Otteluraportti: Steelers Naiset vs Kotka Eagles

Otteluraportti 6.5.2017
Kuopio Steelers vs. Kotka Eagles
Keskuskenttä Kuopio, kickoff klo 16:00

Steelersin naiset voitokkaina kauden alkuun!

Kuopion Keskuskentän harjoitustekonurmella 6.5. klo 16:00 pelatussa pelissä Steelersiä vastaan asettui viime vuoden 2-divisioonan voittanut Kotka Eagles. Pohjoisesta vyörynyt kylmä ilmamassa taisi älytä viime hetkellä, ettei auta asettua Kuopion ilmatilaan sillä aurinkokin helli mualiman nappaa niin että toppavarusteilta säilyttiin. Otteluun lähdettiin täysin tuntemattomista ennakkoasetelmista, sillä joukkueet eivät olleet aikaisemmin kohdannut toisiaan millään sarjatasolla ja voimasuhteet olivatkin kysymysmerkki aina aloituspotkuun saakka.

Peli lähti käyntiin Kotkan aloituspotkulla, jonka välivuoden jälkeen kentille palannut Laura Pulkkinen päättikin palauttaa kerrasta suoraan yli puolen kentän mahdollistaen savottarien hyökkäykselle erinomaiset lähtöasemat. Emmi Kolehmaisen johtama hyökkäys kiitti ja kumarsi ja saattoi pallon ensin maalialueen tuntumaan Evi Laajapuron 12 jaardin juoksun ja lopulta maalialueelle Laura Pulkkisen 18 jaardin maalinarvoisen kiinnioton saattelemana. Potku meni jalkapalloilijanakin mainetta niittäneen Pulkkisen jalasta tällä kertaa riman alapuolelle, joten lukemat pistetaululle 6-0.

Emmi Kolehmainen toimittamassa yhden viidestä maaliheitostaan (Kuva: Jari Turunen)

Kotkan palauttajana toiminut Kaisa Kiuru toimittaa seuraavassa aloituspotkussa hyvien blokkien siivittämänä pallon aina Steelersin kenttäpuolelle asti. Kentälle astelee pelinrakentaja Sanni Hellstènin johtama Eagles hyökkäys. Steelersin puolustus on kuitenkin ottelun alussa hyvin hereillä ja pakottaa Eaglesin luopumaan pallosta parin jaardin etenemisen jälkeen.

Seuraavalla hyökkäysvuorolla Evi Laajapuro kantoi palloa jälleen vastustajan kenttäpuoliskolle 24 jaardin arvoisesti, jonka jälkeen Emmi Kolehmainen toimitti pallon Noora Koposen hyppysiin, joka päättikin kerralla toimittaa ellipsin vastustajan maalialueelle 27 jaardin matkan. Valmennuksen strategiset muutokset ohjeistaa Pulkkista potkaisemaan pallo riman yläpuolelle tuottivat tulosta ja lisäpisteyrityksen jälkeen taululla 13-0.

Kotkan hyökkäyksellä oli vielä kauden alussa selkeitä vaikeuksia Steelersin fyysistä puolustusta vastaan ja toinen hyökkäysvuoro päättyi kesken. Kuopio hyökkää. Kuopion hyökkäysvuorolle mittaa tulee tällä kertaa vain yksi peli, sillä keskushyökkääjä Laura Pulkkinen ottaa pallon kainaloon ja toteaa että on kerralla helpompi viedä pallo maaliin asti ja 71 jaardinen maalisuoritus on totta. Lisäpistepotku onnistuu, siirrytään tilanteeseen 20-0.

Kotkan hyökkäys alkaa pikkuhiljaa tekemään tuhojaan Steelersin puolustusta vastaan ja etenee vakuuttavasti juosten kohti Kuopiolaisten maalialuetta. Hyökkäysvuoro pysähtyy lopulta vasta 15 jaardia ennen maalialuetta epäonnistuneeseen heittosuoritukseen ja Steelers siirtyy hyökkäykseen. Hyökkäyksessä hyvässä vireessä ollut orkesteri ja sen kapelimestari Emmi Kolehmainen toimittaa pallon jälleen Noora Koposelle. Pikajuoksijamaisella askelluksella Noora toimittaa pallon 87 jaardin matkan maalialueelle. Tilanteeksi lisäpitkepotkun jälkeen 27-0.

Edellisestä pitkästä puolustuksen Via Dolorosasta sisuuntuneena Kuopiottaret päättävät pysäyttää tällä kertaa Eaglesin hyökkäyksen muutaman jaardin etenemisen jälkeen. Kuopiolaisten hyökkäys marssii määrätietoisena kentälle. Keskushyökkääjä Leena Suikkanen kaappaa ensimmäiset 30 jaardia jonka jälkeen Emmi Kolehmainen toimittaa pallon Evi Laajapuron hyppysiin ja seuraava maalisuoritus on tosiasia. Onnistunut lisäpistesuoritus vie tauluille lukemat 34-0, jotka ovat myöskin lukemat väliajalla. Kahvia ja pullaa. On muuten hyvää Steelersin kahviossa.

