Steelers oli anteliaalla päällä välierässä

Steelers hävisi 2. divisioonan välierän sunnuntaina Hanko Sun citylle lukemin 20-35 (0-28). Vänärin illassa nähtiin kaksijakoinen kotijoukkue ja valitettavasti ensimmäisen puolikkaan heikot suoritukset olivat sillä tasolla ettei paikkaaminen hyvästä loppukiristä huolimatta onnistunut.

Ottelun alkaminen oli epävarmalla pohjalla kun liiton määräämät tuomarit eivät saapuneet ottelupaikalle. Vierasjoukkueen valmennus syytti tästä kotijoukkuetta ja ilmoitti, että he eivät ottelua pelaa. Koko järjestävän organisaation ollessa siinä käsityksessä, että ottelua ei pelatakaan hankolaiset siirtyivätkin sivurajalle odottamaan ottelun alkua. Ottelu päästiin aloittamaan hieman myöhässä hieman sekavissa tunnelmissa.

Joakim Lindholm (kesk.) kuva: Jari Turunen
Joakim Lindholm (kesk.) kuva: Jari Turunen

Ensimmäisen puolikkaan murheenkryyni oli Steelers-hyökkäys, joka lahjoitti pallon lähes jokaisella vuorollaan vastustajalle. Yhdellä hyökkäysvuorolla vastustajalle tarjottiin maali syötönkatkosta, toisella rähmäyksestä ja lopuilla hyvät kenttäasemat. Sekä heitto- että juoksupeli olivat tasapuolisesti sekaisin. Heittopelissä pallot lähtivät omien pelaajien taakse tai yli ja juoksupelissä pallon siirtäminen pelaajalta toiselle tuntui olevan kaikessa yksinkertaisuudessaan ylivoimainen tehtävä. Kaikenkaikkiaan Steelers-hyökkäyksen avausjakso ei jättänyt paljonkaan kerrottavaa. Puolustus pelasi taas kerran ihan hyvää peliä, mutta sekin joutui taipumaan avausjaksolla kaksi kertaa. Urakkaa ei helpottanut lyhyet levot ja vastustajan saamat hyvät kenttäasemat. Hangon pistesuorituksista vastasivat Marcus Von Schoultz intteristä, Joakim Lindholm heiton kiinniotolla, Richard Ikpah lyhyellä juoksulla ja Lauri Olsbo rähmäyksen palautuksella. Joakim Backman potki lisäpisteet sisään.

Steelersin hyökkäys lähti rullaamaan Mikko Aspinen johdolla. Kuva : Jari Turunen
Steelersin hyökkäys lähti rullaamaan Mikko Aspinen johdolla. Kuva : Jari Turunen

Toinen puoliaika alkoi lähes yhtä nihkeästi kuin ensimmäinenkin. Oma hyökkäys ei päässyt mihinkään, mutta piti tällä kertaa kuitenkin pallosta huolta. Hanko rankaisi vielä kertaalleen ennenkuin loppukiri saatiin käyntiin. Maalintekijänä Joakim Lindholm. Tämän jälkeen Steelers sai vihdoin vaihteen silmään ja alkoi kiriä eroa kiinni. Pekka Utriainen aloitti maalikarkelot ottamalla kiinni kentälle vaihdetun Mikko Aspisen heiton. Seuraavana maalintekoon pääsi Aspinen itse juoksupelillä. Steelersin kolmannen maalin teki jälleen Utriainen Aspisen pitkästä heitosta. Markus Ojainväli potkaisi kaksi ensimmäistä lisäpistettä sisään. Kotijoukkueen leiriin hyvä loppukiri jätti toisaalta katkerat tunnelmat. Jos ensimmäinen puolikas olisi pelattu edes sinnepäin niin mahdollisuudet voittoon olisivat olleet hyvät. Jossitella saa kuitenkin vaikka maailman tappiin eikä se muuta sitä tosiasiaa, että Hanko Sun City oli Vänärin sunnuntai-illassa parempi joukkue ja ansaitsi paikkansa finaaliin.

Steelersin kausi päättyi siis toista kertaa peräkkäin välierään ja joukkue nähdään myös ensi kaudella 2. divisioonassa. Joukkue kokoontuu lähiaikoina miettimään jatkokuvioita ja valmistautuminen kauteen 2015 aloitettaneen myös piakkoin Kotkankallion suojissa. Steelers kiittää kaikkia tukijoitaan ja kannattajiaan kaudesta 2014.

Katso Jari Turusen ottamat kuvat ottelusta täältä