Mikko Aspinen jatkaa Steelersin väreissä kaudella 2016

Aspisen lisäksi myös takapuolustaja Miika Sipiläinen on tehnyt sopimuksen joukkueen kanssa. Sipiläinen pelasi viime kaudella Tampere Saintsin riveissä.

Viime vuosien yksi näkyvimmistä Steelers pelaajista, puolustuksen koordinaattorinakin pelaamisen ohella toiminut tukimies Mikko Aspinen nähdään siis ensi kesänäkin Steelers puolustuksen sydämessä. Peliuransa mies aloitti aikanaan Etelä-karjala Cowboysin junioreissa, ensimmäiset miesten pelit tulivat Lappeenrannan Rajariteissa, joissa Mikko oli mukana voittamassa ykkösdivisioonan mestaruuspalkintoa, Spagettimaljaa vuonna 2008. Viimeiset seitsemän kautta Aspinen on edustanut Kuopio Steelersiä, tältä ajalta suurimpina meriitteinä kaksi II-Divisioonan voittoa. ”Viime syksyn Rautamaljan MVP-palkinto on ehkä henkilökohtaisista meriiteistä lähimpänä sydäntä. Oli vähän loukkaantumisia kauden loppupuolella, mutta maljaan sain parsittua itseni kasaan. Joukkueen menestys on aina tärkeämpää kuin mitkään henkilökohtaiset pystit, varsinkin kun tulee ikää lisää niin ainut millä on väliä on joukkueen pärjääminen”, mies itse kertoo. Puolustuksen koordinaattori Jussi Friman uudesta aseestaan: ”Aspisen mukaantulo on erittäin hieno asia joukkueen puolustukselle. Meillä oli jo kasassa erittäin kova setti LB tonteille, mutta Mikon sopimuksen myötä se vaan kovenee. Mikko tuo puolustukseen lisää nopeutta, kovuutta ja kokemusta! Mikolla on poikkeuksellisen hyvä peliäly ja poikkeuksellista pelinlukutaitoa. Leiri osoitti, että Mikko on kovassa kunnossa ja tulee aiheuttamaan harmaita hiuksia vastustajien hyökkäyksen koordinaattoreille. Tervetuloa Mikolle kovaan Steelers puolustukseen, kesällä 2016 Vänärin katsomoissa liehuu taas kerran Aspisen Fan-Clubin banderollit!”

Mikko Aspisen nimi löytyi syksyllä sekä Helsinki Wolverinesin että Vantaan TAFTin kokoonpanoista, lopulta sopimus syntyi kuitenkin Kuopioon:

-Muutin viime kauden jälkeen käytännössä suoraan Rautamaljan jälkeen Vantaalle. Iltapainoitteiset työt sekä työkuviot ylipäätänsä ovat vaikeuttaneet kaikenlaista lajiharjoittelua ja harkitsinkin pitkään välivuoden pitämistä jenkkifutiksesta. Kävin muutamissa TAFTin treeneissä syksyn aikana, mutta kun työt ei sallineet treeneissä käymisen siten kuin itseltäni vaadin, niin välivuosi olisi melkoisella varmuudella ollut edessä. Haluan kuitenkin kiittää TAFTia ja erityisesti valmentajia Stokes ja Kauranne siitä että sain mahdollisuuden olla joukkueen mukana, onnea ja menestystä tuleville kausille! Loppuvuodesta alkoi kuitenkin tuntua siltä, että halusin päästä takaisin Savonmualle, kun kuulumiset Steelersistä olivat niin positiivisia. Coach Utriaisen kanssa pidettiin koko syystalven yhteyttä yllä ja nyt sainkin työkuviot järjestymään niin että pian pääsen taas täysipainotteisesti mukaan joukkueen treeneihin.

Ensimmäiset kontaktit Steelers 2016 joukkueeseen nyt saatu joukkueen ensimmäisillä leireillä. Millä mielin kohti ensi kautta?

– Steelers 2016 on kovempi kuin yksikään aikaisempi Steelers-joukkue jonka osana olen ollut. Olemme saaneet kovia paluumuuttajia, joista etenkin haluan nostaa esille puolustuksen puolelta Petri Törrösen – jos joskus tuntuu että miun intensiteetti huimaa niin Törrönen on noin kolme ja puoli kertaa kovempi, ilkeämpi ja vihaisempi. Hyökkäyksen puolella junnukaarti on kerännyt taas vuoden kokemusta vyön alle ja joko mie vanhenen tai sitten ne liikkuu vielä kovemmin kuin ennen. Kotimaisilla voimilla 1. divisioonaan meneminen kuulosti kunnianhimoiselta tavoitteelta, mutta nähtyäni joukkueen harjoittelevan ja pelaavan uskon voimakkaasti siihen että Steelersillä on edellytykset menestyä kaudella 2016. En ole vielä koskaan yhtään peliä lähtenyt häviämään ja edellytän sitä myös koko joukkueelta. Asenne ratkaisee. Yksilötasolla tavoitteena on olla aloittavassa puolustuksessa, joukkueen taso on sen verran kova.

Toinen uusi sopimuspelaaja, Safety Miika Sipiläinen pelasi siis viime kaudella Ykkösdivisioonaa Tampere Saintsin riveissä. Takapuolustajien pelaajavalmentaja Janne Lehtonen: ”Miika tuo lisää kilpailua ja syvyyttä meidän takakentälle. Kunhan saadaan miehen muuttokuorma lähiaikoina Kuopioon asti niin treeneissä on joka kerta näytön paikka meillä kaikilla.”