Otteluraportti Steelers vs Jaguaarit

Steelers vakuuttava kotikentällään

Kuopio Steelers nappasi kauden avausvoittonsa sunnuntaina aina aurinkoisella Väinölänniemellä. Kuopiolaiset päihittivät Jyväskylän Jaguaarit 46-14 (34-0) oltuaan lähes koko ottelun ajan niskan päällä.  Ennen peliä kenttää piessyt kaatosade hellitti ennen kickoffia ja palasi stadionille vasta kun ottelu oli jo ratkennut savolaisten eduksi.

Räjähtävä alku

Peli alkoi Steelersin pallon vastaanotolla, ja Seth Petersin johtama hyökkäyskalusto eteni nopealla tempolla kohti Jaguaarien maalia. Lopulta laitahyökkääjä Juho Väisänen nappasi Petersin heiton kiinni touchdownin arvoisesti ja Steelers siirtyi onnistuneen lisäpisteen myötä 7-0 johtoon. Maalia seuranneen aloituspotkun Steelers potkaisi lyhyenä yllättäen kissapedot ja kun Mikko Aspinen onnistui peittämään pomppivan pallon, kuopiolaishyökkäys marssi uudelleen kentälle. Steelers eteni nopeasti maalialueen tuntumaan ja draivin viimeisteli keskushyökkääjä Perttu Pajunen 15-jaardisella juoksumaalillaan. Terästäjien puolustus onnistui pysäyttämään Jaguaarien hyökkäysvuoron lähellä Steelersin päätyä. Vain muutaman minuutin kuluttua tästä Aspinen rynni lyhyen matkan maaliin tasapainoisen hyökkäysvuoron päätteeksi. Näin ensimmäinen neljännes päättyi tilanteessa 20-0.

Seuraava jyväskyläläisten hyökkäysvuoro päättyi Toni Hartikaisen koppaamaan syötönkatkoon, jonka hän palautti 5 jaardin päähän maalista. Heti seuraavalla yrityksellä Peters toimitti pallon laitahyökkääjä Tino Ndongolle, joka taiteili itsensä maalialueelle. Tämän jälkeen molemmat hyökkäykset kävivät kertaalleen tuloksetta kentällä. Jyväskyläläiset etenivät puoliajan viimeisellä draivillaan uhkaavasti kohti ottelun avauspisteitään. Ensimmäisen puoliajan kuopiolaisnäytöksen kuitenkin sinetöi takapuolustaja Justin Bell palautettuaan Jaguaarien pelinrakentajan Jerell Jonesin heittämän syötönkatkon 80 jaardia aina maaliin asti.  Aika kului loppuun Bellin palautusjuoksun aikana, joten puoliajalle siirryttiin Steelersin 34-0 johdossa.

Toinen puolisko pelailua

Kolmas neljännes alkoi Steelersin kannalta murheellisesti, kun pallo lipesi Aspisen kädestä ilman kontaktia jaguaaripuolustajan hyppysiin. Pallonmenetyksen jälkeen Bell kuitenkin iski jälleen ja palautti intterin tällä kertaa 63-jaardia vastakkaiseen päätyyn. Näin tilanteeksi Bellin toisella täysosumalla 40-0. Seuraavaksi oli Jaguaarien vuoro rähmätä pallo vastapuolelle. Ei mennyt kauaakaan, kun Ndongo  juhli maalialueella päivän toista kiinniottotouchdowniaan. Tilanteessa 46-0 Steelers otti henkisesti jalan pois kaasulta ja alkoi lisäksi kierrättää kokoonpanossaan kokemattomampia pelaajiaan. Tämä ei voinut olla näkymättä kentällä ja Jones juoksikin kaksi maalia lähietäisyydeltä pitkien heittopelien päätteeksi. Näin ottelun loppulukemiksi jäivät 46-14.

Kotiyleisölle viihdettä koko rahalla

Steelersin otteet varsinkin ensimmäisellä puoliajalla olivat varmasti hienoa seurattavaa paikalla olleille katsojille.  Jyväskylän vaaralliseksi tiedetty hyökkäys pystyttiin pitämään aisoissa, eikä Jaguaareilta meinannut löytyä vastausta kuopiolaisten nopeatempoiselle no huddle-hyökkäyssysteemille. Jaguaarien parhaana palkittiin pelinrakentaja Jones ja Steelersin parhaaksi valittiin laitahyökkääjänä ja erikoisjoukkueissa meritoitunut Johannes Jauhiainen. Yksi kentän kuninkaista oli ehdottomasti myös Justin Bell kahdella touchdownillaan ja nähtiinpä mies välistä myös pelinrakentajan paikalla hyökkäyksessä.

Steelersin päävalmentaja Pekka Utriainen oli ylpeä omistaan:

”Hyvä startti meiltä, koko jengi oli hyvin valmiina pelaamaan, sen aisti jo alkulämmittelyissä. Hyökkäyksen toiminta on edelleen vielä vähän vaiheessa, mutta paranee varmasti koko ajan, nyt saatiin tehtyä jo paljon hyviä juttuja mutta hihassa on edelleen todella paljon, yksinkertaisilla peleillä hyvää toteutusta tänään.”

”Erikoisjoukkueissa meillä on erinomainen tilanne. Ehkä maan paras valmentaja, Andy B ja taitavia spesialisteja, sekä motivoitunut joukko urheilullisia avoimen kentän taklaajia ja blokkaajia. Lyhyt aloituspotku pelin alussa oli vain yksi esimerkki siitä miten iso osa meidän menestystä ’spessut’ tulee olemaan.”

”Hyökkäys sai ehkä isoimman huomion yleisöltä, mutta meidän puolustus oli minun silmissä suurin onnistuja. Jerell Jones saatiin pidettyä hyvin kurissa, eikä Jaguaarien hyökkäys kokonaisuutena ole ollenkaan niin hampaaton kuin miltä se nyt saatiin näyttämään. Justinin ja Tonin syötönkatkot oli vaan ne näkyvimmät isot pelit mitä pojat kentällä teki, Sami Hovinen ja Juuso Laherma ovat myös isoja pelaajia meille, niin nytkin. Pellisen Petrin pelisuunnitelma oli erinomainen ja se tapa miten deffin pojat sitä toteutti, oli hienoa katseltavaa.”

”Nyt lomaillaan lajitreenien osalta viikko, fysiikkatreeni on meillä kuitenkin ikuista. Juhannuksen jälkeen alkaa kova pelien sarja, nämä väliviikot on nyt suurelta osin taputeltu. Toisin sanoen jenkkifutarin kesä alkaa kunnolla, pelien odottelu ei ole kenenkään mielestä kivaa. Nähdään Vänärillä!”

Hyvä päivä Steelersille sekä lapsille ja nuorille

Ottelu herätti mukavasti mielenkiintoa paikallisissa, mikä tarkoittaa sitä, että Eväitä Elämälle-projekti keräsi mukavan potin matsin lipputuloista. Steelers ja Pelastakaa Lapset Ry kiittävät!

Steelers jää siis nyt juhannuslomalle. Kuopiolaiset ovat seuraavan kerran tulessa sunnuntaina 2.7 Vänärillä. Vastustajaksi matkustaa sarjanousija East City Giants Helsingistä.

Hyvää Juhannusta koko Steelers-perheeltä!