin joukkueiden välinen tasoero erityisesti fysiikan osalta alkoi näkyä ja Steelers onnistui tekemään isoja pelejä silloin kun sitä tarvittiin. Kuopiolaisten hyvästä kunnosta iso hatunnosto menee otteluisäntä Crossfit Kuopiolle, jonka valmennus talven aikana heijastuu nyt suorituksiin pelikentällä

Ennakkoon erittäin vaaralliseksi arvioitu Giantsin pelinrakentaja Jabari Harris oli vähintään mainostetun hyvä. Hän kantoi ECG hyökkäystä – ja välillä myös puolustusta ja erikoisjoukkueita – hartioillaan ja 168 juoksujaardia ja mallikas heittopeli toivat miehelle ansaitusti joukkueensa arvokkaimman pelaajan palkinnon. Steelersin parhaana palkittiin 5 maalia välillä jättiläisten puolustajien ahdisteluista huolimatta nakannut pelinrakentaja Seth Peters. Peters onnistui jakamaan palloa 70 prosentin heittotarkkuudella peräti 10 (!) eri vastaanottajalle.

Steelersin päävalmentaja Pekka Utriainen näki hyvää, mutta myös käyttämätöntä potentiaalia:

”Meiltä ihan mukiinmenevä esitys. Jabari Harrisin kontrolloimisessa onnistuttiin kohtalaisesti, miehen totaalinen nollaus ei varmaan kovin monelta jengiltä onnistuisikaan. Paljon parannettavaa mutta lähes koko ensimmäisen puoliajan kentällä olleelta puolustukselta suoritus oli varsinkin puoliajan pienten muutosten jälkeen kelvollinen.”

”Hyökkäyksessä ei päästy oikeastaan missään vaiheessa kunnolla peliin kiinni. Alle kymmenen downia ensimmäisellä puolikkaalla on todella vähän ja kun loppupuolella peliä ei enää ollut mitään syytä koristella numeroita, niin kovin syvällistä analyysiä on vaikea tehdä. Seth heitti taas vähän paremmin kuin edellisessä ottelussa ja lupa on odottaa edelleen nousujohteista peliä, joten suuria moitteita ei ole antaa kenellekään. Niko Roponen saatiin asepalveluksesta takaisin Steelersin riviin ja hänelle muutama jatkoa ajatellen tärkeä onnistuminen, kuten myös palvelukseen lähtevälle Kaapro Keräselle, siinä oikeastaan itselle mieleenpainuvimmat suoritukset.”

”Erikoisjoukkueissa me ollaan edellä muita, Coach Andyn johtamana näissä me ollaan jatkossakin varmasti kovia. Se antaa itseluottamusta koko joukkueen pelaamiseen molemmin puolen palloa.”

Runkosarjan ensimmäinen kierros ensi viikolla päätökseen

Aina aurinkoinen Väinölänniemi ei pettänyt taaskaan ja paikalle saapuneet kannattajat saivat paistatella kauniissa säässä seuraten omiensa onnistumisia. Steelers joutuu valitettavasti seuraavaksi siirtymään pois hienon kotiyleisönsä edestä. Kuopiolaiset kohtaavat tulevana lauantaina Kouvola Indiansin Kuusankoskella klo 14.