Ennakko: Sun City vs. Steelers

Steelers avaa kautensa tulevana lauantaina vieraspelillä Hanko Sun Citya vastaan. Kuopiossa tätä peliä varten on pyritty tekemään kaikki mahdollinen, jotta viime vuoden kaltainen avaustappio ei toistuisi.

2. divisioona uusiutui rajusti tälle kaudelle, kun ns. häntäpään joukkueita pudotettiin 3.divisioonaan. Näin ollen uusi 2. divisioona pelataan 6 joukkueen kesken kaksinkertaisella sarjalla. Sarjan neljä parasta pääsee jatkopeleihin ja kaksi huonointa joutuvat karsimaan sarjapaikasta 3.divisioonaan kahden parhaan kesken. Viime vuonna jokainen peli ratkaisi ja sarja olikin viiden kovimman joukkueen osalta erittäin tasainen. Tänä vuonna tilanne tulee olemaan entistä tiukempi, kun yhdelläkään joukkueella ei ole niitä ”helppoja” pelejä tiedossa.

Hanko voitti viime vuonna oman runkosarjan lohkonsa, jossa myös Steelers pelasi. Hanko vei myös voiton joukkueiden keskinäisessä tiukassa (29-23) kohtaamisessa kauden avauksessa Hangossa. Suurimmaksi syyksi tappioon spekuloitiin sitä, ettei Steelers päässyt pelaamaan ainuttakaan harjoituspeliä ennen kauden alkua ja näin ollen testaamaan omaa uusiutunutta option-pelisysteemiään. Tänä vuonna tähän on kuitenkin panostettu huolella. Jo talvikaudella Steelers osallistui Hämeenlinnassa 7 vs. 7 heittoturnaukseen, missä päästiin testaamaan omaa heittohyökkäystä. Tämän lisäksi Steelers pelasi scrimmagen 1.divisioonajoukkue Jyväskylä Jaguaareja vastaan. Scrimmagessa myös oli nähtävissä, että niin hyökkäys, kuin puolustuskin on hyvin valmistautunut talven aikana.

Steelers on saanut rosteriinsa 30 pelaajaa tälle kaudelle ja näistä noin puolet on oman seuran b-junioreita. Tämä ei kuitenkaan ole mitenkään hälyyttävää, sillä samantyylisellä rosterilla on Steelers tahkonnut jo useamman vuoden. Joukkueen runko on myös säilynyt viimevuodesta kohtuullisen samana. Suurin muutos on kuitenkin pelinrakentaja osastolla, josta puuttuu molemmat viimevuoden kapelimestarit loukkaantumisten takia. Näitä korvaamaan on tullut itse hyökkäyksen koordinaattori Andy Bezaire, sekä joukkueen kovimman pelurin viittaa kantava Mikko Aspinen, sekä joensuulainen tulokas Henri Silvasti . Steelers on saanut myös muutaman kovan vahvistuksen. Taftista siirtyi WR Pekka Utriainen, CB Jari Kuisma, sekä Joensuu Wolvesista LB Perttu Kosonen ja DL Tony Nousiainen Steelersin väreihin. Mainittakoot myös, että Steelersin hyökkäyksen linja, Niko Ruotsalainen, Lauri Silén, Roope Korhonen, Erkka Vehomäki ja järkälemäinen Oskari Laitinen, on säilynyt täysin samana jo useamman kauden ajan. Taitoa, kokoa, nopeutta ja kokemusta siis löytyy.

Hangolla rosterissa näyttäisi olevan kunnioitettavat 37 pelaajaa. Hangon runkopelaajisto on suhteellisen kokematon pelivuosien perusteella, suurimman osan pelaajista sijoittuvan 0-3 pelivuoden väliin. Näitä numeroita ei kuitenkaan kannata aivan sokeasti tuijottaa, sillä organisaatio ja valmennus ovat Hangossa erittäin kovalla tasolla ja näin ollen nuorten pelaajien tasokin on hyvällä tasolla. Puolustuksen puolella tukimiehet Joni Hildén ja Salo Scorpionsista siirtynyt kokenut Lauri Olsbon tulevat varmasti aiheuttamaan harmia Steelersin RB osastolle. Hyökkäyksestä nostettakoot esiin opiskelijoiden MM-kisoissa pelannut QB Sebastian Berndtsson ja Hankoon paluun tekevä laitahyökkääjä Christoffer Lindberg, jotka pystyvät helposti napsimaan pitkiä siivuja Hangon hyökkäykselle, ellei Steelersin takakenttä pysy hereillä. Valmistautuminen on Hangossa ollut myös kovaa, sillä Hanko pelasi kovatasoisen harjoituspelin Pietarilaista Griffinsia vastaan.

Ennalta pelistä voidaan povata todella tiukkaa. Pelissä tullaan todennäköisesti näkemään Hangon heittohyökkäys vs. Kuopion option-juoksuhyökkäys. Hangon pitkät heittopelit olivat erityisen myrkyllisiä Steelersille joukkueiden edellisessä kohtaamisessa ja todennäköisesti Hanko tulee tälläkin kertaa luottamaan Berndtssonin heittokäteen. Puolustuksen puolella on varmastin mietitty keinoja Steelersin option-juoksuhyökkäystä vastaan, mutta Steelers on myös vuoden verran kokeneempi tässä hyökkäysysteemissä, joten kiirettä tulee Hangon puolustuksellakin olemaan. Nähtäväksi jää kumpi joukkue on kyennyt valmistautumaan oman kauden alkuun paremmin. Hanko pystyy tuomaan kahdennetoista pelaajan kentälle varmasti katsojillaan, sillä Hanko taitaa olla Suomen kovin jenkkifutiskaupunki heti Vaasan jälkeen pelitapahtumien suhteen.

Peli pelataan Hangon Rukki Arenalla lauantaina 17.5. klo 14.00 alkaen.