Otteluennakko: Steelers vs East City Giants

Terästäjät vastaan Jättiläiset

Steelers kohtaa kauden toisessa kotiottelussaan  helsinkiläisen sarjanousija East City Giantsin. Joukkueet kohtasivat viimeksi kakkosdivisioonassa kesällä 2015. Tuolloin kuopiolaiset etenivät voitosta voittoon ja lopulta mestaruuteen asti.

Itä-helsinkiläisillä vakuuttava startti kauteen

Giants on pelannut kauden kaksi ensimmäistä otteluaan erittäin pirteästi ja ennakkoluulottomasti napaten molemmista voitot. Ensin perinteikäs joukkue kaatoi Jaguaarit 35-34 ja ennen juhannusta Indians taipui luvuin 34-20. Jättiläiset matkaavat nyt ensimmäistä kertaa tänä kesänä vieraskentälle testaamaan Steelersin pelivalmiuden.

Ei mikään aladivisioonajengi

Giantsien rosterin pohjana on viime kaudella 2-divarissa taistellut joukko, jota on onnistuttu parantamaan suomalaisilla ja ulkomaalaisilla pelaajilla. Hyökkäyksessä joukkueen ehdoton johtohahmo on pelinrakentajana ja päävalmentajana toimiva Jabari Harris. Miehen meriittilistalta löytyy menestystä niin Vaahteraliigasta kuin Puolan liigasta. Atleettinen Harris pystyy juoksukykyjensä lisäksi toimittamaan pallon heittäen lähes mihin tahansa kohtaan kentällä. Ehkä vaarallisin Harriksen heittojen kohteista on Steelersiä viime kaudella Hämeenlinna Huskiesin riveissä rokottanut Ottopekka Leskinen, jota takapuolustajien ei parane päästää selkänsä taakse.

Puolustuksessa jättiläiset pelaavat pelaajavalmentaja Xavier Andren koordinoimaa 3-3-5 puolustusta. Hieman epätyypillisen puolustusmuodon ehkä tärkeimmät pelaajat ovat uloimmat tukimiehet. Giantsilla onkin riveissään heidän onnekseen kaksi erinomaista tekijää näille pelipaikoille. Joonas Luokkakallio on ollut osa Suomen maajoukkueryhmää jo muutaman vuoden ajan ja tanskalainen Patrick Tambour liikkuu kentällä laajalla säteellä taklauksia keräten. Steelersin täytyy tietää missä nämä kaksi herraa liikkuvat, erityisesti silloin kun he ryntäävät kohti pelinrakentajaa suunnitellulla blitzillä.

East City Giantsin päävalmentaja Jabari Harris:

”Meillä on ollut hieno alkukausi. Olemme uusia ykkösdivisioonassa, joten menestyminen aikaisessa vaiheessa  on aina hyvä tapa aloittaa.”

”Steelersillä on hyvä joukkue täynnä voitonnälkäisiä pelaajia! He tekevät lujasti töitä ja haluavat pelata mestaruudesta. Heitä täytyy kunnioittaa vastustajana ja heitä vastaan pelatessaan on tehtävä parastaan.”

”Ottelun  kannalta tärkeimmässä roolissa ovat yksinkertaisesti molempien joukkueiden puolustukset. Molemmissa hyökkäyksissä on aseita ja molemmat pystyvät tekemään pisteitä. Tämä matsi ratkeaa siihen kumpi tekee vähemmän virheitä ja eniten pelejä puolustuksessa.”

Kuopiolaisilla toinen kotivoitto tähtäimessä

Ennen juhannusta Steelers otti avausvoittonsa Jyväskylän Jaguaarien kustannuksella. Tuossa ottelussa terästäjät onnistuivat etenkin ensimmäisellä puoliajalla etenemään hyökkäyksessä nopealla tahdilla. Kovalla tempolla on tarkoitus hyökätä myös sunnuntaina. ECG:n puolustusta vastaan hyökkäyksen linjassa sisemmillä linjamiehillä eli guardeilla ei ole puolustajaa suoraan päällään. Likaisen työn tekijöiden Roope Korhosen ja Simo Ovaskaisen on aktiivisesti etsittävä oikea mies blokattavaksi niin juoksu- kuin heittopeleissäkin.

Puolustuksessa Steelers kohtaa jälleen nopean pelinrakentajan, joka pystyy jakamaan palloa muille pelintekijöille. Edellisessä ottelussa puolustuksen linjan päätypelaatajat eli endit onnistuivat useasti rajoittamaan pelinrakentajan karkaamista kentän laidalle. Kuopiolaisten aloittavat endit Sami Hovinen ja Kalle Tanninen pysyvät taatusti kiireisinä Jabari Harrisin etenemistä estellessään.

Iso matsi

Voitolla Steelers nousisi Giantsin ohi sarjan kakkossijalle. Sarjapisteet tästä kamppailusta antaisi Steelersille hyvät asetelmat kotiedun saamiseksi. Toisaalta kausi on vielä aivan alussa ja turhan pitkälle spekuloiminen kostautuu varmasti. ECG on sarjanousijana samassa asemassa kuin Steelers viime kaudella siinä mielessä, että sillä ei ole mitään hävittävää yhdessäkään ottelussa. Tämä tekee mistä tahansa joukkueen aina vaarallisen varsinkin kun sille on kertynyt itseluottamusta kahden voiton myötä.

Steelersin päävalmentaja Pekka Utriainen:

”Me halutaan näyttää meidän loistavalle kotiyleisölle. Hyökkäyksessä vauhdin lisääminen on prioriteetti numero yksi, sillä saadaan ECG:n puolustus paitsi väsymään myös pelaamaan yksinkertaista peliä. Meillä on iso valikoima aseita hyökkäyksessä käytössä ja viime kaudelta kokemusta 3-3-5 puolustusta vastaan, pitää vaan painaa kaasu pohjaan heti alusta alkaen.”

”Puolustuksen puolella Jabari Harris asettaa valtavan haasteen, johon meidän pitää pystyä vastaamaan kurinalaisella ja samalla fyysisellä pelillä. Me ollaan koko kevään ja alkukauden ajan parannettu puolustuksessa koko ajan, nyt pitää ottaa taas yksi askel.”

Parasta kesäpäivän viihdettä

Viihdyttävää jenkkifutista on taatusti luvassa kahden räjähtävän ja nopeasti operoivan hyökkäyksen toimesta.  Mielenkiintoista on nähdä, kumpi joukkueista on paremmassa kunnossa ja jaksaa painaa helteessä hengästyttävässä tahdissa. Otteluisäntänä toimii sopivasti Crossfit Kuopio, kickoff aina aurinkoisella Väinölänniemellä klo 16!

Saavu huutamaan jättilaiset kumoon!

Poissa: Jari Kuisma (DB)

Epävarmat: –