Steelers taipui välieräkamppailussa

Steelers koki tappion lauantaina Tampereella pelatussa 2. divisioonan välierässä Tampere Saintsille lukemin 21-7 (7-0). Vierasjoukkue ei saanut koko ottelun aikana juonesta kiinni ja näin Steelersin kausi päättyi ennen aikojaan.

Steelers sai mukaansa varsin hyvän kokoonpanon eli 28 miestä vaikka loukkaantumiset ja siviiliesteet aiheuttivatkin muutamia poissaoloja. Ennen ottelua täsmennettiin hyvän startin merkitystä ja päätettiin joukolla lähteä otteluun täydellä höyryllä. Liekö höyryä ollut mukana liikaakin sillä ensimmäinen kick-off menetettiin vastustajalle lyhyen aloituspotkun seurauksena. Palautusmiehistön etulinja unohti täysin katsoa lyhyen potkun ja näin pallo tamperelaisille. Kotijoukkue ei kuitenkaan pystynyt hyödyntämään tilaisuuttaan ja nollat pysyivät taulussa.

Steelers hyökkäys ei alkanut sen paremmin. Fumble ensimmäisellä downilla ja pallo taas tamperelaisille. Tällä kertaa kotijoukkue käytti mahdollisuutensa ja meni juoksupelillä 7-0 johtoon. Steelersin seuraava hyökkäysdraivi toi lisää jobinpostia kun pelinrakentaja Mikko Soinisen jalka vääntyi Saints-puolustajan alle ja hän joutui jättämään ottelun kesken. Puikkoihin astui siis nuori Jukka Pietikäinen, joka kantoikin vastuunsa hienosti. Ensimmäinen puoliaika nyhjättiin loppuun tasaisissa merkeissä ja näin tauolle lukemissa 7-0.

Toinen puoliaika alkoi yhtä huonosti kuin ensimmäinen ja Saints lisäsi johtoaan nopeasti lukemiin 14-0. Steelers hyökkäys osoitti välillä elpymisen merkkejä, mutta pistesuorituksiin saakka ei venytty. Saints sen sijaan pääsi vielä kerran rokottamaan vierailijoita ja taululle tulivat jo lukemat 21-0. Tämän jälkeen Steelers sai kuitenkin omaa hyökkäyspeliään vähän paremmin auki ja marssikin läpi kentän käyttäen sekä heittoa että juoksua hyväkseen. Lopulta Jukka-Tapio Keränen kavensi lukemiksi 21-6 ja Markus Ojainvälin lisäpisteellä tilanteeksi 21-7.

Steelers koetti saada lopussa vielä takaa-ajoa aikaiseksi, mutta tämä kuivui kasaan tamperelaisten estelyiden ja virheiden vuoksi. Näin ottelun lopputulokseksi jäi siis kohtuullisen selvä 21-7 tamperelaisvoitto. Ottelun jälkeen kuopiolaisleirissa oli päällimmäisenä ajatuksena se, että kauden tärkeimmässä pelissä ei pystytty tekemään läheskään kauden parasta suoritusta. Ainakin osa porukasta oli hieman ylilatautunut ja pelaamisen paras terä katosi turhan kovaan yrittämiseen. Olipa syy mikä tahansa niin kauden päätöksestä jäi hieman katkera maku. Se ei kuitenkaan poista sitä tosiasiaa, että Saints pelasi todella hyvin ottelussa. Erityisesti Saints puolustus hallitsi aloituslinjaa niin juoksu kuin heittopeleissäkin eikä antanut vierailleen mitään ilmaiseksi.

Vaikka kauden päätös oli katkera niin kokonaisuutena Steelersin kaudesta 2012 jäi positiivinen fiilis koko joukkueelle. Kausi vietiin läpi todella nuorella joukkueella ja tärkein tavoite eli kokemuksen kartuttaminen saavutettiin hienosti, kun nuoret pelaajat olivat kauden jokaisessa ottelussa isoissa rooleissa. Vaikka finaali ja sarjan voitto jäivät molemmat pelkäksi haaveeksi niin ei kauteen voi olla pelillisestikään pettynyt.

Joukkueen B-juniori-ikäiset pelaajat mittelevät vielä tulevana viikonloppuna oman sarjansa finaaliottelussa, mutta muuten aletaan jo keskittymään kauden jälkeiseen lepoon ja ensi kauden suunnitteluun. Tarkoituksena on ensi kaudellakin ajaa entistä enemmän nuoria pelaajia sisään edustusjoukkueen toimintaan. Myös valmennus- ja taustatiimiä on tarkoitus vahvistaa entisestään vaikka päävalmentaja Janne Haapanen ja joukkueenjohtaja JT Keränen tekivät tällä kaudella todella hyvää työtä pienillä resursseilla. Lisää seuran tulevaisuuden suunnitelmista syksyn aikana.