Evi Laajapuro kantamassa palloa Eaglesin maalialueelle (Kuva: Jari Turunen)

Kolmannen neljänneksen alussa Kotka Eagles aloittaa hyökkäyksen, jonka Laura Pulkkinen päättää keskeyttää riistäen pallon Eaglesin laitahyökkääjältä ja toimittaa sen välittömästi palatuspostina maalialueelle. Potkupelit rullaavat jälleen ja lukemiksi vakuuttavat 41-0.

Laura Pulkkinen ryöstöretkellä (Kuva: Jari Turunen)

Kotkan hyökkäys ei seuraavalla hyökkäysvuorolla onnistu murtautumaan läpi Steelersin puolustuksesta, joten Steelersin hyökkäys astelee jälleen kentälle. Hyökkääjien salaisessa palaverissa on näemmä sovittu, että lyhyet hyökkäysvuorot on mukavempia kuin pitkät, sillä Evi Laajapuro ottaa pallon ensimmäisellä yrityksellä kainaloon ja toimittaa sen taas maalialueelle. Lisäpistepotku haarukkaan. Lukemat 48-0.

Kotkalaiset eivät kuitenkaan ole valmiita luovuttamaan, viimeisen neljänneksen ensimmäisellä hyökkäysvuorolla Eagles marssii läpi Kuopiolaisten puolustuksen. Juoksu oikealle, juoksu vasemmalle ja muutama heitto myöhemmin Sanni Hellstènin heitto tavoittaa Kaisa Kiurun maalialuelta. Lisäpisteyritys pelataan mutta sen Steelersin puolustus estää. Tulostaululle 48-6.

Steelersin hyökkäys astuu kentälle. Kotkalaiset yrittävät kovalla paineella saada Steelersin juoksuhyökkäystä tilkittyä, jonka tuloksena Emmi Kolehmainen tavoittaa heitolla Leena Suikkasen joka kantaa pallon 18 jaardin matkan maalialueelle. Lisäpistepotku onnistuu ja taululla lukemat 55-6.

Kotkalaisten hyökkäys pääsee taas hyvin liikkeelle, mutta erinomaisella pelipäällä ollut Mari Sulku päättää että toista maalisuoritusta ei juhlita säkittämällä Eaglesin pelinrakentaja Hellstènin ja Kuopiolaisten hyökkäys siirtyy kentälle. Laura Pulkkinen viimeistelee loppulukemat juoksemalla vakuuttavasti Kotkalaisten puolustuksen läpi 57 jaardin matkan ja kantaa vielä lisäpistesuorituksenkin maalialueelle. Tulostaululle jäävät lukemat 63-6.

Ottelun kohokohdat pääset tsekkaamaan HUDLin tuottamasta highlight-videosta. Tilastot löytyvät saman palvelun takaa. Käy myös tutustumassa Jari Turusen loistaviin valokuviin!

Koonti tilastoista

Steelers

Joukkueen MVP: Laura Pulkkinen

Heitot:

Emmi Kolehmainen, 6/9, 163 jaardia, 5 maalia

Juoksut:

Laura Pulkkinen, 2 juoksua, 128 jaardia, 2 maalia
Evi Laajapuro, 4 juoksua, 84 jaardia, 1 maali
Leena Suikkanen, 3 juoksua, 25 jaardia
Emmi Kolehmainen, 2 juoksua, 11 jaardia

Kiinniotot:

Noora Koponen, 2 kiinniottoa, 114 jaardia, 2 maalia
Laura Pulkkinen, 1 kiinniotto, 18 jaardia, 1 maali
Leena Suikkanen, 1 kiinniotto, 18 jaardia, 1 maali
Evi Laajapuro, 1 kiinniotto, 8 jaardia, 1 maali
Sabina Qvick, 1 kiinniotto, 5 jaardia

Puolustus:

Evi Laajapuro, 13 taklausta, 1 säkki, 4 taklausta aloituslinjan takana
Noora Koponen, 8 taklausta
Laura Pulkkinen, 8,5 taklausta, 4 taklausta aloituslinjan takana, 1 pallonriisto

Eagles

Joukkueen MVP: Kaisa Kiuru

Heitot:

Sanni Hellstèn, 13/21, 118 jaardia, 1 maali

Juoksut:

Kaisa Kiuru, 8 juoksua, 49 jaardia
Essi Söderholm, 9 juoksua, 47 jaardia
Kiia Matilainen, 8 juoksua, 11 jaardia

Kiinniotot:
Olivia Antinniemi, 5 kiinniottoa, 45 jaardia
Essi Söderholm, 3 kiinniottoa, 27 jaardia
Kaisa Kiuru, 2 kiinniottoa, 23 jaardia, 1 maali

Puolustus:

Niina Mykkänen, 4,5 taklausta
Laura Karhu, 1,5 taklausta
Emmi Soinisalo 1 taklaus, 1 taklaus aloituslinjan takana