Joukkueenjohto uudistuu ja Utriainen jatkaa

Jussi Frimanista joukkueen general manager

friman-jussi-320Seura-ikoni Jussi Friman tulee toimimaan jatkossa Steelersin edustusjoukkueen general managerina. Friman on yksi seuran perustajajäseniä ja oli joukkueen kantavia voimia pelaajaurallaan. Jussi on ehtinyt toimia yli kahden vuosikymmenen ajan eri rooleissa Steelersin organisaatiossa, kaudella 2016 Friman partioi Steelersin sivurajalla puolustuksen koordinaattorina. General managerin tehtäviin kuuluvat muun muassa pelaajasopimusten teko, yhteistyökumppaneiden kanssa neuvottelu ja taustaorganisaation kehittäminen. General manager huolehtii siitä, että valmentajat ja pelaajat voivat keskittyä pelkästään amerikkalaiseen jalkapalloon. Tarkoituksena on tehdä Steelersissä pelaaminen mahdollisimman helpoksi, yksinkertaiseksi ja miellyttäväksi pelaajille.

Tuoreen GM:n ajatuksia uudesta virastaan:

”Kun kulunut kausi saatiin päätökseen ja pikkuhiljaa ajatuksia käännettyä eteenpäin, aloimme suunnittelemaan kautta 2017. Lähtötilanne ”staffin” osalta vaikutti erittäin hyvältä, koska lähes kaikki valmentajat olivat sitoutuneita jatkamaan. Siinä nimilistoja ja tehtäviä selaillessa kävi selväksi, että tässä olisi mahdollisuus minun astua sivuun valmennusvastuusta ja keskittyä isommin koko seuran ja varsinkin edustusjoukkueen kehittämiseen. Ideoita ja ajatuksia Steelersistä on pyörinyt päässä todella paljon ja tuntui että nyt olisi se hetki, kun pitäisi ottaa isompi vastuu asioista. Steelers on ollut minulle aina tärkeä. Olin vuonna 1991 perustamassa tätä seuraa, jossa on vuosien saatossa tullut toimittua monissa eri tehtävissä: valmentajasta, pelaajaan sekä puheenjohtajasta joukkueenjohtajaan. Nyt aika oli otollinen tälle ratkaisulle, koska kaikki muutkin palikat olivat kohdallaan. Lähtötilanne on loistava!”

”Viime kauden aikana edustusjoukkueen pelaajat tulivat tutuiksi ja kunnollinen tekemisen meininki tuli seuraan. Osittain tällä ratkaisulla saatiin myös tulevalta päävalmentajalta pois niitä hallinnollisia asioita, jotka veivät välillä liikaakin aikaa itse valmentamisesta. Steelers näyttää nyt hyvältä ja kauden 2017 tavoitteet asetetaan korkealle!”

Pekka Utriainen jatkaa Steelersin edustusjoukkueen päävalmentajana myös kaudella 2017

Viimeiset kaksi kesää joukkueen luotsina toiminut Utriainen jatkaa hyvää työtään kuopiolaisen jenkkifutiksen eteen keskittyen jatkossa pelkästään päävalmentajan pestiin. Hän on tehnyt erinomaista työtä niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin Steelersin toiminnan edistämiseksi. Pelillisesti Pekan ydinosaaminen on hyökkäyksen puolella ja viime kesän otteluissa Utriaisen toimenkuvaan kuuluikin pelien kutsuminen sivurajalta. Tieto miehen jatkamisesta Steelersin peräsimessä oli hieno uutinen koko seuralle ja luo jatkuvuutta. Utriainen on omalla henkilökohtaisella panoksellaan ollut mukana luomassa orastavaa jefubuumia Kuopioon.

GM Frimanin kommentit:

”Pekan jatkaminen Steelersin peräsimessä on meille yksi tärkeimmistä asioista, kun ajatellaan Steelersin tulevaisuutta. Sen vuoksi ensimmäisiä asioita mitä uuteen rooliini kuului, oli varmistaa Pekan jatko päävalmentajan tehtävässä. Pekan kanssa selviteltiin laajasti asioita, joita hän näki jatkon edellytyksenä ja minun oli helppo yhtyä samoihin asioihin. Meillä oli selkeästi samansuuntaiset mietteet siitä, mitä Steelers tulee olemaan tästä eteenpäin. Keskusteluiden pohjalta saimme Pekalta painetta pois seura-asioista ja painotettua hänen panoksensa valmentamiseen ja pelaajien kartoittamiseen.”

”Pekka on selkeästi yksi tärkeimmistä palasista mitä tulee Steelersin ”uuteen” nousuun ja pelaajien kehittymiseen. Hänen tinkimätön tyylinsä hoitaa asioita, vaatia parempaa ja saada porukka syttymään on jotain mitä todella suuresti arvostan. Olen erittäin tyytyväinen, että saimme Pekan kanssa sovittua jatkosta. Yksi tärkeimmistä asioista Steelersin kautta 2017 ajatellen oli juuri tämän sopimuksen varmistaminen. Nyt voimme olla varmoja, että Steelersiä piiskaa myös kaudella 2017 motivoitunut ja erittäin ammattitaitoinen valmentaja.”