Otteluraportti Wolverines vs Steelers

Virhealttiin savolaisryhmän loppukiri ei riittänyt

Kuopio Steelers taipui kauden avauksessaan vieraskentällä Helsinki Wolverinesille lukemin 35-27 (21-13). Monet ensimmäiselle pelille tyypilliset epäonnistumiset johtivat siihen, että Kuopion raju loppukiri jäi ilman lopullista kruunua ajan loppuessa kesken.

Ensimmäisen puoliskon pallonmenetykset koituivat kohtalokkaiksi

Peli alkoi Steelersin osalta murheellisesti. Alun kaksi hyökkäysvuoroa päättyivät pallon rähmäyksiin. Wolverines eteni vahvasti juoksemalla kuopiolaisten puolustuksen ytimeen sekoittaen mukaan nopeaa heittopeliä. Ensimmäistä neljännestä oli kulunut noin puolet, kun helsinkiläiset olivat karanneet jo 14-0 johtoon. Rähmäysten lisäksi Steelersin pelinrakentaja Seth Peters heitti ottelussa kolme syötönkatkoa, joista kaksi ensimmäisellä puoliajalla.

Steelers sai toisella neljänneksellä pelin juonesta kiinni pitkälti onnistuneiden heittopelien ansiosta. Laitahyökkääjä Tino Ndongo karkasi pitkään maaliin Petersin komeasta heitosta kaventaen tilanteeksi 14-6. Ennen puoliaikaa molemmat joukkueet maalasivat vielä kertaalleen. Steelersin maalista vastasi Charles Wort kopattuaan Petersin heiton maalialueen nurkassa. Puoliajalle siirryttiin järkyttävästä virheiden määrästä huolimatta kuopiolaisten puolustuksen venyessä vain yhden maalin takaa-ajoasemassa.

Toinen puoliaika tunteiden vuoristorataa

Kolmas neljännes oli Steelersille erittäin synkkä. Hyökkäys hölmöili itsensä useamman kerran nopeasti pois kentältä ja ahmojen hyökkäys käytti vuoronsa tehokkaasti. Liukkaasti liikkuneen ja tarkasti palloa viskoneen Wolverinesin pelinrakentajan Janne Lehtisen johdolla helsinkiläiset repivät ennen viimeistä neljännestä tilanteeksi 35-13. Tässä vaiheessa Steelersin mahdollisuus voittoon vaikutti hyvin lohduttomalta.

Viimeisellä neljänneksellä Steelersin hyökkäys alkoi edetä määrätietoisesti ja kun samanaikaisesti savolaispuolustus sai useamman nopean pysäytyksen, niin Wolvojen selkeän oloinen johto rupesi hupenemaan nopeasti. Peters heitti lyhyeltä etäisyydeltä kaksi maalia, toisen Juho Väisäselle ja toisen Ndongolle. Steelersin sivurajalla usko alkoi nousta ja toivottiin, että hyökkäys olisi saanut vielä yhden mahdollisuuden tasoittaa tilanteen. Kun peliä oli alle kaksi minuuttia jäljellä, niin Wolverines kuitenkin onnistui saamaan tarvittavat uudet yritykset neljännen yrityksen pelillään ja kuluttamaan loput kellosta pois.

Wolverines oli valmiimpi

Huomasi selvästi, että ahmajoukko oli pelannut kakkosjoukkueensa mukana jo kaksi ottelua ennen kohtaamistaan Steelersin kanssa. Hyökkäyksessä edukseen erottui muun muassa kolme maalia kuopiolaisten päätyyn viimeistellyt laitahyökkääjä Marcus Siiskonen ja puolustuksessa Antonio Harris jakeli useammankin Kalliossa kaikuneen taklauksen.

Steelersin pelistä paistoi epävarmuus ja yliyrittäminen, jotka näkyivät kentällä huolimattomuutena pallon kanssa ja väärin suoritettuina vastuina. Pelinrakentaja Petersillä kesti oikeastaan neljännelle neljännekselle asti päästä täysin samalle sivulle laitahyökkääjiensä kanssa. Parhaimmillaan esimerkiksi akseli Peters-Ndongo vaikutti hyvin lupaavalta. Puolustuksessa tukimies Petri Törrönen pelasi mainion ottelun ja Justin Bell pääsi useammankin kerran väläyttelemään osaamistaan potkunpalautuksissa.

Steelersin päävalmentaja Pekka Utriaisen kuvaili tuntemuksiaan tappiollisen ottelun jälkeen:

”Kova pettymys, se tässä on päällimmäisenä. Yhden maalin tappio tuon esityksen jälkeen tuntuu oikeastaan liian hyvältä. Puolenkymmentä pallonmenetystä on aina liikaa, erityisesti Wolverinesin tasoista hyvin valmennettua joukkuetta vastaan. Paljon hyvää, loistavia pelejä ja ratkaisuja jää isojen virheiden varjoon joita tehtiin varsinkin kolmella ensimmäisellä neljänneksellä.”

”Joukkueesta kertoo paljon se, miten lopussa noustiin taistelemaan. Kolmen maalin takaa-ajoasema vieraissa on yleensä yhtä kuin luovuttaminen, mutta tämä porukka ei sitä tehnyt. Kausi on nyt avattu ja tästä saatiin nyt kantapään kautta paljon oppia. Meidän yksilöiden taso riittää tässä sarjassa varmasti, se nähtiin täällä tänään. Hyökkäyksen ja puolustuksen yhteen hitsautuminen vie väistämättä aikansa, toivotaan että nyt seuraavan kahden viikon aikana päästään eroon monesta nyt vaivanneesta ongelmasta.”

Kohti tulevia haasteita

Iso kiitos paikalle tulleille Steelers-kannattajille! Kuopiolaiset fanit vaikuttivat täyttäneen Brahen kentän pääkatsomon lähes puoliksi ja peli tuntui välillä lähes kotiottelulta.

Steelersillä on seuraavalla pelikierroksella huilivuoro, mutta joukkue harjoittelee täydellä teholla myös tulevalla viikolla. Seuraavat kaksi treeniviikkoa käytetään tehtyjen virheiden korjaamiseen ja ulkomaalaispelaajien sisäänajoon. Savolaisten seuraava peli on kauden kotiavaus aina aurinkoisella Väinölänniemellä sunnuntaina 18.6, kun vieraaksi saapuu Jyväskylän Jaguaarit.