Joulukalenteri #1: Kuopio Steelers ja Mikkeli Bouncers yhteistyöhön

Koko Savon kovinta jenkkifutista!

 

Kuopio Steelers ja viime kauden 2-divisioonan mestari Mikkeli Bouncers ovat solmineet farmisopimuksen kaudelle 2017. Tämä tarkoittaa sitä, että Steelersin pelaajat voivat käydä pelaamassa Bouncersin riveissä 2-divisioonaa tulevana kesänä ja mikkeliläiset taas pystyvät edustamaan Steelersiä 1-divisioonassa. Farmisopimuksen avulla pelaajat voivat vaihtaa joukkuetta siirtorajaan asti ilman joukkueiden välisten pelaajasiirtojen normaaleja rajoitteita. Tarkemmat farmisopimuksia koskevat SAJL:n säännöt löytyvät tästä.

Farmiyhteistyön lisäksi ainakin nuorten U17-sarjaan on alustavasti tarkoitus osallistua yhteisjoukkueella ja yhteistyötä saatetaan laajentaa myös muihin juniori-ikäluokkiin. Viime kesänä Steelersillä ja Bouncersilla oli jo yhteisjoukkue U15-vuotiaiden 7 vs 7-sarjassa.

Miesten joukkueiden on myös tarkoitus pelata harjoitusottelu keväällä 2017 ennen sarjakauden alkua.

Joukkueiden johdossa ollaan tyytyväisiä savolaisen jenkkifutiksen yhteistyöstä.

steelers-bouncers-33

Steelersin GM Jussi Friman:
”Farmisopimus Mikkelin kanssa on todella hieno asia! Sopimuksen myötä Steelersin vähemmän kokeneille pelimiehille saadaan kokemusta ja peliaikaa 2-divisioonan viime kauden mestarijoukkueesta. Mikkeli on viime vuodet tehnyt erittäin hyvää työtä pelikentällä ja sen ulkopuolella. Joukkueella on hyvä valmennus, joten farmisopimuksen myötä peliaikaa hakevat kaverit ovat hyvissä käsissä. Mikään ei loppujen lopuksi kehitä pelaajia paremmin, kun se, että he pääsevät kentälle ja saavat peliaikaa. Kun aloitimme keskustelut farmisopimuksesta, kävi oikeastaan heti ilmi, että kummallakin joukkueella on hyvin samansuuntaiset näkemykset jenkkifutiksen eteenpäin viemisestä Savossa ja yleensäkin Itä-Suomessa. Tämä oli varmasti se asia, jonka pohjalta sopimus syntyi varsin nopeasti.”

”Lisäksi Mikkelistä löytyy nippu kavereita, joiden fysiikka ja taidot ovat ehdottomasti 1-divisioonan tasolla, joten pelaajaliikenne tulee varmasti olemaan molemmin puolista. Steelers on erittäin tyytyväinen syntyneeseen sopimukseen ja lähtee innolla kehittämään alueellista jenkkifutista yhteistyössä Bouncersin kanssa.”

Bouncersin joukkueenjohtaja Jyrki Hämäläinen:
”Ollaan tehty Mikkelin ja Kuopion välillä yhteistyötä jo useita vuosia. Nyt on sopiva aika tuoda junnujen yhteisjoukkueen rinnalle myös miesten joukkueen farmisopimus. Bouncersilla ei ole resursseja vielä lähteä ylemmille sarjatasoille, mutta osa pelaajista haluaa koittaa kovempaa vauhtia. Samoin me voimme Mikkelissä tarjota peliaikaa uudemmille kuopiolaispelaajille – ja pelaaminen kehittää.”

Pelikuva: Jari Turunen/Jat.kuvat.net